Evaeva No hele treba moji rodiče to přenášení nemocí moc neuznávají, ani se u nás na to doma nikdy nehrálo fakt ne. Většinou jsme se o nemoc přicinili podle nich nějakým svým blbym chováním, špatně obleceny, dlouho venku....a já jsem to fakt tak převzala i do dospělosti. Az teď co mám děti tak nějak chápu ty bacily:-D. Ale ještě na vysoké jsem se běžně vůbec nestranila treba nemocné spolubydlící nebo kamarádce a tak. No a jak mi bylo:D. No a podle mě to takhle má víc lidí a proměnilo se to trochu s covidem.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Vzteky jsem byla bez sebe, kdyz mi k sestitydenni Tone privezla mama babicky a jedna mi hned ve dverich rika: Pusu ti nedam, mam nejaky plny dutiny... Tak dopr*ele nelezu k miminu, i ldyz ho chci videt sebevic!
Jak slusne odmitnout nekoho, kdo se k nam cpe na navstevu s nemocným ditetem?
![]()
Já jsem dětské rýmy nikdy neřešila. Pokud ovšem dítě kašlalo a mělo teplotu, tak už jsem takovou návštěvu doma nechtěla. Přesně jsem ale věděla, která kamarádka to má stejně a která ne. Teď je to ještě trochu jiné, takže bych v klidu řekla, že nechceš, aby k vám šli nemocní a ani s rýmou. Hotovo. Jestli se urazí, tak ti to nestojí za to, protože ani ty nemáš zapotřebí být nemocná a kdo to nechápe, tak nebude žádná fajne kamarádka![]()
Karja já to taky nijak neřeším. Do školky chodí děti (všechny) taky s nudlí a kašlem, tak kdyby tak někdo přišel na návštěvu, tak mě nejspíš ani nenapadne se nad tím zamyslet. Tady se teda děti doteď 2x týdne testovaly ve škole/školce pcr pool testem. Vadilo by mi, kdyby mě chtěl navštívit někdo se střevní chřipkou.
Ale třeba by mi to vadilo, kdyby děti byly nějak častěji nemocný.
Prosím, nemáte někdo zkušenost užíváním pangaminu u onko pacienta? Třeba v rodině? Mívám dost chut na kvasnice, ale zapomněla jsem se doktorky zeptat.
Karja já to vždycky náhlásím, ať se návštěva sama rozhodne. Někdy řeknou, že rýma nevadí, někdy třeba plánují dovolenou, tak nechtějí ani tu rýmu.
Dalia myslím že to ničemu nemůže škodit. Já si myslím že když na to máš chuť tak tělo ví že to potřebuje a neuškodí mu to.
Jinak tatínek je taky bral, ošetřující lékařka byla jeho kamarádka tak by mu to asi nedoporučila kdyby to bylo špatně.
Dalia B vitaminy ne. podporuji mnozeni bunek, i tech co nechces
Dalia ségra nesmí vitamíny žádné, bez konzultace. A už je mnoho let po chemo. Konkrétně B bych se bála
viktorka_od splavu tak to se moc omlouvám že jsem kecala![]()
dotaz pro odborníky přes bezpečnost případně přes bankovnictví ideálně obojí: druhá osoba má přístup k mému bankovnímu účtu a mít by neměla. reklamovala jsem. po týdnu kdy jsem poslala vyžádané dodatečné informace - nic. co s tím a kde si mám stěžovat? (na účtu nemám žádný prachy, samozřejmě, ale tato situace se mi pranic nelíbí)
viktorka_od splavu Odborník nejsem, ale dojít osobně (sjednat si schůzku) na pobočku dotyčné banky včetně všech možně požadovaných dokumentů a tam přístupové právo zrušit (případně přístupová práva předělat tak, že nějaká dřívější oprávnění půjdou do kopru) ? Jako jsme ve věku počítačů, ale papír je tady holt papír ![]()
Isca no to jsem právě už udělala a nezafungovalo to uplně jak mělo. tudíž se ptám spíš na tu stížnost, páč se mi to pranic nelíbí
(abych to teda doplnila tak rušila jsem osobně - přístup k "hlavnímu" účtu, na který jsou navěšený nějaký přidružený, který bez toho hlavního neexistují, no a ty přidružený se nezablokovaly a zůstaly přístupný. reakce banky: moc nás to mrzí a dokažte nám že to tak je)
viktorka_od splavu Uf teda, doufám, že ti někdo poradí líp, já bych už v takovým případě nakráčela asi a účet rušila, s patřičným zdůvodněním ![]()
viktorka_od splavu napiš jim pisemnou stížnost (měl by stačit email). Rovnou tam můžeš napsat, že si ty přístupy písemně zrušila na pobočce a pokud dojde k jejich zneužití, budeš to po nich chtít. Musí se to vyjádřit tuším do 30 dní, v těch vetčších bankách, kde mají jakési procesy, tyto standartní věci jdou rychleji.
Ty tam toho druhého disponenta vidis nebo se ti sám priznal?
Ďalší krok muze být dopis na regulátora, ale na to myslím nedojde.
continuity nevidim, priznal se sam
viktorka_od splavu jeste bych tam pripsala, ze pokud to nejsou schopni osetrit podle tvych pozadavku, ucet zrusis a vsechno prevedes k jine bance. Na to by mohli slyset, u me zacali cvicit v momente, kdy uz jsem ucet rusila. No meli smulu, meli se snazit driv.
viktorka_od splavu ještě mě napadá varianta, že přístup nemá a jen dělá vlny.
viktorka_od splavu SunEclipsemuze ho mit. Stalo se to kolegyni, ale ona je ren, kdo vidi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí