"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline rozarka
4221 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 18:40

Kdysi tu (nebo na Pekle?) někdo dával video jak se obrubuje hedvábný šátek? Nevzpomenete si?

Offline Citrochnap
48 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 20:45

rozarka Zrovna minulý týden jsem taky hledala :-) Pamatuju si, že to bylo na Pekle a matně, že se ten lem jmenuje moskevský rolovaný. Na první dobrou se mi to nepodařilo vygooglit, tak jsem si řekla, na tom bude prd, prostě jemně vymnu z okraje ruličku a pak to přichytím skrytým stehem. No, nepodařil se mi srulit ani centimetr okraje, takže jsem sežehlila pár milimetrů, ručně prošila předním stehem (z lícu byl vidět jen milimetrový steh), pak znovu zahla v krajíčku a prošila nějakou variací skrytého stehu.
Třepilo se to jak sviňa a během týdne jsem zjistila, že mě ten šátek ani nebaví nosit.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 21:08

rozarka 

Pomůže tohle?

A pak mi připadá jako dobrý trik tohle.

Offline Janulik03
20318 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 07:30

Tak som poctivo docitala posledne stranky. A teda nie som o moc mudrejsia v tej cielenej starostlivosti o plet. Akosi by som fakt rada nieco porobila s mojou vadnucou pletou. Presla som z bio olejov na krem denny a nocny. A kupila som nejake serum s kys hyaluronovou. A teraz teda premyslam nad tou ordinary. Len fakt sa v tom stracam. Co by som si teda mala kupit? Bufet by stacil? Alebo nejake viacere produkty? No sama to nevyberiem, tak ak by niektora bola ochotna, budem vdacna. Nepotrebujem vyzerat na dvadsat, ale trochu sviezosti nezaskodi, nech nevyzeram uplne ako buldog.

Online rysamona
1112 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 07:56

Janulik03 mám stejný úmysl, hlavně poté co jsem zjistila, že ordinary prodává Sephora takže nemusím objednávat z cizinypro první seznámení jsem zvolila actid lacid 10%, má to působit trochu jako peeling ale nechává se to na obličeji (doufám že jsem to přeložila správně )no a pak jsem zvolila nějaké sérum na hydrataci a zhodnotila jsem že pro začátek to stačí a uvidí se jak bude pleť reagovat.Ted.premyslim.jeste.o.tom.squalan.cistici.to.ale.jeste.necham.uzrat.

Offline Janulik03
20318 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 08:02

rysamona idem pozriet co to je, diik

Offline Janulik03
20318 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 08:10

Tak som nasla set, ktory by na zaciatok mohol asi byt? 

Offline 999
19833 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 08:21

Janulik03 Já používám Buffet Cooper Peptides, je lepší než ten základní. Používám ho ráno i večer. Ráno přes něj dávám Natural Moisturizing Factors, večer 100% Plant - Derived Squalane. Někdo mi tady psal, že se mu to zdá málo, ale mně to vyhovuje. 

Offline Janulik03
20318 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 08:47

999 ano? Idem to pozriet, dik a staci ti to?

Offline 999
19833 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 08:52

Janulik03 Stačí, asi taky záleží na tom, co si od toho slibuješ :-). Mně jde primárně o hydrataci a to funguje. 

Offline Janulik03
20318 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 09:03

999 ano hlavne hydratovat , mam sklony k supinovatiu a plet je taka no povadnuta

Offline rozarka
4221 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 09:09

dynda jé,  moc děkuji

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 09:45

Díky za názory, nakonec jsem pořídila Glycolic acid 7%, to budu používat na dočištění pleti a hyaluronic acid 2%, to nanesu a na to dám ještě svůj klasický krém.
Ono nebylo nakonec moc na výběr, squalene neměli vůbec. 

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 09:57

Janulik03 používám ten nsturas moidturazing s HA... jako denní krém. Akorát, když nikam nejdu, vůbec se nemazu. Takže třeba posledních 5-6 týdnu.

