"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lenka22
2660 příspěvků moje polička 22. února 2022 12:48

z twitteru:

RU poslanec Žuravljov: "Uznání DLR a LLR je prvním krokem k tomu, že celá Ukrajina bude naše."     

Jo jsem v blbém vlákně.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 22. února 2022 12:59

barbucha Tak ono jde o to, že tihle dva radši plachli pryč, ten chlapík byl totálně vdecnej, že je tady a ta holka byla teda taková klasická ruska partygirl z velkomesta a netvarila se, že by ji budování hnízdečka na samote v horách v Čechách nějak moc vadilo, naopak:-D. Takže člověk si to neumí vůbec představit, když tam nikdy nežil, jak moc je to špatný, když zna jen ten expat co je prostě jinej 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 22. února 2022 15:35

Ja byla v Rusku na studijnim pobytu a adorace Putina tam jela ve velkym. A kdyz jsem na Rudym namesti videla lidi, jak nosi kytky k sose Stalina a klani se mu, tezce jsem nechapala.

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 22. února 2022 15:35

Lav Konkrétně tuhle podložku neznám, ale léta používám toto a nedám na to dopustit. Migrény nemívám, takže to posoudit nedokážu, ale na záda mi to pomáhá a skvěle se na tom usíná. Jen jsou ty hroty opravdu hodně ostré, když si na to člověk lehne, prvních pár minut cítí bolest, pak se ale ty svaly jaksi uvolní a je to super.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 22. února 2022 15:40

Hwi tyjo super, mě vždycky v reklamách hrozně lákala ta už zmíněná pranamatka, ale vždycky jsem si říkala, že to beztak není jejich vynález a mají to navíc dost drahý, a hele, tady něco velmi podobnýho za příznivější cenu, to určitě vyzkouším

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 22. února 2022 15:52

Karoleena Já to mám fakt ráda, mívali jsme to doma a říkali tomu "pichláče". Když jsem se odstěhovala a chtěla si koupit vlastní, nějak jsem nevěděla, co přesně hledat, tak jsem koupila něco tohohle typu, ale byla jsem zklamaná, přišlo mi, že ty hroty nejsou ideálně rozmístěné a účinek není tak dobrý. Když jsem pak na internetu objevila ten "původní" vynález, hned jsem se k němu vrátila. Člověk od toho nemůže čekat úplné zázraky, ale minimálně stres se tím uvolňuje fakt dobře. :) Jen ještě jednou upozorňuju na tu ostrost, nezdá se to, ale chce to ty první okamžiky tak trochu přetrpět. 

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 22. února 2022 16:00

Hwi Jé, to jsme kdysi v pravěku měli! To je teda hodně ostré, mě to bolelo děsně, lehnout na to jsem tehdy nedokázala.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 22. února 2022 16:03

Karoleena taky me ta pranamat hrozne laka, navic ji chvalila myslim Lucie Ferikova na instaci, ale cena me odrazovala dost. Tohle asi zkusim!

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 22. února 2022 16:05

Pinot Noir Ono to chce přečkat prvních pár minut, pak to přestane bolet a začně to být naopak moc příjemné. Taky bych řekla, že se časem ty hroty trochu otupí, ten, co jsme měli doma, určitě nebyl tak ostrý jako nově koupený výrobek. A určitě bych to nepoužívala jinde, než na posteli nebo na jiném měkkém povrchu. 

Ta druhá podložka, co jsem zkoušela, zdaleka tolik nebolela, ale přišlo mi právě, že to vlastně ve výsledku nic moc nedělá. 

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 22. února 2022 16:21

Hwi jo, mně bylo tehdy tak dvanáct let, to člověk moc nemá chuť něco přečkávat

Offline continuity
43196 příspěvků moje polička 23. února 2022 13:10

Známý přišel z práce s informací, že místo 160 hodin dovolený, bodou mít nově jen 150, prý se změnila nějaká vnitřní norma - mají ale nepravidelné rozvržení pracovní doby - směnný provoz. Navíc jim na půlroční smlouvu napocetli 60 hodin, protože přece 60 je půlka za 150.

A teď ten blby dotaz: co se s tím dá dělat? Odbory nemají, oficiální stížnost je z důvodu té doby určité momentálně neprůchozí. 

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 23. února 2022 17:56

Mam blby dotaz, asi na continuity 

Je účet na fb,  na meno človeka,  má zablokovaný prístup a nevieme sa k nemu dostať, a verifikacny kód je posielany na email zadany k účtu,  bohužiaľ ten email už neexistuje. 

A je druhý účet na fb, je na prezývku,  tiez je zablokovaný,  verifikacny mail síce príde do existujúceho mailu, ale ďalším krokom je nahratie ID, čo však fb neakceptuje, lebo ID nie je na prezývku. 

Da sa s týmto niečo robiť? 

Offline continuity
43196 příspěvků moje polička 23. února 2022 18:21

letfenixa bohužiaľ, ja FB nepoužívam. 

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 23. února 2022 19:02

continuity podle zakoniku prace je rocni dovolena NEJMENE 4 tydny  tj. 160 hodin. Nevim, jestli je pripustne to upravovat vnitrni smernici.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 23. února 2022 19:11

letfenixa pouze nechat je zmenit prezdivku na civilni jmeno

Offline continuity
43196 příspěvků moje polička 23. února 2022 19:18

Kokoska já si myslím, že to takto jednostranně možné není,dokonce jsem přesvědčená, že to není možné, ani kdyby se na tom "domluvili". Ale kde najdou zaměstnanci v tomto případě zastání? Inspektorát práce?

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 23. února 2022 19:23

continuity oblastní inspektorat prace nebo Statni urad inspekce prace.

Myslim, ze smenny provoz neni duvod snizovat dovolenou, pokud se nesnizi celkovy pocet smen.  Pak se to ale prepocitava nejakym pomerem, rozhodne se neda strelit zkraceni od oka a jako pulka ze 150 rozhodne neni 60.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 23. února 2022 19:25

continuity Nezměnila se jim pracovní doba z 8 na 7,5, respektive nesnižil se mesicni pracovní fond?

Offline continuity
43196 příspěvků moje polička 23. února 2022 19:26

Kokoska úvazek mají normálně plný, vlastně počkej. Oni jsou nepřetržitý provoz, takže jim to možná přepočetli na ten "zkráceny" na 7,5? To je asi možné. 

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 23. února 2022 19:28

continuity no ale tech 60 je stejne asi blbe.