"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 14. května 2022 05:50
Reakce na Malvin:

rozarka bryle na dálku a cylindry k tomu mam od první třídy. posledních dvacet let stridam brýle a čočky. Problém jako ty jsem nikdy neměla. Určitě bych navstivila očního lékaře a nechala si oči přeměnit znovu. Neumím si představit, že bych měla brýle na dálku občas sundat, neb dělám něco na blízko. S čočkami už vůbec nevím, jak bych řešila.

​Též jsem si neuměla představit, bohužel věk je sviňa. Nosím jen čočky, mám 6 dioptrií a uplynulých dvacet let to bylo v pohodě, ale poslední dobou už čtení není, co bývalo, přeskakování např. od dokumentu k monitoru, který mám dál od očí, už mi teda dává zabrat. Teď mám teda hlavně nějaké blbé čočky, nesedí mi, doufám v zlepšení, až se vrátím k osvědčeným, ale stejně už to není, co to bývalo.

Offline olte
758 příspěvků moje polička 14. května 2022 08:30
Reakce na SunEclipse:

ono taky záleží na věku, schopnost akomodace se zhoršuje. Zamlada mi stačily jedny brýle, teď mám troje

​no přesně, mám necelé dvě dioptrie na obou očích na dálku, brýle nosím jen občas a posledních pár let, kolem padesátky, s nimi nemůžu např. číst

Offline Kokoska
35042 příspěvků moje polička 14. května 2022 08:36

Pinot Noir s cockama zkusenost nemam, ale na praci musim mit zvlastni bryle s korekci na pocitac, prave abych videla jak na papiry, tak na monitor. Bohuzel nastava cas na nove, odkladam to uz dlouho.

Online continuity
43200 příspěvků moje polička 14. května 2022 09:36

Já teda brýle na dálku na čtení nikdy nemosila, i dceři teď říkám (ona je schopná je nosit celodenně ne rozdíl ode mě), ať je na čtení sundá. Teď nemyslím na čtení receptu, když vaří.

Oko je nejvíc zatížené při ostření do blízka, pokud musí ostřit ještě čtyři dioptrie navíc, zbytečně se ty svaliky dál přetězují.

Online 999
19838 příspěvků moje polička 14. května 2022 09:49

tina Kromě Valtra bych doporučila Sopka v Muzeu Kampa.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. května 2022 10:06

Kokoska mamka má taky tyhle brýle na počítač a je s nimi hodně spokojená.

Offline Miru
16919 příspěvků moje polička 14. května 2022 10:37

Roky toužím po kvalitní kožené bundě.

Křivák je na můj vkus moc "stříbrnej"(a těma zipama a cvokama moc naparáděnej, no),

tak se mi líbí střih "bomber", hovězina.

Dotaz - je cena za takovou bundu - koženej bomber - 6tis přiměřená nebo zu viel.?..

...kuju

Online continuity
43200 příspěvků moje polička 14. května 2022 10:53

Miru za mě přiměřená. levnější s ještě trochu rozumnou kvalitu kůže je Kara, tak si to s tím porovnej. 

Offline Miru
16919 příspěvků moje polička 14. května 2022 10:56

continuity 

...děkuju

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 14. května 2022 12:40

Miru masimo mívá krásně jemné kůže a mají to fakt pěkně ušité. Našla jsem fotku té mojí. 6.000 mi za kvalitní bundu nepřijde moc. Když vemeš, že koženky jso schopni prodávat za 2.500

Offline Miru
16919 příspěvků moje polička 14. května 2022 12:55

Catherinne 

...moc Ti to sluší!. 

No, mně se víc líbí ale takový spíš pánský styl,

a stojáček nemám ráda nikde - u košil, šatů, bund...

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 14. května 2022 12:57

Miru to je jasný, já to brala jako mustr kvality

Offline Miru
16919 příspěvků moje polička 14. května 2022 13:02

Catherinne 

...jo, je vidět, že kvalitní ta kůže je, to zase jo

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 14. května 2022 19:29

A ja mám na jednom oku 2 dioptrie, na druhom 5, obe do diaľky. Na blízko potrebujem na to lepšie byť bez okuliarov, na to horšie s okuliarmi. Takže ich mám nonstop. Akurát keď sijem, dávam si o kvapku slabšie.  

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 14. května 2022 22:19

rozarka  , dávala som si pred rokmi spraviť brýle, strašne divné boli, bolela ma z nich hlava, ale keďže som bola na materskej, neriešila som, mám malé dioptrie a fungujem normálne bez nich, Pred asi troma rokmi som kvôli nejakým detailom na ktoré potrebujem vidieť lepšie tie brýle skúsila znova, stále zle, tak som sa rozhodla sa vykašlať na to dať si urobiť nové sklá do starého rámu (nepotrebovala som ich vyťahovať viac ako raz-dvakrát do týždňa na konkrétnu činnosť, tak som bola lakomá na to dať si robiť celý nový rám). No tak som v optike vysvetlila môj problém, premerali všetko a vysvitlo, že som v nich mala sklá ŠTYRI krát silnejšie, než sú moje namerané dioptrie teraz, čo sa mi za tie roky zrak určite sám od seba nezlepšil.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 15. května 2022 09:12

už delší dobu uvažuju o koupi menstruačního kalíšku, ale odrazuje mě nutnost k tomu sednout, načítat a vybírat  prosím uživatelky o rady a tipy, klidně i konkrétní model, co budu určitě potřebovat, čemu se vyhnout a příp. i nějaké uživatelské recenze, bude-li se vám chtít, moc díky!

Online žluťásek
8868 příspěvků moje polička 15. května 2022 09:20

Malenge já se bojím, že bez načítat a vybírat to moc nepůjde, nebo spíš třeba dobře nesedne. Existují různé typy a tvary, když to projdeš, je tu šance, že hned první bude ideální :) vliv má zejména stav pánevního dva a poloha čípku.

Já mám už sto tisíc let Lady Cup, ale kupovala jsem ho v době, kdy byly na českém trhu v nabídce dvě značky

teď se už dlouho rozhoupavam podřídit merulu, ale pak je mi líto peněz, když i ten lady Cup ještě slouží dobře :) 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 15. května 2022 09:21

Malenge mam Luna cup. Stopka se da zkratit, zpocatku to chtelo teda trenink, nez sem ho dokazala spravne usadit. Mam ten mensi. Jo a vybrala sem ho podle toho, ze nejaka bloggerka udelala video jak ho pouziva a kolegyne mi to ukazaly:D nijak jsem to predem neprozkoumavala.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 15. května 2022 09:33

Malenge ja mam Luna cup. Pouzivam ho pul na pul. Protoze jsem lina ho jit nekdy vzit do druhe koupelny. KKolegyne ma T.OC z DM a je spokojena. 

Poradila a vysvetlila mi to kolegyne. Vzala jsem ten, co ma ona. Velkost netusim

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 15. května 2022 09:45

žluťásek  no to je přesně ono, já o svém čípku nic nevím! jen, že tam je a že ho nechávám na prevenci kontrolovat, jestli je v pohodě. jinak to vždycky hodím do googlu, vyjede miliarda výsledků a podobné množství obrázků všech možných barev a tvarů, vyděsím se a jdu zase dělat radši něco jiného  každopádně ale děkuji, i 711990 (ten tvůj způsob nákupu je něco pro mne, škoda že jsem tuto variantu už prošvihla).

jinak nějaké sžívání očekávám, ono většina věcí nejde hned hladce, i ty tampony zpočátku nebyly ideální stoprocentně. ale prostě nevím, osobně bych pocitově vzala nějaký malý, protože tampony mi stačí na první dny normal, pak mini, ovšem většinou se člověk dočte, že ty malé jsou pro dívky, pro ženskou s dvěma dětmi spíš ten velký, no nevím...

ta merula je mi vzhledově sympatická, ani nevím proč, asi že je takový kompaktní. a má hezké barvy.

máte nějaké to příslušenství k tomu? na sterilizaci a tak?