crazydaisy ja prave nezvladam ten pocit bez niceho, i nekde na jihu kdyz je 40 potrebuju treba aspon prehozeny tenky satek abych mela pocit ze jsem schovana a muzu klidne spat:-) takze ta "tezka" (coz teda neni ale je tezsi nez vypada, pac v ni nejsou ty nacechrany veci) chladiva perina je ideal
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Naopak, my už jsme adaptovaný na to extrémní oteplování planety. Teď ještě abych se toho dožila ![]()
MP Meri Já jsem do minulého měsíce, když se tu někdo ptal na pokrývky, netušila že je letní ,,peřina,,:-D. Myslela jsem si, ze je to jen na jihu....taky spím furt pod peřinovou, teď v takové vyloženě kratke košili ale musí mít nutně dlouhý rukáv a v zimě pyžamo:-D
Karja aha uz chapu pro koho se to sije:-) nocni kosile po zadek s dlouhym rukavem
pro me stejna kategorie jako vlneny rolak bez rukavu![]()
MP Meri Já jsem do minulého měsíce, když se tu někdo ptal na pokrývky, netušila že je letní ,,peřina,,:-Ď
cau sestro
Já spím celoročně nahá pod péřovou dekou. A s láskou vzpomínám na spaní u babičky pod duchnou, kdy v zimě na nás babička peří nahrnula a v létě sklepala dolů :-).
viktorka_od splavu já tak taky spím, teda kraťasy+ tričko s dlouhým rukávem, v zimě. Vždyť nohy máš pod dekou, těm je teplo
dlouhé kalhoty na spaní jsem neměla ani nepamatuju, naposledy možná někde pod stanem. Ale klidně si k těm kraťasům vezmu ponožky ![]()
Evaeva nespim v zadnych kalhotach, ble, a nohy mam vystrceny:-) ale jako takova kosa, aby mi bylo zima na predlokti, to jsem doma jeste nemela. maximalne na ramena,
Spím pod sametovou dekou, co má z vnitřní strany beránka.
Teď, ve vedru, maximálně vystrcim nohy, ale od krize nahoru, musím být přikrytá. Okno dokořán.
V zimě si beru někdy župan a na nohy určitě teplé ponožky, ideálně berankove.
crazydaisy ja prave nezvladam ten pocit bez niceho, i nekde na jihu kdyz je 40 potrebuju treba aspon prehozeny tenky satek abych mela pocit ze jsem schovana a muzu klidne spat:-) takze ta "tezka" (coz teda neni ale je tezsi nez vypada, pac v ni nejsou ty nacechrany veci) chladiva perina je ideal
Tak to jde určitě o zvyk. Já se údajně odkopávala už jako dítě. Mně zas takový to úplný přikrytí je nepříjemný. I v největší zimě, třeba na chalupě, mám vystrčený aspoň nohy od kolen dolů. Mladší syn spával i v létě v teplých ponožkách, tak jsem si říkala, že snad ani nemůže být mý dítě
, ale nějaká kukačka.
crazydaisy no vsak jo nohy vystrkuju:-) ale pres zada neco musim mit, jinak se necitim bezpecne nebo jak to rict, jako nemam tu noru:-))
viktorka_od splavu no já mám spíš 3/4 rukáv. Já mám ty ramena nějaká citlivá, tílko nebo košilku na ramínka si vezmu vyloženě až v létě. Ale tuhle zimu jsem to delší tričko taky nevytáhla. S noční košilí mám trochu problém, že mně kouká zadek a pak mě trochu ruší muž
ale vytáhla jsem jí před půl rokem asi po pěti letech a už je to lepší.
Evaeva jakoze po peti letech uz nerusi?![]()
viktorka_od splavu nene, po těch letech právě začal rušit, ale za půl roku už si zvykl a ruší méně. Takže až mi přijde, že ztrácí zájem až moc, na půl roku schovám košili![]()
Evaeva ja som zimomriva na ramena, takze zatahujem v zime perinu az po krk ale spodnu cast tela mozwm mat vystrcenu :) Mam to tak aj vonku, kludne si obleciem kratase/suknu, sandale a mikinu. Na nohy mi zima nebyva ale na ruky a ramena strasne!
Catherinne MP Meri Taky mám péřovou přikrývku celoročně. Ale teď v létě i občas vystrcim nohu nebo ruku. To v zimě ani omylem, to jsem zakrytá až po uši.
Ty vysoký duchy plný peří byly strašný, vždycky se to sesunulo do nohou, manipulace s tím hrozná a ustlat to do příčetnýho stavu, no hrůza!
Kan pod tou strašlivou duchnou jsem měla často sny, že mě zavalil betonový panel a každou chvíli se udusím.
Ten sen se mi potom po letech, kdy už dávno babiččin dům ani duchny neexistovaly, opakoval, spali jsme u ségry v obýváku a zase mě tak něco tížilo, zdálo se mi, že každou chvíli vypustím duši a už se nenadechnu, přesně jako pod tou duchnou, a pak jsem se vzbudila a na prsou mi stála ségřina kočka. ![]()
Naopak, my už jsme adaptovaný na to extrémní oteplování planety. Teď ještě abych se toho dožila
Já mám obavy,že pokud by byl v zimě opravdu plyn na příděl,jak tím straší,i když nevím jak by to chtěli prakticky provést,tak zimu nepřežiju.Přes den kdy se hýbu, tak mi chladno nevadí, ale v noci musím mít 23-24°.V zimním období teplá péřová přikrývka,na ní ještě larisa.Já navlečená v pyžamu,na něm merino svetr,kožešinové papuče,ve kterých spávám i v létě.Jo a na krku šátek.Mám to tak odjakživa.Z útlého dětství,kdy jsem ještě spávala v postýlce,takže jsem musela být ještě hodně malá si pamatuji jak jsem po probuzení ráno plakávala bolestí nohou.Mamince asi časem došlo proč mi ty nohy bolí,takže mě přestěhovala do teplejšího pokoje,ale ty stejné bolesti už nejen nohou ale i zad,vlastně celého těla jsem zažívala kdykoliv jsem se pokoušela snížit teplotu v ložnici.
Chtěla bych to mít jako většina lidí,spát nalehko.Dokonce i v horkém létě u moře jsem musela mít na sobě dvě deky a jednu malou speciální,kterou si vozím a omotávám kolem těla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí