ftipálku! ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Variant je nekolik:
- prilozit kostku ledu
- prilozit papirovy ubrousek namoceny colou (ale nejsem si jista, jak moc tomu pomahaji bublinky)
- ostrihat! ![]()
K těm hrnkům, nečetla jsem to celé, ale co se podívat po autorském porcelánu?
Blanka Hovorková-Maříková, Rudolf Kampf, Luckavo, Goldfinger. Na návrh a realizaci originálu, je teda asi už pozdě, ale i tak se dá vybrat.
Že mě to nenapadlo! Díky.
K těm hrnkům, nečetla jsem to celé, ale co se podívat po autorském porcelánu?
Blanka Hovorková-Maříková, Rudolf Kampf, Luckavo, Goldfinger. Na návrh a realizaci originálu, je teda asi už pozdě, ale i tak se dá vybrat.
Nakonec jsem se domluvila na luckavo.cz.... vypadá to, že se šálek stihne i přesně podle mých představ....
Mám velkou radost. Pak dám vědět výsledek. Ještě jednou díky.
Nevíte někdo, kam se poděla @euridike? Doufám, že si jen užívá dlouhou dovolenou a na psaní o vunich nemá čas.
Toto patri do blbych dotazu: Nemohl by mi prosim nekdo odpojit ty internety aspon pro dnesek?
stalo se někomu, že mu přestalo jít platit kreditní kartou, přičemž výběr z bankomatu jde, dle banky žádné chybové hlášení, není přečerpán limit, na účtu jsou peníze, ale při jakémkoli pokusu o platbu to hlásí platba zamítnuta a důvod je něco jako "byla provedena příliš vysoká částka" nebo tak něco (platí se ale dvě stovky např.).
Jestli je bezkontaktni tak banka nekdy vyhodnoti caste pouzivani jako potencialne odcizenou kartu, vetsinou jde zaplatit klasicky, se zadanim PINu
dnes se mi to stalo dvakrát, pak jsem tedy poněkud vyděšena letěla do banky, protože jsem se lekla, že mi někdo vykradl kartu, a nebyla jsem u internetbankingu, abych se podívala. podle banky vše ok. od té doby jsem to zatím nezkusila. za chvíli jdu do lékárny, tak to zkusím ještě klasicky nebezkontaktně a uvidím.
mne se to stalo kdyz jsem rychle za sebou udelala vic plateb a nevim jestli nutne bezkontaktnich
jenže já jsem předtím, než to nešlo, právě kartu asi tři dny ani nevytáhla. a hned první platba po téhle pauze už nešla
nejhorší byla ta fronta natrčených lidí za mnou, protože prodavačka si s tím nějak nevěděla rady, pořád něco lupala, pak chtěla, ať to zkusím znova...no naštěstí jsem měla nějké koruny a nemusela tam nákup nechat. ale lidi mě skoro sežrali ![]()
Jednou se mi stalo, že mi poškodili nějak kartu při platbě v obchodě, ale to mi potom řekli v bance. Vybrat z bankomatu mi šlo, ale platit v obchodě ne. Žádná částka. Nakonec mi ji bohužel museli vyměnit.
Jak už tu padlo, občas se musí i s bezkontaktní kartou zaplatit postaru - strčit do terminálu a zadat pin. Taky se mi to stalo. Nešlo to v jednom obchodě, tak jsem si řekla porouchanej terminál. Pak to nešlo v druhým, trochu jsem začla panikařit, ale prodavačka naštěstí už evidentně měla zkušenosti, nacpala kartu dovnitř a zase to šlo.
Tak to byl asi fakt terminál. Mně to nešlo v různých obchodech. A po zaplacení s pinem už zase bez problému.
Ale člověka to docela vycuká, když se to stane poprvý, měli by k těm kartam dávat varování ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí