"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 15. března 2022 14:14

Mrakoplas hluk taky ne, chrápání je mučení. Naštěstí mi špunty fungují, ty když jsem na koleji "objevila", zvedlo mi to kvalitu života o několik levelů.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 15. března 2022 14:15

Evaeva kukacky

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 15. března 2022 14:17

Já jen doplním, že před nějakými 10 lety jsem pracovala shodou okolností v Lázních Bohdaneč

A tedy tenkrát jednolůžkový pokoj problém byl, protože jich bylo strašně málo. V mimo sezóně (leden, únor) se dal domluvit i dvoulůžkový pokoj jako jednolůžkový, případně doplatit nějaký (poměrně vysoký) poplatek za obsazení druhého lůžka, jakmile bylo plněji, už to nešlo. Ale možná už to změnili.

A ano, může se stát, že si nesednou lidé na pokoji, i když vždycky byla snaha dávat lidi věkově k sobě, ani to nebyla záruka úspěchu . Trochu problém byl, že 99% lidí chtělo mladší spolubydlící, protože tam přece nebudou s nějakou starou bábou - slovy jedné klientky. (Akorát, že ji bylo pomalu 80 a spolubydlící byla o 2 roky mladší).

Pokud jde o procedury, tam pokud je to na pojišťovnu, to beru jako primárně léčení, takže to, že je má člověk nějak naplánované, i když by je sám chtěl jinak, je prostě fakt, a buď to člověk zkousne, protože mu pomůžou nebo ne, ale to si musí každý vyhodnotit sám. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2022 14:17
Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 15. března 2022 14:20

Cele mladi jsem spala v pokoji, kde pendlovky nejen hlasite tikaly, ale odbijely krome celych hodin i pulhodiny. Ted bych to nesnesla. Myslim, ze sluch na nocni ruchy mam o hodne citlivejsi od narozeni prvniho ditete. Chrapani je teda nejstrasnejsi zvuk, co znam, na dovolenou s manzelem bez spuntu do usi vubec nemuzu. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 15. března 2022 14:21

Snesu světlo, budík mám vedle postele, v dětství jsme měli doma pravé kukačkové hodiny, které dělaly čest svému jménu, ale chrápající osobu nedám - špunty nepomohou, vadí mi. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. března 2022 14:24

Mrakoplas ja viem, že si to nemyslela ako hejt, ja som len doplnila svoju skúsenosť, že som tiež nemala mlieko, tak som musela kojiť strašné hodiny, inak tiež revala hladom. Ale tak ja už som mala druhé také, takže ma to vôbec nezaskočilo a nad tým sestričkiným 'kojiť maximálne päť minút' som sa len pousmiala

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. března 2022 14:24

Evaeva šťastná to žena!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. března 2022 14:28
Reakce na Kammila:

Kan aha....tak to mají všude a zkus si jít stěžovat a vynucovat nápravu toho, o čem jsem psala

​Podívej, ty máš špatnou zkušenost, tak tam do těch lázní prostě nejezdi a je to. Já mám dobrou zkušenost v rodině i u daleko mladších po nehodě na motorce, třeba Kladruby a spokojenost. Na blbce bohužel narážíme všude.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. března 2022 14:47
Reakce na rasaNori:

Evaeva kukacky

​Moje kamarádka má chalupu u kostela. Nechápu ty hodiny každých 15 minut. Odpočinkové víkedy jak vyšité. 

Offline Miru
16907 příspěvků moje polička 15. března 2022 15:08

dynda 

...nemůžu právě. Všude píší/"vyhrožují", že pokud pacient odjede dříve, že mu dají zbytek pobytu k úhradě. Což nechápu, ale na to bych fakt neměla...

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 15. března 2022 15:38

Miru tak když předčasně odjedeš, vznikne jim tam hluchý místo, za který nedostanou zaplaceno, těžko ho obratem obsaděj někým místo tebe

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 15. března 2022 15:56

betsey Tak o peti minutach mi nikdo nic nerikal, uf. A spim teda s hadrem (satkem) pres oci, dceri dcei uplna tma, asi jak ji naucili v porodnici, ze musi svitit aspon jedna lampicka...

Offline Miru
16907 příspěvků moje polička 15. března 2022 16:20

moora 

...joo no, takže člověk prostě nemůže jen tak odjet, jak tu někdo psal...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2022 16:49

Solathis nám říkali dvacet z jednoho a dvacet z druhého Ale mě třeba doporučovali střídat prsa často, protože starší u toho usínal.

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 15. března 2022 19:49

Strávila jsem v Kladrubech před lety více než 6 týdnu. Dvoulůžkový pokoj, single byl zamluven na dloooouho dopředu. 

První půlku na pokoji s babkou, asi 80 let, která koukala dlouho na TV. To by mi nevadilo, když to nerve, usnu pritom. Jenže ona vypnula tv a šla přerovnavat skříň, mýt se apod.. 

Tak to jsem ji rychle odnaučila. Nejdřív umýt, vše připravit, pak ať kouká. jjá měla snídani od 7, ona od 9. Druhou půlku pobytu jsem dostala ještě starší, asi 90, moc milou paní, která si myslela, že budeme kámošky a ve volnu spolu jezdit na výlety..  TAK, Dadoo, kampak v sobotu vyrazíme..? No, nevyrazily jsme. 

Ja, starý introvert, jsem buď někam jela/šla sama, nebo zůstala na pokoji na pc. 

Tam se schází lidi řadu let, čilý společenský život, na který, se hodně těší. Tanečky, pařby, když vyprávěly, obě, co si tam kdy zažily, šly na mě mrakoty. Např soužití s vozickarkou, která se hodně rada bavila a svěrače neovladala ani zastřízliva. A bavila se denně..

V podstatě jsme ve finále byly všechny spokojené , že jsme měly klid.. 

Takže já bych si sakra dobře rozmyslela, jestli jsem natolik "empaticka", abych podobné soužití vydržela. 

Nevydržela, odjela bych po první noci. 

Online Karja
44760 příspěvků moje polička 15. března 2022 20:08

Když pobiram rodičovskou, tak to se do daňového přiznání asi neuvádí co?:-D Respektive nikde jsem nenarazila na tu správnou kolonku:-D. Já na to vůbec nemám kapacita, ta daň z nemovitostí mě stála snad 3 hodiny času, na tohle už vůbec nemám to někde číst...:-D

Offline AprilTwelve
1028 příspěvků moje polička 15. března 2022 20:10

Karja rodičovská se do daňového přiznání neuvádí. 

Online Karja
44760 příspěvků moje polička 15. března 2022 20:13

AprilTwelve dík, hele já nějak nemám ani na to UTFG (googlit). Já jsem nějak vystavena, teď si do noci čtu pořád zprávy a nějaký články a málo spím, a prostě mi to nějak dává. Jo to je stížnost co, když já jsem paní svého večerního času.....Ale třeba v poledne jsem to dělala a já už vůbec jako nepobíram text, prostě vymeteno skládat slova dohromady. 

Offline AprilTwelve
1028 příspěvků moje polička 15. března 2022 20:17

Karja v pohodě,  nevěnovat se tomu v práci,  jsem na tom stejně..  nevěděla bych nic:-). mě stačí videt formulář k vyplnění na cokoli  a automaticky mi klesne IQ