"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline bram
4111 příspěvků moje polička 15. března 2022 12:39

Nemáte prosím někdo tip na psychiatra nebo psychoterapeuta v Praze? Ideálně centrum. Kdyžtak prosím sz. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2022 12:39

Hanka H tak ideální je, když jedeš s někým koho znáš nebo s partnerem. Takhle jezdila babička s dědou, pak už to byla jejich jediná dovolená. Našli si menší lázně, kde mohli chodit na výlety do přírody, večer někam posedět. Já bych asi taky tři týdny s nikým cizím trávit nechtěla, ale samozřejmě pokud by nebyla jiná možnost, tak kvůli zdraví to člověk zvládne.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2022 12:41

Kan to přece vůbec není o tom, že někdo je v pohodě a ten, kdo nejásá z trávení času s cizími, v pohodě není. To je stejné, jako když si někdo uprchlíky nastěhuje do obýváku a někdo jim nabídne maximálně volný byt.

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 15. března 2022 12:42
Reakce na Kan:

Sova&skřivan řeší lázeňský řád.

​prosím o informaci, které lázně ve svém řádu zakazují sově svítit si na čtení v pokoji ještě ve 2 ráno a skřivanovi foukat si fénem vlasy už o půl páté ráno. Doporučím svým známým, které toto v lázních řešily a přijely utahané a nevyspalé.

Edit: 1lůžák bohužel ani u jedné nebyl k dispozici, jednalo se pokaždé o doléčení po akutní operaci a ta se s předstihem plánuje celkem blbě

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 15. března 2022 12:45

Mě by třeba zabil pobyt s někým, kdo si libuje v parfémech.

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 15. března 2022 12:45
Reakce na baltik:

notna Miru psala, ze zrovna v tom terminu uz zadne jednoluzkove pokojen nemaji

​To jsem přehlédla, tak blbě radím, omlouvám se.

Hanka H Ono je to asi taky dle individuálního vnímání. Já bych do lázní na pojišťovnu relaxovat nejela, právě kvůli tomu diskomfortu. Mám to jako léčebný proces.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. března 2022 12:54

Pinot Noir Tak to by mohlo zabít i mě, a to je mám ráda. Jen někteří nemají soudnost. Zase musím říct, že u nikoho z tohohle fóra, jsem se s tím nesetkala, ale v práci občas žasnu. Taky vidím úměru, že čím hnusnější a "lacinější" parfém, tím víc se ho musí dát. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:02

Kammila Třeba lázně Mšené, mají v lázeňském a ubytovacím řádu jasně napsáno, že hosté nemají rušit ostatní a mají se chovat ohleduplně, v opačném případě bude jejich chování bráno k hrubému porušení a ukončen pobyt. 

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:06

Kan aha....tak to mají všude a zkus si jít stěžovat a vynucovat nápravu toho, o čem jsem psala

Offline stes
9311 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:09

Kammila chtěla jsem se zeptat na totéž, ale nejsem tolik psychicky odolná

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:27
Reakce na Renusatko:

slniecko To použití jednou za dva týdny je kvůli tomu, že je to nějaká perioda, ve které chloupky rostou. Já to použila asi 8x po sobě a od té doby už jsem to nikdy nepotřebovala, ale ještě jeden rok na jaře jsem to opakovala, spíš pro jistotu. Teď je to asi 4 rok a občas někde něco, tak si myslím, že třeba 3x bude zase stačit. 

​Vďaka!

No mám z toho nervy:))))

Ale to je dobre, lebo kým sa tým zaoberám. nezaoberám sa vážnejšími vecami.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:34

Pinot Noir ja zas niekoho kto chrape. Ja pri tom nedokážem spať, to je úplne psychické mučenie, nepomáhajú ani štuple do uší (a jeden zvukovod mám k tomu zúžený, takže všetky druhy vypadávajú). 

Ja by som si pri druhom pôrode v pôrodnici oddýchla, keby spolubývajúca buď nechrapala alebo nejedla nejaké čipsy v noci alebo jej  neplakalo hladom dieťa (nemala ešte mlieko). Moje spalo takmer celú noc ale ja som spala Max dve hodiny, neznesiem žiadny hluk, nevytrenovali ma na to ani deti. 

By som došla z kúpeľov ešte viac zdrbana ako než som tam išla :)) Závidím ľuďom, ktorým to nevadí.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:40

bram mam skvelou psychoterapeutku, se mnou mluvila na Dejvicich, ale s manzelem se schazela nekde v restauraci/hospode, bylo mu to tak prijemnejsi. Muzu ti dat kontakt, minuly tyden jeste volnou kapacitu mela (brala kamaradku). A psychiatra mam mam doporuceneho Aspol. ADITEA, ale do porodu jsem to nestihla, tak osobni zkusenost nemam (chtela jsem potvrzeni diagnozy, abych to mohla hlasit v pripade potreby u dcery, ale tak snad to stihnu, nez to bude potreba)

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:42

Solathis prosím, prosím, prosím!!

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:44

Tchani jezdi 2x rocne do lazni, jednou na zada a podruhe na zbytek diagnoz. A ja jim to desne zavidim, ale pak si musim vzdycky rict, ze nez mit jejich problemy, tak to ani za ty lazne... 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2022 13:50

Mrakoplas to je blbý, když ti vadí i malý hluk. Můj muž chrápe, takže já byla vycvičená ještě před dětmi (spíš jsem se tak už narodila teda), jen tak něco mě nevzbudíAle usnout v tom neumím, naštěstí usínám prakticky po dopadu na polštář.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:54

Mrakoplas ja tiež nedokážem v hluku zaspať, ale mne štuple do uší pomôžu. Tiež neviem zaspať ani pri akomkoľvek svetle, tam to zase rieši maska na oči, takže s týmito dvomi vecami chodím všade. Masku na oči používam aj doma, aj keď máme aj zatemňujúce závesy. 

A moje dieťa by tiež v pôrodnici plakalo hladom, ale ja som to vyriešila tak, že som osem hodín vkuse kojila (s asi tromi desaťminútovými prestávkami)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:56

rasaNori no môj muž zasa závidí parkovacie miesta invalidom rovno pred panelákom. Až kým potom nevidí ako tí invalidi vystupujú z toho auta a potom sa spamätá 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. března 2022 14:04

betsey som to nemyslela ako hejt na tú mamičku, ona za to samozrejme nemohla a hlavne bola vyplasena prvorodička (ako aj ja pri prvom), nevedela ešte ako na to.

Svetlo mi nevadí ak nie je silné, ja skôr neznesiem úplnú tmu.

Evaeva no presne, zaspať sa pri tom nedá. Ešte podobný mordor je tikajuci budík, to mi nesmie do bytu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2022 14:12

Mrakoplas tak tikající budík mě z míry nevyvedejá pravidelně usínám i u televize a to fakt tvrdě, kolikrát mě muž za dvě hodiny budí, že jdeme do postele