A ještě pro pobavení.Do zásoby mám nejen papuče z Ovečkárny ale i několik elektr.deček a termoforů.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Taky máme jen jedny periny, teď ve vedru stridave vylejzam a zalejzam, v zimě přes to hazu deku, když je fakt zima, tak termofor a vyhřívana deka je hodně velký blaho-ale z bytu to neznám, v zimě je v dome v ložnici tak 17
ja se v noci hodně melu a pretacim z boku na bok, takže na sobě buď nic nebo něco, co se nevyhrnuje, noční košili mám omotanou kolem krku a zbytek těla holej a porad mě někde něco skrti, nesnasim to
a duchny jsou fakt brrr, přesně jak se to navali buď na hlavu nebo na nohy a zbytek je prázdná cejcha
Víte, jak spím v Japonsku? Teď v létě většinou nahá, i když nerada a mám citlivá ramena. Pak záleží, kdo vyhraje, muž chce spát s klimatizací, to já nesnáším, takže se přikryju prostěradlem. Když vyhraju já, spíme s otevřeným oknem nepřikrytí.
V zimě pochopitelně v teplém zimním pyžamu, s ponožkama, termoforem a elektrickým prostěradlem. Jo a péřovou teplou peřinou, to je jasný! ![]()
Mulen že se ještě vracím k tomu kofferdamu... zubař mi to dával, když mi odvrtával starý amalgámový plomby, abych to nesnědla. Trochu nepříjemný nasazování, jinak mi to přišlo komfortnější než odsávačka. Přišlo mi to jak materiál na gumový rukavice, to ti nikdo příčetnej přes nos dávat nebude
Ja asi pred mesicem vymenila perovou perinu za nejakou umelou z Jysku a jo, ted se spi lip
. A co tu ctu, tak fakt nejsem zimomriva, jak mi manzel tvrdi. Vlastne celorocne spim v nocni kosili ke kolenum, pyzamo jako takove nesnesu. V loznici mame tak 18-19, spis min. Uz z dob stanovani jsem pochopila, ze u me funguje byt spis nenavlecena a mit kvalitni spacak a nevystrcit ani nos.
Kan pod tou strašlivou duchnou jsem měla často sny, že mě zavalil betonový panel a každou chvíli se udusím.
muž mívá pod péřovou peřinou sny, že ho zavalila lavína. ![]()
sagiti to zní teda dost strašně, tlapkám moc. ale neboj, myslím že s tím plynem to nebude tak horký. nebo studený teda:-) kdyby bylo nejhůř, zkusila bych dobrý péřový spacák, tam se přece jen to teplo líp udrží, a do něj nějaký el. ohříváček
OliveOyl Jj, určitě to má hodně výhod. Jdu hned v pondělí a amalgán mi budou odvrtávat taky. Zapoměla jsem se zeptat, jestli mi to budou dělat všechno najednou. Nevím jestli tak dlouho vydržím s otevřenou pusou a hlavně, jestli jestli se mám psychicky připravit na tu pálku ![]()
Mulen Prosím tě, to byl u mojí roční zubařské anabáze zkraje největší nezvyk - udržet takhle dlouho otevřenou pusu. Nejvíc ze všeho mě po prvním hodinovém zákroku bolely panty. Domluv si s doktorkou nějaké znamení, kdybys potřebovala odsát sliny pod tou gumovou košilkou, kdybys potřebovala na chviličku pauzu - posadit se rovně, párkrát se zhluboka nadechnout (bez zavírání pusy)... Já jsem celkem klaustrofobik, jednou jsem málem prchla z údajně super relaxační masáže lávovými kameny, když mě masérka začala pevně balit do prostěradla, nesnáším ten pocit být někde přikurtovaná, znehybněná. Paradoxně mi tahle zubařka hodně pomohla to trochu otupit, protože byla fakt pozorná, všechno mi vysvětlovala, co a proč dělá, bylo vidět, že jí záleží na tom, abych se cítila v rámci možností komfortně. Tohle mi na těch mladých doktorech strašně lahodí. Držím palce, ať je to v pohodě!
Jitka77 dík. Snad to dám. S pantama jsem kdysi chodila k doktorovi, měla jsem je nějaký zadřený ![]()
Mulen Tak jí to řekni, nejspíš to bude brát jako profesionální výzvu, abyste to spolu dobře zvládly ![]()
Jitka77 reknu, radši ![]()
Ehm, pipnu, ze se jiz 25 let chci ucit francouzsky, ale dement jsem si vybrala tehdy rustinu, protoze literatura a tak, no...V mladi delame chyby
Tak spis jeste je tu nekdo, kdo se zacal ve 40 ucit a tak do 5 let si zvladl aspon objednat kafe?![]()
Luna objednat kafe si urcite zvladnes. Rika nekdo, kdo se v dospelosti zacal ucit spaninu a kdo se dal nez k tomu kafi nedostal
.
Mam to uz nekolik let jako odlozeny projekt, doufam, ze se nekdy vybicuju a zase zacnu. Falso principiente forever![]()
Luna já se začala učit španělštinu skoro v 55, s kamarádkou jsme si daly takový letní rychlokurz. Docela jsem se domluvily, sice jen v přítomném čase a jednoduchých větách, ale nějak to šlo. K pokračování bohužel nikdy nedošlo, pořád si říkám, že snad někdy.
Luna ty mas hudebni sluch, takze ti to pujde. ja skoncila u 5. lekce, protoze jsem nebyla schopna poznat rozdil ve vyslovnosti:-( aneb je suis Joey
Luna ty mas hudebni sluch, takze ti to pujde. ja skoncila u 5. lekce, protoze jsem nebyla schopna poznat rozdil ve vyslovnosti
Hele to je pravda. Já se učila jazyky snadno, ale od tý doby co jsem napůl hluchá, to už skoro nedávám. Zeť se válí smíchy, když po něm opakuju... a zřítelnice mi nerozumí ani vorta, ačkoliv jsem si vždycky naprosto jistá, že jsem na ni promluvila tou nejčistší švédštinou! ![]()
Luna Už jsem to tu určitě říkala. Maminka mého ex se začala učit francouzsky za totáče (takže žádné dnešní technologické vymoženosti) v sedmdesáti, za dva roky měla ve Francii přátele, dopisovala si a navštěvovali se.
Já jsem teda na jazyky bohužel tupá jak štoudef, štve mě to neuvěřitelně, protože si myslím, že bych byla skvělá překladatelka, učitelka jazyků i youtuberka
ale prostě nic. Přijde mi, že musím věnovat tak čtyřnásobek času, než normální člověk.
Garfie No to já to mám jinak, jazyky mě baví, dřív jsem se učila kdeco, ale když jsem zjistila, že nedokážu promluvit, protože mám psychický blok, tak jsem se na to vybodla. Ale tohle bych ještě chtěla zkusit změnit.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí