"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. března 2022 22:24

Mirka Hm, tak to bude už klasická reklamace, ale myslím, že zrovna  Zalando problémy nedělá.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 09. března 2022 07:25

Renusatko zimnivecer Díky za rady.

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 09. března 2022 14:54

Mám takový Dr. Google dotaz na místní migrenicky. Zakoupila jsem muži tlakoměr a zjistila, že mám během záchvatu zvýšený tlak - jakože dost: klidně 140/90. Už vím, z čeho mi hučí v uších a je mi obecně celkově nedobře.

Normálně jsem spíš podtlaková, teď jsem si naměřila 112/64 a je mi tak nějak fajn. Vypravim se po dovolené k praktické doktorce, ale nemáte to někdo podobně?

Ty léky na tlak se asi nedají brát nárazově?

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 09. března 2022 15:25

continuity migrenička jsem, ale neporadím. Tlakoměr nemám, ani mě nenapadlo se měřit. Nicm.spousty let už mám migrény víceméně nebolavé, spíš je mi tak nějak na odpadnutí, závratě, motání hlavy a špatně od žaludku. Spíš bych si myslela, že to je stav podobný stavu při nízkém tlaku, ale nevím...

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 09. března 2022 15:36

Pavlena no právě, mám to podobné a ještě mě k tomu pak začne bolet hlava ( nebo to zavčas utlucu praskama). já jsem si pořád myslela, že mám ten tlak při migréně spíš nízký.

Ja bych si tlak vůbec neměřila a byla to vlastně náhoda, že se ten nákup tlakoměru trefil zrovna do té aurove faze záchvatu a bylo tam těch 140/93. Jsem fakt čuměla. Dnes už mám zas ten svůj nízký, hlava si boli, ale nehuci mi v uších, takže bych řekla, že to spíš koreluje s tím záchvatem než třeba s UA. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 09. března 2022 15:39

continuity mam spis nizkej tlak pri migrene, ale daji se napsat leky, ktery prave tohle ovlivnujou, probirala jsem to s doktorkou. Mas nejakyho svyho neurologa?

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 09. března 2022 15:40

711990 mám, už jsem tam teda nebyla mnoho let. Toto je nový poznatek. Takže má cenu to řešit spíš na neurologii?

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 09. března 2022 15:50

continuity stoprocentne, maj lepsi prehled o ruznejch lekach a jejich kombinacich. Vim, ze mi to doktorka rikala, ze prave ten tlak muze byt faktorem a ze nejaky leky to upravujou, ale teda netusim co to bylo...

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 09. března 2022 16:16

711990 každopádně díky. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 09. března 2022 16:40

Blbý dotaz na majiteľky Phillips Lumea.

(Áno, priznávam, v tejto situácii som minula toľko peňazí na takú márnivosť. Ale sľúbila som si ju pred pár týždňami, aby som sa prinútila k potencionálne nepríjemnej liečbe jedného svojho problému ktorej som sa dosť bála, že keď zaberie, tak si toto doprajem.)

Viem, že by sa nemala používať v lete, keď je veľa slnka. Píšu, že účinnosť (min)6 mesiacov. Keď s tým teraz začnem, odkedy mám rátať tých 6 mesiacov? Od prvého použitia, alebo keď sa tých chĺpkov zbavím? Aby som to potom nevyťahovala v lete. Akože UV filter používam, ale potrebujem riešiť aj tvár a tá je dosť "na rane". 

Tak som rozmýšľala, či yačať teraz (tých 6 mesiacov by bolo na začiatku septembra, alebo to o mesiac odložiť?

Offline Mini
příspěvků moje polička 09. března 2022 16:55

slniecko každý bude mít trochu jinou zkušenost. Já bych řekla začít klidně teď, na léto dát pauzu a pokračovat zase na podzim. Nějaký výsledek bude patrný hned, ale nemyslím si, že by se měl člověk soustředit/upnout na těch "6 měsíců". Nefunguje to tak, že je po prvním použití na 6m klid, to vůbec. Já jsem to na nohy použila během dvou let cca 20x a pak už jsem byla líná, protože rozdíl byl výrazný. Není to 100% ale dost dobrý jo :) asi se k tomu zase vrátím.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. března 2022 18:36

Má ověření dokumentu nějakou platnost? Jde mi konkrétně o kopii oddacího listu, ověřenou před 5 lety. Je to platné?

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 09. března 2022 18:43

Mohučanka rekla bych, ze overeni notarem ma platnost originalu.  Ale mozna napise nekdo povolanejsi...

Offline Annegret
162 příspěvků moje polička 09. března 2022 18:54

Mohučanka je to platny porad. Jak pise Pavlena. Overena kopie je postavena naroven originalu

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. března 2022 19:02

Pavlena Annegret vřelé díky!

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. března 2022 20:59

continuity ja ho mam taky zvyseny pri migrene,ale zas ne tolik,ze by mi doktor napsal leky.

A pritom i znam lidi co po lecich na tlak jsou bez migren......no s mym neurologem nejsem spokojena,mozna by to chtelo zmenu.

Offline AprilTwelve
1028 příspěvků moje polička 09. března 2022 21:18

continuity mě jako prevenci na migrenu před rokem na neurologii napsala doktorka Betaloc právě na snížení tlaku a je to vlastně na srdce (detaily uz si nepamatuju), a já to teda jakože nepíšu jo... ale to teda zabralo.... a že bych měla vyloženě vysokej tlak, to jsem neměla 

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 09. března 2022 21:28

AprilTwelve já se teda trochu bojim, že když začnu tlak 110/65 trvale znižovat, tak mě budou 3x týdně sbírat z podlahy. Já s tím žiju dobře, ale třeba by mě nenapadlo prudce vstát ze zeme. Jsou věci, co prostě nedelam.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2022 21:33

Máte někdo tip na zubní hygienu někde na trase Zličín - Národní třída?

Offline SunEclipse
3491 příspěvků moje polička 09. března 2022 21:40

Evaeva já chodím na Vyhlídku