"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2022 20:20

Karja nepočítá, a když nemáš výdělek nad 60 000, tak přiznání nemusíš podávat.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 15. března 2022 20:25

Karja mozna by si na tebe dokonce mohl neco z dani odepsat manzel, at se na to zepta.

Edit - napsala jsem blbost, sambo nemuze.

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 15. března 2022 20:35
Reakce na AprilTwelve:

mě stačí videt formulář k vyplnění na cokoli  a automaticky mi klesne IQ

​Ty jsi ja, zejo? Mne teda IQ klesa fakt pod bod mrazu, tuhle se mu podarilo blbe vyplnit i adresu...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2022 21:11

Kokoska není tam nějaká úprava pokud spolu partneři žijí? 

Online Karja
44760 příspěvků moje polička 15. března 2022 21:20

Kokoska No ještě tuhle pandorinu skříňku tady otvirej:-D:-D. naštěstí tam je to ošetřeno nějakým vyšším příjmem a já jak mela tu mateřsko vypočítanou docela vysokou a ještě hned za sebou,tak by se mu trochu vylepšily daně az tento rok. No to by mě jinak zabil, kdyby to byla každoroční ztráta na dani za moji svatební liknavost! 

A propooo jsem zjistila jako, že jak jsou ty různé ochcavky typu: lidi se nevezmou a jakože nežijí ve společné domácnosti a matka sosa přídavky. Tak je ještě ochcavka, že jako si vybereš rodičovsky prispevek co nejrychleji a po zbytek mateřské pak sosas přídavky na děti!!!! Asi je to taky zastropovane nízkým příjmem manžela, ale teda jako.....to jsem vůbec nevěděla že je možné, přijde mi to hrozně lehko zneužitelné. Kupříkladu to zneužívá jedna moje známá, jejíž manžel je OSVČ, takže vykazuje nějaký ten nizky paušální příjem, který mají ve skutečnosti samozřejmě vyšší, ona si vybrala ten státní rodičovský příspěvek za rok a teď do tří let věku dítěte bere přídavky. Plus má ještě lehčí příjem na černo (to píšu spíš kvůli tomu, že nouzi fakt netrpí). No to jako....

Online Karja
44760 příspěvků moje polička 15. března 2022 21:24

Evaeva Ne není, naštěstí je tam ta úprava výše příjmu, do kterých se počítá i ta mateřská. Navíc my spolu vlastně ani nežijeme. Sambo žije u svoji ségry, chudák. Jako ségra chudák, ale už se jí to krátí a doposud ji žádnej exekutor nepřišel, tak snad to dá:-D

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 15. března 2022 21:40

Ja budu mit po lecbe a odstraneni prsu narok na lazne, tak uz ted premyslim, kdy tam pojedu. Na jednu stranu se mi strasne nechce opustit na dva tydny moji v te dobe dvouletou holcicku, kdyz zadne lazne v dobre vzdalenosti, abych za ni jezdila k nasim aspon na vikend v nabidce nejsou, ale na druhou se strasne tesim. Beru to jako takovy restart, budu tam jist, spat, cvicit, lecit se, prochazet, jezdit na kole, pokud to pujde, tak i mimo procedury chodit do telocvicny, cist knizky... Hlavne ten hrudnik chci co nejdriv rozcivit, posilit telo po tom pulrocnim polehavani kvuli chemoterapiim, abych se co nejdriv plnohodnotne vratila do zivota.

Jednoluzak bych velmi ocenila, ale myslim, ze po letech na koleji a ted dvou letech s nespavym batoletem, co usina nejdriv v deset a vstava v sest a v noci se porad budi, jsem schopna se prizpusobit jak brzkemu vstavani, tak i pozdnimu usinani. Asi mi je jedno, kdy budu chodit spat, kdyz budu moct spat  A spunty mam, naposled jsem je mela v porodnici na jipce po sekci a sestra tam rano obdivovala, jak jsem tvrde spala, i kdyz kolem me pipalo nekolik pristroju a ona mi menila infuze.

S moji spolubydlici z porodnice kazdy den dekujeme, ze nas nastehovali k sobe na pokoj. Jsou z nas kamaradky, vidame se s detmi temer denne a porad si rozumime. A druha ma spolubydlici mela sekci den prede mnou, byla to jeji treti, takze byla uplna studnice informaci, jak to s tim rozrezanym brichem co nejlepe zvladnout. Za to jsem ji silene vdecna. 

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 15. března 2022 21:42
Reakce na Kan:

​Podívej, ty máš špatnou zkušenost, tak tam do těch lázní prostě nejezdi a je to. 

​ehm jak bych to...když už tady chceš druhé poučovat o psychické odolnosti, pokus se nejdříve porozumět psanému textu. Psala jsem, že to doporučím svým přítelkyním, nikoliv že se chystám do lázní já. Ovšem dík za nevyžádanou radu

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. března 2022 21:49

Kammila Taky ti děkuji za nevyžádanou radu.

Offline dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 15. března 2022 22:36

Zuzuli 

Tchýně si lázně po odstranění nádoru v prsu nemohla vynachválit. Už si teda nevzpomenu, kde to tehdy byla, ale týden jí tam dělal společnost tchán, měli to jako dovolenou. Vlastně tak to měla i mamka letos v té Libverdě, že týden tam s ní byl taťka, který se tam léčil loni, haha. Ale v té mimosezóně takhle v lednu to asi není problém.

