"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 23. února 2022 19:37

Kokoska no těch 60 je blbě určitě. Ale to se dá asi vybojovat s kalkulačkou v ruce. 

Černá kočka jj, díky. Ono to bude tak. Oni totiž měli doteď prepoctenou tu dovolenou na směny. Ale teď jak je to nově na hodiny, tak loni jim to přepočetli blbě na těch 160 hodin, ale je to vlastně špatně. 

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 23. února 2022 19:52

Solathis ďakujem za nápad.  

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 23. února 2022 21:06
Reakce na Hwi:

Lav Konkrétně tuhle podložku neznám, ale léta používám toto a nedám na to dopustit. Migrény nemívám, takže to posoudit nedokážu, ale na záda mi to pomáhá a skvěle se na tom usíná. Jen jsou ty hroty opravdu hodně ostré, když si na to člověk lehne, prvních pár minut cítí bolest, pak se ale ty svaly jaksi uvolní a je to super.

​Moc diky za odpověď, no, musím to nějak promyslet. U mě ty migrény jsou často asi i ze stresu, kdy se podvědomě nějak zatnu a tím mi zatáhne krční páteř a z toho vznikne migréna. 

Jo a že jsou ty hroty hodně ostré jsem pochopila, potřebovala bych si to nejdřív nějak vyzkoušet, ach jo...

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 23. února 2022 21:17

continuity ja do toho uplne nevidim, ale tenhle bordel vzniknul pri prechodu ze dnu na hodiny prave u smennych provozu. pri smennem / nepretrzitem provozu je 37,5 hodiny za tyden

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 23. února 2022 22:21

letfenixa kamaradka to resila, muzu se ji kdyztak kptat na podrobnosti, ale uz je to nejaky patek. kazdopadne o profil neprisla, jen ji zmenili prezdivku na civilni jmeno a nesmi se prejmenovat (predpokladam, ze kdyby se vdala, bude to muset znova dokladat)

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 24. února 2022 02:17

Solathis spýtaj sa, prosím,  lebo potrebujem to niekomu kompetentnemu (Asi Markovi) napísať 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 24. února 2022 08:57

letfenixa S těma přezdívkama je to docela častej problém, podle ofiko pravidel FB to je totiž zakázaný používat něco jinýho než svý skutečný jméno, ale většinou se na to nepřijde, dokud ti ten profil nějakej jinej uživatel nenapráská. Pak to obvykle zablokujou dokud nedoložíš ID a tu přezdívku nezměníš na jméno z toho ID. 

S tím druhým účtem už je to značně komplikovanější, pokud k tomu účtu není vedený kromě neexistujícího mailu třeba ještě telefonní číslo jako alternativní možnost obnovení, tak to je skoro ztracenej boj. 

Offline Tak Betty
6157 příspěvků moje polička 24. února 2022 09:47

Máme kamarády, nejsou manželé. Ona má z předchozího vztahu dvě děti, on tři. Žijí spolu víc než třicet let. On koupil před asi pěti lety dům, kde spolu žijí. Je napsán jenom na něj. Ona se na placení nepodílela. Vztah je funkční. Teď dotaz - kdyby se mu něco stalo, tak dědí jeho děti a ona by se musela odstěhovat. Pokud by se tedy s jeho dětmi nedohodla jinak. Vyřešilo by to věcné břemeno? Ona má sice byt, ale tam bydlí její syn s rodinou.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 24. února 2022 09:59

Tak Betty Já myslím, že jo, ale název té právní úpravy jako by nebyl náhoda - často pak nebývají nic moc ty vztahy, myslím. (Hlavně když to jsou "cizí" děti)

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 24. února 2022 10:23

Tak Betty 

No, vždyť jí může půlku "prodat" nebo darovat... pokud uvažuje o věcném břemenu, tak asi chce aby tam bydlela i nadále, ne?

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 24. února 2022 10:43

Tak Betty jde to vyresit pomerne snadno u notare

nasledny dedic

49376 příspěvků moje polička 24. února 2022 10:45

barbucha tak vetsinou dotycny nechce, aby se jeho decka pak musely delit o dedictvi s cizima deckama, proc taky

Offline Tak Betty
6157 příspěvků moje polička 24. února 2022 10:56

barbucha no on to hlavně vůbec neřeší. Kdysi si ji chtěl vzít, ona nechtěla, byla po rozvodu a pak už to nechali být. To jen my kamarádky máme starost. Ona by se teď i vdala , ale nenavrhne mu to. 

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 24. února 2022 10:57

viktorka_od splavu 

Děcka... když spolu žijou už třicet let, tak už si na ty cizí museli zvyknout, bych řekla. To jest snad se o ně navzájem starali jak o vlastní, přece. Neříkej mi že bys po třiceti letech soužití a péče brala dotyčnýho jak cizího...

Škoda, že nejsou manželé, tam by tak jako tak dědila půlku a nikdo by se nad tím ani nepozastavil. Jen ten blbej cár papíru to kazí

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 24. února 2022 10:58

Tak Betty 

Teď už je na to asi stejně pozdě, když barák koupil "před manželstvím".  

Offline Tak Betty
6157 příspěvků moje polička 24. února 2022 10:59

viktorka_od splavu jo já si taky myslím, že chce aby dům měly jeho děti. Odkaz prostuduju. 

Offline Tak Betty
6157 příspěvků moje polička 24. února 2022 11:04
Reakce na barbucha:

Tak Betty 

Teď už je na to asi stejně pozdě, když barák koupil "před manželstvím".  

​No, ale v tom případě by dedila zároveň s jeho detma, ne?

Offline Tak Betty
6157 příspěvků moje polička 24. února 2022 11:09

A těm deckam je teď kolem padesáti a vlastní krev, to není legrace.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 24. února 2022 11:17

Tak Betty Jo. Nezískala by tím sňatkem půlku baráku už teď, ale v dědictví by jí nějaká část připadla.

49376 příspěvků moje polička 24. února 2022 11:43

Tak Betty zkracene tam jde o to, ze po smrti vlastnika nemovitost ziska ten postupny dedic, muze tam do smrti bydlet, ale nesmi to prodat nebo zastavit. a az umre, prijdou na radu ti zakonni dedicove puvodniho majitele (deti)