"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online RoSa
10195 příspěvků moje polička 21. července 2017 23:00
Reakce na barbucha:

ftipálku!

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 22. července 2017 07:37
Reakce na RoSa:

Variant je nekolik:

- prilozit kostku ledu

- prilozit papirovy ubrousek namoceny colou (ale nejsem si jista, jak moc tomu pomahaji bublinky)

- ostrihat! 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 22. července 2017 17:03
Reakce na :

K těm hrnkům, nečetla jsem to celé, ale co se podívat po autorském porcelánu?

Blanka Hovorková-Maříková, Rudolf Kampf, Luckavo, Goldfinger. Na návrh a realizaci originálu, je teda asi už pozdě, ale i tak se dá vybrat.

Že mě to nenapadlo! Díky.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 24. července 2017 19:08
Reakce na :

K těm hrnkům, nečetla jsem to celé, ale co se podívat po autorském porcelánu?

Blanka Hovorková-Maříková, Rudolf Kampf, Luckavo, Goldfinger. Na návrh a realizaci originálu, je teda asi už pozdě, ale i tak se dá vybrat.

Nakonec jsem se domluvila na luckavo.cz.... vypadá to, že se šálek stihne i přesně podle mých představ....

Mám velkou radost.  Pak dám vědět výsledek. Ještě jednou díky.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 25. července 2017 10:15

Nevíte někdo, kam se poděla @euridike? Doufám, že si jen užívá dlouhou dovolenou a na psaní o vunich nemá čas.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 25. července 2017 11:24

Toto patri do blbych dotazu: Nemohl by mi prosim nekdo odpojit ty internety aspon pro dnesek?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. července 2017 15:42

stalo se někomu, že mu přestalo jít platit kreditní kartou, přičemž výběr z bankomatu jde, dle banky žádné chybové hlášení, není přečerpán limit, na účtu jsou peníze, ale při jakémkoli pokusu o platbu to hlásí platba zamítnuta a důvod je něco jako "byla provedena příliš vysoká částka" nebo tak něco (platí se ale dvě stovky např.).

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 25. července 2017 15:56
Reakce na Jiná Realita:

Jestli je bezkontaktni tak banka nekdy vyhodnoti caste pouzivani jako potencialne odcizenou kartu, vetsinou jde zaplatit klasicky, se zadanim PINu

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. července 2017 15:58
Reakce na :

dnes se mi to stalo dvakrát, pak jsem tedy poněkud vyděšena letěla do banky, protože jsem se lekla, že mi někdo vykradl kartu, a nebyla jsem u internetbankingu, abych se podívala. podle banky vše ok. od té doby jsem to zatím nezkusila. za chvíli jdu do lékárny, tak to zkusím ještě klasicky nebezkontaktně a uvidím. 

Online viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 25. července 2017 16:08
Reakce na Jiná Realita:

mne se to stalo kdyz jsem rychle za sebou udelala vic plateb a nevim jestli nutne bezkontaktnich

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. července 2017 16:13
Reakce na Mutziputzi:

jenže já jsem předtím, než to nešlo, právě kartu asi tři dny ani nevytáhla. a hned první platba po téhle pauze už nešla  nejhorší byla ta fronta natrčených lidí za mnou, protože prodavačka si s tím nějak nevěděla rady, pořád něco lupala, pak chtěla, ať to zkusím znova...no naštěstí jsem měla nějké koruny a nemusela tam nákup nechat. ale lidi mě skoro sežrali 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. července 2017 18:09
Reakce na Jiná Realita:

Jednou se mi stalo, že mi poškodili nějak kartu při platbě v obchodě, ale to mi potom řekli v bance. Vybrat z bankomatu mi šlo, ale platit v obchodě ne. Žádná částka. Nakonec mi ji bohužel museli vyměnit. 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 25. července 2017 18:12
Reakce na Jiná Realita:

Jak už tu padlo, občas se musí i s bezkontaktní kartou zaplatit postaru - strčit do terminálu a zadat pin. Taky se mi to stalo. Nešlo to v jednom obchodě, tak jsem si řekla porouchanej terminál. Pak to nešlo v druhým, trochu jsem začla panikařit, ale prodavačka naštěstí už evidentně měla zkušenosti, nacpala kartu dovnitř a zase to šlo.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 25. července 2017 18:27
Reakce na :

Tak to byl asi fakt terminál. Mně to nešlo v různých obchodech. A po zaplacení s pinem už zase bez problému.

Ale člověka to docela vycuká, když se to stane poprvý, měli by k těm kartam dávat varování