Mirka podívej se na chatu Sabinku - pod Pradedem.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Zkusit ještě můžete objekty různých DDM, kde se pořádají tábory.
Díky! Přeposílám dceři, je "šéfová"
.
edit - myslím, že to bude hodně o těch penězích, snad se někde domluví.
Mirka ty DDM jsou to schopné udělat fakt levně. Spíš bude problém termín.
continuity že už budou mít sbaleno? Jsem si říkala, že by to pro někoho naopak mohlo být zajímavé, že je po sezóně a je to dost početná skupina.
Nemůžu najít příslušné vlákno, tak se zeptám tady. Tip na aktuální výstavu v Praze, pokud možno v centru.
Tady je odbornost všeho druhu…, po letech jsem se rozhodla, že si poridim nové brýle. Stávající jsem měla 0,5 na dálku a i když jsem měla pocit, ze přes ně vidim dobře, naměřili mě 2dioptrie. Na blízko jsem přečetla vše, takže mám jen na dálku. Teď mám ty nové, u protějším baráku vidim i na kytky v truhlících, ale u věci blíž vidím křivě, třeba zdi, dlažbu na zemi, schody a tak. Šla jsem dnes do optiky vyložit problém a za prve mě překvapilo, že si je paní nasadila a rozhlížela se, jestli to uvidí taky tak a pak se s kolegyní usnesli na tom, že bych je měla nosit celodenně, abych si zvykla, ze to půjde. To jsem odmítla s tím, že bych nemohla ani uvařit, protože bych si uřízla ruku, na většinu prací bych s nimi neviděla. A ona, že bych měla zvážit multifokální. Já, že na blízko vidim výborně, proč tedy bych měla používat brýle. No, možná nemám pravdu, ale mě to přijde jako nesmysl. Nehledě na to, že si koupím brýle abych je po měsíci nahradila dalšími? Dá se na to zvyknout, nebo to je tak, že je něco špatně s brýlemi?
rozarka nejsem odbornik,ale vlastni zkusenost.Neda se na to zvyknout a ani si nemyslim,ze je neco s brylemi.
Ja mela bryle na dalku a veci blizko videla jak ty.Ono to i z principu tak byt musi.Jediny co jsem zazlivala optice,ze mi to nerekli,protoze bych si nechala udelat multifokaly s na blizko 0.
Ted uz mam i na blizko a cteni takze multifokaly,ale ty na dalku jsem mela cca 6let a na vse z blizka je sundavala.opruz
rozarka a rada nosit je furt je pekna blbost....ja je sundavala na cteni,doma jsem je sundala hned po prichodu,protoze na blizko to v nich nejde.Ja se v nich ani nenajedla,protoze jsem to jidlo videla rozmazane...
Zarinyajestli to nebyly dietní brýle ![]()
Jo to je vtipny co jsi napsala,realita byla opruz.
rozarka Taky nejsem odbornice: mám brýle na dálku (cca 4 dioptrie) a vůbec je nesundávám, ani na čtení. Křivě nevidím. ![]()
Zarinya No, tak to je blbý, myslela jsem, že třeba není střed té čočky tam, kde má být, nebo tak něco
, netuším. Ale nosit brýle na práci je tedy nemožné a chodit v nich jen ven taky, čekám, že neodhadnu obrubnik například. To znamená, že mám brýle jen do divadla. A multifokal, když na blízko přečtu i mrňavý text, není to kravina? Každopádně netoužím mít dvoje brýle na h…
@rozarka já mám cca 4 diptrie na dálku plus vysoký cylindr a na blízko čtu s brýlemi bez problémů. Já bych to odhadovala na spatne udělá skla, rozuměj špatné určený střed oka nebo tak něco. Mě to jednou dělaly ochranné brýle osazené skly v jiné optice než chodím a nebyla jsem schopná s nimi chodit, měla jsem pocit, že padam. Takže si myslím, že nezáleží jenom na správně zmerenych dioptriich, ale i na dobře provedeném osazení skel.
rozarka no a nekdo ti ty skla nejdřív zkoušel? Optometrista v optice?
Co se naměří je úplně irekevantni, dost často potřebuješ méně. musí se to zkoušet a dobrý optometrista si na tebe vyšetří čas, aby to sedlo.
To by podle této logiky museli všichni puberťaci nosit multifokální brýle. ![]()
Hlavně pokud dělají problém jednoduchá skla, s multifokálními to fakt nebude lepší.
rozarka no multifokaly,ale na blizko bez dioptrii..no nevim jsem uz z tech brejli taky na nervy.
Plus si "muj" optik NIKDY nenasadil moje brýle na sebe, to bych na něj pekne nevericne zirala
pokud nemáš špatně určené dioptrie pohybovala bych o provedení práce.
rozarka Delali ti to podle predpisu od ocare nebo merili sami v optice? To kriveni linii muze znamenat astigmatismus a pak se ty bryle musi udelat jinak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí