"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Paní Ef
příspěvků moje polička 27. dubna 2022 11:51
Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 12:15

Jos kliid, mě je o půlku víc než tobě a hřeším i na ten krém. Když mám pocit napjaté pleti, něco si na to napatlám a děj se vůle boží. Tento týden mi prodavačka v parfumerii rekla, že mi stačí nějaké hydratační sérum, protože nemám žádné vrásky.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 12:39
Reakce na Karoleena:

MP Meri Jako já se obávám, že koncept The Ordinary právě stojí na tom, že toho máš víc a buduješ si ty svý vlastní kosmetický rutiny, který obvykle sestávají tak ze dvou tří kroků minimálně, jeden samostatnej produkt to úplně nevytrhne, jak jsou ty jejich složení minimalistický... pokud to ovšem není Buffet, kterej zrovna nechceš. :D A navíc peptidy v Buffetu musíš používat nějakou chvíli, než je vidět efekt.

Téměř okamžitý výsledky (rozjasnění, lepší textura a tak) jsou vidět po exfoliaci (já střídám kyselinu mandlovou a toner s kyselinou glykolovou), nějaké té hydrataci s kys. hyaluronovou třeba, a pokud bys náhodou trpěla na lesklou/mastnou pleť, tak pro mě je naprostej game changer Niacinamide + Zinc, tam rozhodně poznám, jestli jsem se tím ráno natřela nebo ne. 

​ 

U nás se říká - já te slysim, ale vůbec nevím, co rikas

711990 Ja nevím, kys. H jsem měla už dvakrát od různých značek a nikdy mi nepřišlo, ze by to měli sebemenší efekt

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 12:41

MP Meri treba to nepotrebujes, proto nevidis rozdil

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 12:51

MP Meri ja nevidim rozdil naprosto po nicem, vubec nechapu, jak ty influencerky tvrdi, ze kdyz si dam to a to vecer, tak rano uplne vidim, jak je ta plet vyzivena a nevim jaka

jestli jako uplne lzou nebo to delam tak blbe nebo jsem tak slepa?

zkousela jsem vsechny moderni ingredience - kyselinu hyaluronovou, retinol, peptidy, kyselinu glykolovou, vitamin C, probiotika... a proste nic

a jinak teda k pochopeni co jak kdy proc mi prijde nejlepsi zkouknou nejake video a pokud to souhlasi s mym typem pleti a cilem, tak koupit presne ty pripravku a nasledovat to

https://www.youtube.com/watch?v=KntGj2AkeVQ

https://www.youtube.com/watch?v=T8IFZD6rmB0

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 12:56

Jos ja mám na krku 40 a používam nejaký oriflame, ktorý dostávam zadara. Z kozmetiky si kupujem akurát tak šampón raz za sto rokov

Inak kedysi dávno som používala Mary Kay a keď tak teraz nad tým dumám, tak mi na tom práve vyhovovalo, že mi niekto povedal, čo presne si mám kúpiť, ako presne to mám používať a ešte ma aj kontroloval pretože mám v tom tiež inak španielsku dedinu 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 13:01
Reakce na Lamicka:

MP Meri treba to nepotrebujes, proto nevidis rozdil

​Revoluční myšlenka

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 13:06

MP Meri na moju suchotu mi pomohol squalan od ordinary v kombe s kremom, pouzivam Dulcia Marula a komplex ceramidov, ten je teda drahsi ale da sa kupit aj v DM. Tak isto squalan od Saloos ak netrvas na Ordinary. Inak som od nich vyskusala kadeco ale otravuje ma to a ani som az take zlepsenie nepocitovala. Jedine na co nedam dopustit je Granactive Retinoid v Skvalane, aj ked som citala pochybnosti o jeho ucinku, mne pomaha na obcasne akne, aj na to hormonalne co sa objavi vzdy cez menštruáciu. 

Kys. Hylauronovu mam od Saloos, po nej davam Retinoid (nie denne) a potom krem. 

Citala som dobre recenzie na Niacinamide serum od Balei, mam hrozne pory na nose ale mam pocit, ze u mna ma opacny efekt a akurat sa mi zapalovali. Kamoske to robil aj ten od Ordinary. Je to veda, ktorej nerozumiem tak uz sa mi nechce dalej experimentovat a studovat, ostala som pri odlicovac-cistiaci gel (mam cerave)- ruzova voda- hylauronka-krem. Ostatne veci mi hniju v policke.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 13:14

MP Meri A dávalas ta séra s hyaluronkou na navlhčenou pleť? Jinak pokud se ti nechce moc řešit péče tak bych doporučovala zařadit i spf na obličej :)

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. dubna 2022 13:23

baltik Podepisuju, rozdil moc nevidim. Jen kdyz delsi dobu nemazu vubec a pak namazu . To je ta plet pak hned lepsi. Takze spis resim vuni, pocit na pleti a jak se mi libi lahvicka a politika dane znacky. Ale ze bych poznala rozdil mezi kremem od Ziaji za 50 a krem z Body shopu za 500 to spis ne. Akorat se k tomu drazsimu chovam lip a spotrebuju ho

Offline Lenka22
2666 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 13:54

Tady u sousedů jsem náhodně padla na povídání o Ordinary. Neumim posoudit, jak je to erudované, ale aspoň pro základní přehled.

Offline stes
9312 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 14:00

Mně osobně to strašně nebaví, to zkoušení, kombinování a hlavně x vrstev. Plus patlání se ve složení. Rozhodně to ale nepomlouvám, to ne.

Možná proto, že to je díky genům a péči o pleť od mládí mainstremovými, ale zřejmě kvalitními, krémy. Ikdyž vždycky je co zlepšovat, to ne, že ne. Ale já chci jen odlíčit, občas vyčistit tonikem a krém, ráno plus make-up. 

Takže sice střídám krémy, teď různé korejské a namlouvám si, že mi to stačí, protože nemám vrásky a mám čistou pleť. Jen jí tedy nemám barevně sjednocenou, ale na to je dostačující i BB či CC krém. Jo, nedávno jsem zakoupila na doporučení nějaké hydratační tonikum pod krém a tak mi to nebaví, že pár kapek smíchám s krémem, abych to měla namazaný jenom jednou. 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 14:25

stes :) a ja myslela, ze jsem konecne tu byla nekdy uzitecna a dobre jsem ti poradila to hydratacni tonikum/essenci :)

mne je to strasne prijemne si to dat na plet

Offline SunEclipse
3491 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 14:35

Lenka22 to je úžasný článek, prý zralejší pleť - v pětatřiceti

O vyšších věkových kategoriích ani čárka, o nás si autorka zřejmě myslí, že si máme už začít přikládat hlínu.

Offline Kokoska
35037 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 14:39

SunEclipse nahodou takova jilova maska neni vubec marna. Kdybych na to pravidelne pouzivani nebyla takovy lempl.  Ale dost dobry je obcas se na noc namazat nesmyvaci maskou od Clinique, mne strasne nebavi prave to smyvani.

Offline stes
9312 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 14:48

baltik no dyť jo, jen mi to nebaví extra používat, tak to míchám do krému. A je výborný, už je skoro pulka pryč. 

Offline stes
9312 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 14:50

SunEclipse tak nějak :-)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 14:51

brrr Rutiny nejsu sama od sebe vůbec schopná, já si musím na tyhle pravidelný činnosti nastavovat upozornění v mobilu.  Jako ještě chvilu to takhle půjde dál a budu si tam muset dávat i upomínky typu "najez se" nebo "umej se". :D

Mně přijde, že to napsaný zní hůř, než to pak v reálu doopravdy je, mě tahle sebeúdržba obecně dost nebaví, takže jsem se naopak snažila to maximálně zefektivnit, abych na sebe nevrstvila 83 věcí v přesně daným pořadí. Jednoznačně nejhorší bylo si o tom na začátku něco načíst a vybrat si, co vlastně chcu, aby ty produkty dělaly. Ráno používám na obličej dvě věci, večer max tři (a do toho počítám i mycí gel, co si naplácám ve sprše), zabere to jednotky minut.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 16:11

Karoleena ja se ted taky docela ukaznila v prci o plet, driv jsem to dost flakala.

Nebavi me pouzivat deset veci a hlavne u nejakych komplexnich systemu nevydrzim, takze:

- rano umyju cisticim mlekem, splachnu vodou

- dam serum

- dam krem a bb krem

vecer to samy bez bb kremu.

zatim jsem u toho vydrzela nejdyl ze vsech ostatnich pokusu :)

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 16:11

Karoleena ja se ted taky docela ukaznila v prci o plet, driv jsem to dost flakala.

Nebavi me pouzivat deset veci a hlavne u nejakych komplexnich systemu nevydrzim, takze:

- rano umyju cisticim mlekem, splachnu vodou

- dam serum

- dam krem a bb krem

vecer to samy bez bb kremu.

zatim jsem u toho vydrzela nejdyl ze vsech ostatnich pokusu :)