Jinak mám bufet, když si vzpomenu. Ten Cooper mám taky. Oba. 

Mám toho haldu, Dcer vzdycky něco přiveze, ale já jsem velmi sporadicky mazač.

Kdyz jsem byla v Londýně v ordinary, byla jsem. Připravena finančně v krvácet, že to ale fakt budu používat! Slečna mi koukla na pleť a řekla jen hydratace. Takže mi vybrala jen 4 kusy, z toho byl navíc Teda jeden makeup.

Na tu hydrataci mi doporučila Rose hips seeds cold pressed oil, na noc. A skvělý je Hydration vaccine. To je fakt boží, úplně úžasný účinek na pleti, doporučuji!

A mám moc ráda od Emma Hardie  Brilliance facial oil. Suchý olej. 

Offline Janulik03
20318 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 11:11

Dadoo dakujem, no mam co studovat 

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 11:14

MP Meri já dneska taky nakupovala...ale přes Douglas. Měli všechno kromě Matrixylu

Offline viktorka_od splavu
49377 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 11:17

hm, ja kdyz se konecne donutila do sve obvykle pece tepla voda+krem 2x denne pridat rano serum s bakuchiolem, a dokonce jsem spotrebovala jednu lahvicku, tak po nacnuti druhe me zaclo palit. tak zas nic

Offline Kokoska
35037 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 11:31

Janulik03 ten hydratacni krem je dobry. Kdyz mam pocit, ze mam hodne suchou az pnouci kuzi, klidne se tim maznu i pres den, kdyz jsem doma. Buffet se mnou nic moc nedelal, mozna bych teda jeste zkusila ten cooper. Ale jak jsem psala, uplne nejlepsi pocit co do hydratace mam z te Clinique masky, tak 2x tydne to dam misto nocniho kremu. 

https://www.notino.cz/clinique/moisture-surge-nocni-hydratacni-maska-pro-vsechny-typy-pleti/p-406960/?gclid=CjwKCAjw9qiTBhBbEiwAp-GE0XjDOKpkbtMIe2JKFZEtoFWqeDERUjgNfV6K43liV1hiP6GfE-3faBoC4KsQAvD_BwE

Offline Kokoska
35037 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 11:50

Taky jsem si pred casem objednala ten tekuty makeup , co doporucovala Dadoo, a je bezva. Nemam rada nanosy na obliceji, tohle je lehke, tak akorat to trochu sjednoti plet a neni to neprirozena vrstva. Dokonce jsem i trefila odstin, takze dik, Dadoo !

Offline lemon29
181 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 13:11

Ja mam suchu plet az extra suchu (v minulosti supinky kazdu zimu), pod HA musim davat esenciu alebo pletovu vodu, lebo inac so samotnou HA by som sa este viac vysusila. Z HA 2% + B5 od Ordinary som presla na  Hylamide Booster, Low molecular HA, tiez od Deciem, ale trochu drahsie. Vyhovuje mi viac.

NMF krem od Ordinary mi staci len cez den (dobry pod makeup), na noc bud musim zmiesat so Squalanom (pouzivam Hemi Squalane), alebo krem od uplne inej znacky. Myslim, ze NMF poskytuje taku zakladnu hydrataciu a nic navyse, za tu cenu dobry, ale urcite mi nestaci sam o sebe na suchu plet.

So suchou nemozem velmi Niacinamide(od Ordinary, iny som zatial neskusala).

Po pouziti niektorych ser od Ordinary treba urcite pouzivat SPF (aby nevznikli pigmentove skvrny), nech si clovek skor neuskodi - nevidela som to tu este spomenute. Tyka sa urcite retinoidov, retinolov, kyselin (z tych co som mala, to bolo urcite spomenute pri Lactic Acid aj Glycolic Acid). Mozno je toho viac (neviem, ci vit. C), uz to velmi nestudujem, ci je to potrebne, lebo SPF aj tak pouzivam kazdy den, ked som vonku.

edit: plus squalane cleanser mi vyhovuje maximalne.