"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online continuity
43200 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:39

Sairon díky moc, no uvidíme zítra jde na pohovor. Třeba bude jasněji. 

Online continuity
43200 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:41

Jo a dobrá zpráva, dnes se zjistilo, že už může šlapat na rotopedu, protože to koleno dostatečně skrčí. Zítra ještě do nemocnice pro výsledky nějaké rozšířené kultivace, tak držte palce,ať mu tam nic neplave. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:48

continuity ještě mě napadlo, i když mu ten první PP skončí, tak stále má nárok na nemocenskou plynoucí z tohoto PP, tak jen aby nebyla doktorka zbytečně aktivní a neukončovala mu tuto neschopenku, když mu bude vypisovat novou na to druhé zaměstnaní. Tam nevím jak by se mu to počítalo když byl rok na neplaceném volnu, protože teoreticky by měl mít i u toho zaměstnavatele nárok na 2 týdny nemocenské hrazené zaměstnavatelem a pak až na nemocenskou od ČSSZ. Ale v případě toho neplaceného volna bude ten vyměřovací základ nejspíš nulový tj. nic (to ale nevím jistě, spíš hádám)

Online continuity
43200 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:14

Sairon

Díky, já mu to připomenu. 

No doufejme, že nic z toho nebude potřeba a klapne to prodloužení, to by bylo vůbec nejlepší. 

Offline Kokoska
35037 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:30

continuity našla jsem tohle:

Jelikož nemáte během čerpání neplaceného volna započitatelný příjem, v tomto období nevzniká povinnost odvádět zálohy na sociální pojištění ani platit daň z příjmů. Má to ovšem i své důsledky. Pokud v době čerpání neplaceného volna onemocníte, nevznikne vám nárok na náhradu mzdy během prvních 14 dnů nemoci.

Online continuity
43200 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:37

Kokoska díky, o náhradu mzdy během PN ani nejde, protože ta mu poběží od aktuálního zaměstnavatele tak jako tak. spíš z čeho se bude počítat odstupné a dovolená. No uvidíme, třeba to zítra dopadne a nic z tohoto nebude potřeba řešit. 

Offline Kokoska
35037 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:46

continuity já reagovala na to

když byl rok na neplaceném volnu, protože teoreticky by měl mít i u toho zaměstnavatele nárok na 2 týdny nemocenské hrazené zaměstnavatelem 

No právě neměl, až pak na nemocenskou od ČSSZ a tam existuje nějaký předpokládaný příjem, když není skutečný příjem za celé tzv. rozhodné období, což je rok zpátky před vznikem té události. Možná to vychází právě z toho průměru posledního placeného čtvrtletí, to fakt nevím.

Online continuity
43200 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:48

Kokoska já vím, díky za to.  zrovna s tou PNkou je to vlastne, co se týče peněz, ještě nejmenší problém. 

Offline Kokoska
35037 příspěvků moje polička 05. května 2022 00:20

continuity no jasne, hlavne aby se dal dohromady a nemel z toho v budoucnu nejake potize.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 05. května 2022 08:21

crazydaisy tipla bych si, že to bude Simona :)

Online continuity
43200 příspěvků moje polička 05. května 2022 08:51

Kokoska díky, to je samozřejmě nejdůležitější.

Vlastně nejhorší na tom všem je, že ty ostatní problémy se musí řešit taky. No to jsem si říkala už na Silvestra, když jsme všechny prskavky zapalovali na trikrát. Že všechno letos nakonec nějak půjde, ale lehké to nebude.

Offline 4n4
251 příspěvků moje polička 05. května 2022 11:05

continuity Ještě bych doplnila - co se týká dovolené u druhého pracovního poměru, tak za letošní rok nejspíš zatím žádný nárok na dovolenou nevznikl. Pokud tam byla už nějaká dřívější dovolená, tak v případě nevyčerpání a ukončení pracovního poměru se vše vyplatí. 

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 05. května 2022 11:17

V jiné diskuzi Sweet Potato zmínila Putnu, hledala jsem, o co šlo (nenašla), ale narazila jsem na tento článek z DeníkuN.

Mohla by ho prosím nějaká dobrý duše odemčít? 

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 05. května 2022 11:24

Kamarád: ty máš všude známý, najdi mi psychologa v Praze...

tak volám CML na pomoc :) asi spíš někoho, kdo nebude stát úplnej majlant

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 05. května 2022 11:48

OliveOyl Nedal ti snadný úkol. Ať zkusí Psychosomatickou kliniku nebo Inep.

Online continuity
43200 příspěvků moje polička 05. května 2022 12:30

No tak zánět v koleni,chvíli se zvažovali antibiotika, tak prý příští týden reoperace. Držte mě.

Online Makara
3655 příspěvků moje polička 05. května 2022 12:48

continuity tak zase když je to fakt blbe, tak fajn, že budou řešit rychle, i když invazivně. Lepší než se trápit týdny či měsíce.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 05. května 2022 13:03

continuity ach jaj, no držte sa, je to fakt náročné

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 05. května 2022 13:10

Sweet Potato Děkuji!