"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. prosince 2021 17:17

marieu podle mě je fajn zkusit tu zušku, pokud v okolí máte nějakou celkem dobrou. Vždycky toho může nechat a pokračovat se soukromým učitelem, ale naopak to v určitém věku už nejde.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 31. prosince 2021 17:41

MP Meri Fakirka Pokud byste s předložením pracovní smlouvy nesouhlasili, pronajímatel by to nemohl vymáhat, ale v tom případě má právo vám byt nepronajmout. Takže pokud je vše OK, proč si nevyjít vstříc. Pronajímám byt, mám tam dvě studentky, smlouvu za ně podepisovala matka jedné z nich a zcela bez problémů souhlasila s nahlédnutím do pracovní smlouvy. Musím zaklepat - zatím bez problémů!

Online Catherinne
10865 příspěvků moje polička 31. prosince 2021 18:35

marieu děkuji 

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 31. prosince 2021 19:38

Hanka H já to chápu, připadalo mi to v pořádku.. 

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 31. prosince 2021 20:03

Mrakoplas

Diky no je to Fakt debilni. Soud samo resit muzu ale je to na dlouho. Pokud Se teda neodstehuje v terminu. Penize myslim taky ze uz neuvidim.

Dadoo odhlasit sebe bez prihlaseni Te osoby asi nejde? Ona se neprihlasi Takze tim je to vyrizeny. Nebude chtit ten nedpolatek na sebe. 

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 31. prosince 2021 20:06

Hanka H Tady je to stejny, krom tech referenci teda. Agentura neochrani, to vim, ale nemela jsem problem nikdy, je to spolehlivejsi trochu. Jinak jsem cetla ze lze do smlouvy dat nejakou dolozku od notare a obejit tak pripadne soud rovnou k exekuci. Tak to bych zvazila priste. 

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 01. ledna 2022 14:05

Prosím vás,  čo znamená meskat v tejto vete: Sarah meškala v profesorovej pracovni.

Offline jerry
11267 příspěvků moje polička 01. ledna 2022 14:21

letfenixa 

zdržovala se, nacházela se, vyskytovala se (zkrátka "byla v pracovně")

Offline yenefriel
3 příspěvků moje polička 01. ledna 2022 16:43
Reakce na Garfie:

Myrtila Špatný přístup, zrovna včera jsem si pochvalovala s kamarádkou (i když s trochou ironie), jak nás ta věčně měnící se nařízení udržují ve střehu!

Jinak pochopitelně souhlasím, je to náročné, trvá to už dlouho a konec v nedohlednu. :-(

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 01. ledna 2022 17:26

jerry ďakujem pekne 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. ledna 2022 18:32

Catherinne Pokud se ti to opakuje a asi teda tentokrát s příznakem navíc, tak bych na tu neurologii určitě zašla. On to může být nějaký banální problém, ale klidně i něco závažnějšího. Ty brnící končetiny už bych migréně nepřisuzovala, spíš nějaký problém krční páteře nebo i těch cév. Tady ti asi stejně nikdo nic jiného neporadí.  

Online Catherinne
10865 příspěvků moje polička 01. ledna 2022 23:17

Renusatko nějak to vymyslím, ale nepopírám, že se mi nikam nechce

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. ledna 2022 23:39

Catherinne To zase chápu. Člověk věci odkládá a čeká na zlepšení. Potom tě to buď přejde nebo se to zhorší a nic jiného nezbývá. Ale jsem taky taková

Offline Dadoo
11693 příspěvků moje polička 02. ledna 2022 11:07

Catherinne prosím tě, neodkladej to!

To ti říkám jako někdo, kdo nebyl na kontrole už víc než rok a půl.. Ale léky mám a stav se mi zdá setrvalý. Ale přísahám, už doktorce zavolám a dostavím se.

A ty to udělej taky! Může to být banalita, ale taky nemusí. Ať něco nezanedbaš a neuškodíš si.

Neodkladej to!

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 02. ledna 2022 11:07

marieu já bych taky byla pro to najít soukromého učitele, moje vnučka se takhle učí na klavír u nějaké Rusky a když jsem na vánočním večírku jejich třídy (teda viděla jsem to jen na videozáznamu) viděla, co hraje ona a co děti, co chodí do ZUŠ, tak je to tedy rozdíl, ona zvládá mnohem víc oběma rukama a složitější písně. Asi neumí tolik stupnic nebo tak, ale noty zvládá a baví ji to prý mnohem víc než spolužačky...

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 02. ledna 2022 11:09

0zero7 tohle už je s křížkem po funuse, ale třeba pro příště - prý je lepší mít "podnájemní" smlouvu než "nájemní". Tam je prý mnohem jednodušší vystěhovat toho dotyčného. Já to tedy nezkoumala, ale mladí takhle pronajímají byt a od nich to mám. Asi by to chtělo vysvětlit od nějakého právníka, pokud bys to chtěla opravdu použít. Jen nápad, no.

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 02. ledna 2022 19:18

Torrah to je dobrej tip, dekuju. Urcite si to zjistim! Maminka s partnerem se tam byli dneska podivat, nakonec je pani pustila, tak byt zniceny neni. Aspon ze tak. Fakt je to bolehlav tohle resit. 

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 02. ledna 2022 20:22

0zero7 To je teda něco. Já nevím jestli lze dnes nahlédnout do nějakého registru dlužníků a zda jsou tam vůbec fyzické osoby....ale sambo dělal vždy křížový výslech (ale on je takovej empatickej, takže jemu lidi řekli i výši alimentů a výplaty....), no a jako argument měl toto, že si to stejně bude ověřovat, tak ať mu to raději řeknou rovnou. Ono většinou ty lidi sami neví, co kde lze splasit takhle veřejné, takže většinou v tom zaskončení řeknou vse. Plus ty vitezne nájemníky mu proklepl kamarád na policii, zda nemají záznam a tak (to je nelegální, nehlaste nás;-)) Problém ale je,pokud ti někdo zvlčí v průběhu bydlení tam.....

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 02. ledna 2022 20:42

0zero7 potvrzuju info o podnájemní smlouvě.Taky to tak máme u našeho bytu, který pronajímáme. Muž pracuje pro právničku a máme to doporučeno i od ní.Zjisti si detaily.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 06:53

Evaeva uvidím, v současnosti nám opravdu stačí to plavání jako kroužek. Velká zatím neprojevuje samostatný zájem a hlavně obě děti povahově odhaduju, že nebudou odložitelný u nástroje tím způsobem, aby donekonečna opakovaly stupnici/frázi/motiv tak dlouho, dokud to nepůjde... 

znovu se vracím s dotazem na optiky, protože teď už budu ty nové brýle fakt hodně, hodně potřebovat- jak se pohybuje cenově ta optika v Jámě- Eye Eye- kterou jste tady doporučovali??