"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Klara
494 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:08

barbucha ono se to nemusí dokazovat, prostě se vyplní formulář kterej je i online, ale pak to nezní tak dramaticky :)

Offline barbucha blogger
35949 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:09

Klara 

Oukej, ale co jsou platný ty dotazy po x týdnech? Zbytečná buzerace.

Offline Kokoska
35037 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:14

barbucha kdo by tam asi tak napsal, ze mel 4 piva a 3 rumy? Fakt zbytecny.

Offline jerry
11270 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:16

​...nebo kdo toho vypil tolik, že si ani nepamatuje co a kolik

Offline jerry
11270 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:17
Reakce na continuity:

no a teď nám píše sociálka, že má vydokladovat, že před šesti týdny nebyl opilej.

Dokladuje se čestným prohlášením.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:18

barbucha ono se to má vyplnit celkem hned, akorát to nikdo neví a zjistí se to až právě sníženou nemocenskou, taky jsem byla zpětně překvapená že mi to třeba nesdělili když mi nemocenskou vypisovali :)

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:18

andulka01 tipuju, že je OSVČ a má to dobrovolný připojištění u sociálky... nebo tak pruděj i u zaměstnanců?

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:19

jerry já teda nic nepřikládala a rozdíl mi vyplatili :) edit: ale teda u osvč nevím jak co funguje, čekala bych že formulář je jeden

Online continuity
43200 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:20

Klara

Zní to dramaticky no. to ti takto přijde hustě popsána A4 (se špatným oslovením), ze chybi doklady, které by osvědčovali jak k úrazu došlo. Jestli je osvědčovaci doklad ten formulář, tak proc to tam nenapisou jako lidi?

Chápu, že o tom něco víš? takže stačí vyplnit to tlačivo? Ale asi jen část C? Část B by měl vyplnit kdo? Nemáme číslo nemocenské, ta se vystavovala elektronicky.

Offline barbucha blogger
35949 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:21
Reakce na jerry:

Dokladuje se čestným prohlášením.

​No vida!

Kokoska 

"V době úrazu jsem byla tak na maděru, že jsem nemohla formulář vyplnit, proto tak činím až dnes, kdy jsem výjimečně střízlivá"

Online continuity
43200 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:24

RoSa je normální zaměstnanec. 

Klara a kde je řečeno, že se to má vyplnit "celkem hned"?  normální člověk není 2x do roka na dlouhé PN po úrazu, aby vedel, kdo kde jaký papír potřebuje. Zaměstnavatel to neřekl, lékař to neřekl a už teda nemluvě o tom, že často jsou lidi po úrazu třeba měsíc v nemocnici. 

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:25

barbucha já mám taky odstín 2.yg. A přijde mi úplně neutrální.

Offline barbucha blogger
35949 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:26

Dadoo 

Tak já nevim. Asi fakt budu muset risknout dva...

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:28

continuity mně ten papírovej formulář přišel až po tom, co jsem to vyřešila - kvůli nízký dávce jsem jim volala, paní mě navedla ať to vyplním na webu (zde), buď jsem to odesílala já nebo uložila a poslal zaměstnavatel, to už nevím. Číslo jsem měla i z elektronické neschopenky, dali mi k tomu vytisklej papír s číslem, mou identifikací, vycházkama atd

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:31
Reakce na continuity:

RoSa je normální zaměstnanec. 

Klara a kde je řečeno, že se to má vyplnit "celkem hned"?  normální člověk není 2x do roka na dlouhé PN po úrazu, aby vedel, kdo kde jaký papír potřebuje. Zaměstnavatel to neřekl, lékař to neřekl a už teda nemluvě o tom, že často jsou lidi po úrazu třeba měsíc v nemocnici. 

​no když se to vyplní hned tak přijde správná dávka hned, už jsem psala že jsem to též nevěděla, řekla mi to paní z ČSSZ a divila se že o tom nevím. Tak už vím a můžu trousit moudrosti na netu, no

Online continuity
43200 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:36

Klara no žádnej papír k té neschopence nemá, ale to bude neschopnosti praktického lékaře nebo jeho sestry. Já jsem se dočetla, že by nějaký měl mít, ale nemám vůbec sílu to teď řešit. 

Offline Antje
příspěvků moje polička 30. dubna 2022 12:45

RoSa u nas v praci, i kdyz si pani zvrtla kotnik o vikendu ve svem volnu, se musi vypisovat formular u kazdeho urazu. Je tam i nejaky limit,  do kdy  musi zamestnavatel odeslat ( kam nevim ).

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 13:02

continuity Nevím, jestli je víc variant, předokládám, že ne. Normálně to vyplnit a podepsat, nikdo by se v tom dál vrtat neměl. Já jsem na to taky hleděla jak zjara, když mi to po pár týdnech přišlo. No cosi jsem sesmolila, odeslala a hotovo.

edit. - jo a že by se něco mělo vyplňovat zrovna, tak o tom jsem taky neměla ani tucha, nikdy před tím jsem nic podobného neřešila a toto info jsem nedostala.

Offline Kokoska
35037 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 13:37

barbucha jo, to je presne vono, co chce socialka slyset

Offline Kokoska
35037 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 13:40

continuity zamestnavatel muze eneschopenku nebo teda oznameni o DPN stahnout z portalu socialky, delam to dost casto, ucetni to chce vzdycky jako podklad k vypoctu pri mzdach. Najde se to pres rc zamestnance a to cislo neschopenky tam je.

Jinak teda nam to chodi automaticky, jakmile nekdo onemocni, ale i dodatecne to jde najit, jak jsem psala.