Dadoonam se ted stala opacna vec. Kolegyne dala znenadani vypoved. A predtim se nechala vsude mozne angazovat. Po vypovedi se hodila PN a nikomu neodpovida. A vsichni okolo se snazi dotahnout, co zbylo a narazi na dalsi a dalsi veci, co mely byt a nejsou.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
continuity kamarádce stačilo vyplnit dotazník, co jí sociálka poslala, tam popsala vznik úrazu a bylo to ok. Ale nemocenskou jí tedy nepokrátili ani předtím ![]()
Prosím, poraďte mi , co uvolní ucpaný nos, nejhorší je to v noci.
Tak Betty záleží na tom, od čeho je ucpaný. Pokud to není až taková hrůza tak hypertonický sprej s mořskou vodou a třeba mědí. Na omezenou dobu- týden lze užít vazokonstrikční kapky (nasivin, olynth, otrovin apod.) , které ho uvolní a přes den neustále prostříkávat vincentkou nebo mořskou vodou. Pokud to není infekční, ale alergie, tak kapky s histaminiky jako Livostin. A k tomu antihistaminika polykací.
marieu děkuji, mám klasickou rýmu. Dobrý tři roky jsem neměla.
Tak Betty já doporučuju místo spreje koupit kapky, teď nemyslím tu mořskou vodu, ale třeba ten nasivin.
Tak Betty tři roky bez rýmy, tak to je krása! Ať tě to brzy pustí.
Tak Betty Já jsem teď měla zalehlej nos a vždycky mi to uvolnil paralen, ale já ho brala primárně na něco jinýho. Taky jsem ten pocit ucpanyho nosu už roky neznala a vůbec jsem neměla energii s tím nějak pracovat, tak jsem lupla paralen, zahrala a se a povolilo to.
Já jsem furt zahleněna a nějaká přejetá, teď budu začínat už čtvrtý týden doma (když nepočítám krátké venčení děti na zahrade a nákup). Ty jo a to mám jít k doktorce, kde jsem minule čekala přes ty tři hodiny. Co to je za humus toto... Já to tady pisu, že to vždycky pomůže, jinej nápad už totiz nemám;-).
Karja a testy sis dělala? Já mám ode dneška totiž premiéru...
Karja no přesně, taková prichcipla, zahlenena, ale odkaslat moc nemůžu, už se mi to drží dlouho. Testy jsem si dělala a vždycky negativní. Nevím co je to za humus. Říkáš napsat sem a pomůže to, jo? Tak uvidíme.
Kora prichcipla jsem už přes měsíc ( teď už konečně lepší, ale třeba zpívat pořád nemůžu, i kdyz už vcelku normálně mluvím), pozitivní jsem byla akorát pár dní na začátku.
continuity možná to i covid byl a antigen to neukázal, nevím, nikdo.kolem mě nic. Při cvičení funim jak lokomotiva a zpívat teda taky nezazpivam. Sice si zpívám jen když jsem sama v autě, je to fakt příšerný, ale teď to jde fakt blbě.
Kora no to si treba ten antigen jen nevychytala. Já jsem COVID chytla měsíc po celé rodině (tehdy jsem ho nedostala) a ode mě to už pak taky nikdo nechytl.
continuity a děláš s tím něco?
Kora už jen čekám.
a nechala jsem si teď na Slovensku koupit kalciovy sirup, tam se to užívá na ten vleklý kašel a chraptění.
rasaNori Jo, dělala jsem si, i jsem byla na PCR.
Kora Já jdu zítra na kontrolní CRP, protože jsem měla 80 a to je prý hodně. Jenže jsem byla prichcipla už dva týdny předtím, pak týden intenzivnější nemoci a teď zase cítím to jak píšeš, vleklý cosi..... Ale my jsme to měli doma všichni, máma si to odbyla za tři dny, sambo za pět, chudák děda to má dlouhý cosi bez jakékoliv gradace už asi 10 dnů...Děti to měly taky delší než obvykle. No nějakej humus!
continuity Ty jo a je to tady v ČR sehnatelný? Taky bych asi něco takovýho potřebovala, je to prostě vleklý.
Karja continuity kalciovy sirup jsem našla, je to ono?

Karja to jsme na tom asi podobne, já jsem prichcipla s maličkou asi dvoudenní pauzou od 5.4.
Vlastně mi nic zásadního není, ze začátku jsem měla štěstí na vikend v posteli, pekne horký čaj, paralen, potit se, to se mi nepodařilo už roky a to dost pomohlo, myslela jsem si, ze to bude ok. Jenze od te doby se to vlece, teď už jen dutiny, ale fest, jen teda crp jsem měla asi 5. Ale už to prikladam i psychice, s klukama a jejich silenyma chorobama to byl vyzivny stres, tak věřím, ze už budou ok a ja v reakci na to taky. Tak držím pěsti a jestli jdeš k dr, ať to jde rychleji, ja to zvládla za 1,5h ![]()
Kora Karja no my na Slovensku užíváme na kašel tohle uz od pravěku, mě dost zaskočilo, že tady to není ani registrované.
https://www.pilulka.sk/calcium-chloratum-teva-sol-por-100-ml
Je to fakt hnusné, ale funguje. Ty s příchutěmi neznám, je tam jiná sloučenina vápníku, musíte asi vyzkouset.
Karja prodavaj normalne v lekarne, ale netusila jsem, ze by to mohlo byt na kasel.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí