"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline rozarka
4219 příspěvků moje polička 11. března 2022 08:23

Myrtila  U nás totéž. Už i minulou zimu jsem si všimla, že zmizely sýkorky a letos jsem je viděla snad 2x . Přičítám to holubům, ti teda se rozmnožili strašně. Asi mi ty malé ptáčky plaší.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. března 2022 17:27

Můžete mi prosím někdo vysvětlit tuto větu? 

Plnou moc současně uděluji ke zpětvzetí právního jednání, které směřovalo k ukončení smluvního vztahu s dosavadním dodavatelem elektřiny pro OM.

Jde oto, že nový majitel nemovitosti, chce převést elektřinu na jiného dodavatele. Já jsem jim podepsala originální formulář ČEZ, že uděluji plnou moc k ukončení se stávající dodavatelem. Oni mi ale poslali jinou, napsanou jimi, kde je k tomu ukončení ještě tahle věta. A já vůbc nechápu, co to znamená.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 11. března 2022 18:18

Renusatko ze jim dáváš plnou moc ke zrušení toho ukončení se stávajícím dodavatelem?

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 11. března 2022 18:29

Může začít lékař z Ukrajiny hned pracovat, pokud ho někdo zaměstná? Nebo musí nejdřív dělat nějaké zkoušky, prokázat znalost jazyka atd? 

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 11. března 2022 18:31

JankaM měl by mít uznané vzdělání, ale vzhledem k tomu, že jsem teď viděla na Twitteru inzeráty, ať se na nějakou kliniku obrátí ukrajinští lékaři všech možných specializací, snad v tom už někteří zaměstnavatelé umi chodit. 

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 11. března 2022 18:35

continuity děkuju, dala jsem paní kontakt na naši FN, tak snad jí nasměrují dál. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 11. března 2022 18:37

JankaM Před pár dny jsem na toto téma četla poměrně rozsáhlé pojednání, teď už to nedohledám, ale nejdůležitější si pamatuji. Nemůže pracovat na pozici lékaře - naše zákony neuznávají diplomy z tamějších univerzit. Může ve zdravotnictví zastávat jinou pozici - sanitář, nižší zdravotní personál ... Po složení zkoušek (odborných, jazykových) a po vykonávání praxe (myslím půlroční) může jako lékař působit. Ještě tam byla tedy poznámka, že toto vše je v současné doběprojednáváno, hledá se cesta, jak to zjednodušit - třeba v tom smyslu, aby studovaní ukrajinští lékaři mohli pracovat na těchto pozicích např. v uprchlických centrech.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 11. března 2022 18:43

Hanka H taky děkuju.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2022 19:29

JankaM jak píše Hanka, momentálně se to řeší na vládě, jak jejich zapojení zjednodušit, jinak museli skládat nějakou zkoušku.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. března 2022 19:30

JankaM To je tam právě zmíněno, že to můžou ukončit, můžou to a to a to a potom ještě tahle věta. Jako ona je tam předtištěná malým písmem a možná jsem první, koho to zajímalo. Já dnes vytočila asi půl ČEZu, když jsem zjišťovala, co přesně ta věta znamená.  Vůbec nikdo to neví a jen mě přepojovali. 

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 11. března 2022 20:02

rozarka Tady nejsou ani ti holubi, proste ani jeden ptak. Snad se s jarem aspon nejaci vrati.

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 12. března 2022 21:41

Nemůžu se zbavit kašle a jsem dlouhodobě unavená. Po vyčerpávající pracovní akci mi natekla uzlina pod uchem (u čelisti), mám si dělat nějaký starosti, nebo prostě jen potřebuju odpočinout?

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. března 2022 21:43

andulka01 jsem zvedava, co ti kdo poradi. Me pravidelne posledni dobou boli ve ctvrtek a patek v krku. Dokud si neodpocinu a nevyspim se. 

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 12. března 2022 21:47

andulka01 Odpočinout. A dojít k doktorovi, tím určitě nic nezkazíš.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 12. března 2022 21:52

Candance Nemůžeš to mít z refluxu? Víš, že treba ze stresu a z únavy by se ti nějak hromadily ty žaludeční šťávy. Já to tady psala už několikrát, ale mně v těhotenství hrozně bolelo v krku, nemohla jsem polykat, a bylo to v podstatě od žaludku a nepoznala jsem to, žádné pocity pálení záhy ani žádné šťávy zpětne v puse, nic, myslela jsem si že mám nějakou angínu či virózu dlouhodobou:-D .Až ORL to poznal hned. Tak to mě jentak napadlo,že únava jde částo do trávení..

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 12. března 2022 21:59

Candance andulka01 ja jakmile jsem unavena, tak mam pocit, ze na me neco leze a zacina me bolet v krku. Mam to od stredni. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. března 2022 22:03

Karja nevim, ale ja mivam paleni zahy jine a  zaludecni kyseliny mam limitni mnozstvi. Pokud  mi ubyde jeste trochu, budu asi muset nejakou vypit

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. března 2022 22:05

Lamicka jj, to je presne ten pocit, neco ne me leze a bolest a skrabani v krku, cely clovek me boli...

V omicron vrcholu jsem si vzdycky delala x antigenu, protoze jsem si byla jista, ze mam priznaky.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 12. března 2022 22:09

Candance Tak to se to to asi netýká a prostě je to třeba signál ,,zpomal, vyspi se;-),,

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. března 2022 22:12

Karja jj. U me je to obvykle ctvrtek a patek a sobotni dopoledne mam dospavaci