Já byla před a po porodu na jednolůžáku, kvůli indukci asi. No naštěstí v Krči mají automat na špunty do uší hned u recepce. A taky jak jsi psala o tom zavádění portu, že ti neúčinkovala anestezie, mne tehdy strašně bolelo zavádění epidurálu. Což je prý nesmysl, ale mě to prostě bolelo. Ale samozřejmě to nechci srovnávat s hrabáním se pod klíční kostí, z té představy se mi udělalo regulérně zle.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2022 23:06

Karja ten příspěvek nemůžeš vybrat tak rychle, resp. můžeš, ale musíš mít dostatečný příjem. Tak nevím, jestli si to nechala vypočítat na svůj příjem a pak to přepočetla na muže Já mám rodičák taky na muže, jako OSVČ s tím paušálem bych to pomalu ani nevybrala.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. března 2022 23:09

dzizisketa vidíš teraz rozmýšľam či ma epidural bolel. Ale asi neviem, mala som dosť problém s tym, aby som sa udržala nehybna, už som mala dosť časté kontrakcie a sústredila som sa na to, aby som sa nepohla. Ale prečo by to mal byť nezmysel? Veď akákoľvek ihla alebo narušenie kože boli (a že mám skúsenosť s rozsiahlou sklerotizaciou žíl a teda bolelo to fest)

Online Karja
44760 příspěvků moje polička 15. března 2022 23:21

Evaeva No hele ja to napsala asi zmatečné. Ona měla předtím vyšší příjem, takže ten příspěvek mohla během jednoho roku úplně v pohodě vybrat  Já teď nevím jestli je to zastropovano nějakou částkou měsíčně, ale možná to bylo 90procent měsíčního příjmu za předchozí rok? No a až to vybrala tak zažádala o přídavky na děti, kde zřejmě musela vykázat příjem manžela a ten on má papírové nízký, já nevím teď co je přesně za právnickou formu, ale prostě podniká a příjem si vykazuje malý (buď zbytek černota nebo to má jako investici do firmy, těžko říct). No já cumela s otevřenou hubou, že to tak někdo udělá, že to vůbec lze a že mi to ještě říká!!! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2022 23:26

Karja jo, chápu. Když jseš OSVČ, tak můžeš mít paušální výdaje, když nechceš vést účetnictví. Podle druhu činnosti to jsou různá procenta, třeba 60%. Takže teoreticky je reálný příjem těch zbývajících 40%, ale klidně můžeš vydělat mnohem víc. Ale ty dávky, maximální měsíční rodičák, mateřská atd se počítají z těch 40%. Ta známá to teda občůrala dobře, no.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 16. března 2022 01:26

Evaeva Jo, mne cca taky. A pak narizovali zkracovani zkracovani a ona stejne furt blila a furt.... brr, jsem rada, ze ze to mame za sebou a uz blije jen prilezitostne ze sportu. ????

Online Karja
44760 příspěvků moje polička 16. března 2022 07:27

Evaeva No hele já jsem z toho úplně byla vedle. Jakože slusne vydělávající muž (jako na Maledivy nejezdí, do Alp taky ne, ale furt je to velice slušná životní úroveň), žádné půjčky, ona vs vzdělání tomu odpovídající plat pred mateřskou, navíc teď přivýdělek, ale zažádá si o přídavky. A hlavně že to jako ten systém dovolí. Myslela jsem si, že prostě dostaneš těch 300 000 na dítě a padni komu padni, hospodař si s tím. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 16. března 2022 07:48

Karja ja jsem tenhle prispevek v unoru dobrala a trochu jsem si fnukla, protoze jsem to mela mesicne jako dost luxusni kapesne. Ale tak financni dohoda ze vcera dopadla v muj prospech taky celkem dobre, tak snad to bude klapat. Mame jak spolecny ucet, tak i kazdy svuj no. Mam uplne osypky kdyby mel muz vedet o kazde korune, minule kamoska platila pres net nejake knizky a jejimu muzi to hned cinklo jako notifikace

Offline dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 16. března 2022 07:55
Reakce na Karja:

Evaeva No hele já jsem z toho úplně byla vedle. Jakože slusne vydělávající muž (jako na Maledivy nejezdí, do Alp taky ne, ale furt je to velice slušná životní úroveň), žádné půjčky, ona vs vzdělání tomu odpovídající plat pred mateřskou, navíc teď přivýdělek, ale zažádá si o přídavky. A hlavně že to jako ten systém dovolí. Myslela jsem si, že prostě dostaneš těch 300 000 na dítě a padni komu padni, hospodař si s tím. 

​Tak já jsem stejně překvapená, tohle by mě vůbec nenapadlo!

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 16. března 2022 08:02

Karja Teda a nám přídavky na dítě nevycházely ani když byl muž ještě student. Jak to ty lidi dělaj?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 16. března 2022 08:37

DruI ony hlavně ty samotné přídavky na děti jsou fakt malá částka, spíš to bude nějaká kombinace příspěvku na bydlení, který lze získat relativně snadno a něco dalšího k tomu.