"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 26. července 2017 13:30
Reakce na :

Gellnerova  a ja treba na papirku citim uplny kulovy:-)) leda orientacne k predvyberu jestli uff to ne vs to by mohlo byt zajimavy. pak potrebuju vzorek a vic dnu po sobe testuju na hrbetu ruky/predlokti a vubec nejlip na leve - netusim proc:-) 

no a co se skryva pod nazvy tech ingredienci to se postupne ucim rozeznavat a bavi me to, ale fakt by se siknul nejaky vzornik, co si predstavit pod slovy.. tonka, galbanum, opopanax, otocnik...  netusim, treba to citim ale jak poznam ze to je ono??:-))

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 26. července 2017 13:44
Reakce na Gellnerova:

To je normální, za začátku prostě necítíš nic konkrétního, stejně jako když se začínáš učit vařit. Teda aspoň moje první jídlo byly těstoviny s hořčicí, byla jsem sama doma a bylo mi asi 11, páč mně tak nějak nenapadlo, že to bude hnusný.  No a časem víš, jaké ingredience kam přidat, aby to dobře chutnalo. A u parfémů časem, někdo dřív, někdo později, někdo nikdy, ty ingredience taky začne poznávat a podle toho může zjistit, jestli by mu to sedlo nebo ne. Nebo já ty složky třeba taky poznám, ale popíšu je jinak, protože su pobóchaná.  Vůně jsou prostě jen jedna velká planeta kouzel.

Offline alese
104 příspěvků moje polička 26. července 2017 14:45
Reakce na slniecko:

Toto je super!!!

Jo, to jsem fakt musela vidět, že? 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. července 2017 15:33
Reakce na 999:

Děkuju ještě jednou. Pokud to vydrží tak dlouho, tak to i za ty peníze vyzkouším. Ale je to opruz s šedinama.

Offline Kkat
300 příspěvků moje polička 26. července 2017 15:42
Reakce na nonemy:

Já ho mám už rok a půl. Používám na pěšinku, jinak bych taky musela barvit každé dva týdny. Mám tmavé hnědé vlasy a ty šediny mě přijdou, že jsou jak "skleněné" úplně jiná struktura vlasů, než ostatní a barva na nich vůbec nedrží. Sprej od Loreal jsem měla taky, ale jak je tmavý tak barví i kůži a hlavně mě špinil sluneční brýle, když sem si je dala na hlavu. Pak jsem si je nasadila, v obchodě sundala a chodila jsem s černýma šmouhama po obličeji....

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 26. července 2017 15:46

"...fakt by se siknul nejaky vzornik, co si predstavit pod slovy.. tonka, galbanum, opopanax, otocnik..."

jak si ty "parfémy" míchám, tak by se dalo říct, že vzorník mám. ale...! ono je to stejně skoro na prd, protože pracuju s přírodními esencemi, kdežto parfémy se dnes tvoří v naprosté většině ze syntetických vůní. nemluvě o tom, přírodní esenci např. kovového plátu fakt neseženu

49378 příspěvků moje polička 26. července 2017 15:50
Reakce na siouxsie:

no a nektery ty nazvy jsou myslim spis basnicka licence nez skutecny popis ne? "absolutni esence" atp.. je to kazdopadne dobry prekvapko:-)

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. července 2017 15:53
Reakce na Klara:

No těším se taky na zázraky :) Ale nejdřív to musím nastudovat, zatím nevím, co vybrat.

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 26. července 2017 15:55

tak často to asi bude básnická licence  ale velmi často se z těch syntetických vůní dá namíchat kombinace, která evokuje reálnou, i když nepřírodní, vůni. je to neskutečná alchymie!

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. července 2017 15:57
Reakce na Kkat:

Tak se ještě zeptám, když máte také tmavě hnědé vlasy, jaký odstín používáte? Protože zrovna ten Loreal tmavě hnědý je černý, tak zda koupit tmavě hnědý TouchBack, nebo jen středně?

Už jsem z toho tak otrávená, že jsem přemýšlela, že si nechám šedivé, ale s tím by asi bylo ještě víc práce. Přirozeně šedé jdou poznat, pěkné jsou jen ty šedě nabarvené a většinou na mladých dívkách, kde jde poznat, že to je záměr.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. července 2017 16:01
Reakce na Gellnerova:

"nakopnutou žábu..."

jsi mě vždycky bavila, jsem ráda, že jsi tady

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 26. července 2017 16:04

no a nektery ty nazvy jsou myslim spis basnicka licence nez skutecny popis ne? "absolutni esence" atp.. je to kazdopadne dobry prekvapko:-)

Zrovna ta "absolutní esence" skutečným popisem je a znamená, že je to přírodní, bez použití syntetiky. Ale jinak jasně, básnické licence jsou v kurzu.

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 26. července 2017 16:30
Reakce na domenica:

ale pak to musí být XYZ absolue, ne? ještě jsem se nesetkala s označením absolutní esence bez uvedení čeho konkrétně...

49378 příspěvků moje polička 26. července 2017 16:33
Reakce na domenica:

to bych chapala kdyby tam stalo treba "absolutni esence fialky" ale jen tak bez niceho esence.. ceho? vzduchu?:-) (mozna to teda bude jen nejaka chyba, nebo si to spatne pamatuju? myslim ze jsem to takhle vazne u nejakych vuni cetla...

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 26. července 2017 16:33
Reakce na siouxsie:

Jasně, absolutní esence XYZ. Nenapadlo mě, že to bylo myšlený jen takhle samostatně.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 26. července 2017 16:35

to bych chapala kdyby tam stalo treba "absolutni esence fialky" ale jen tak bez niceho esence.. ceho? vzduchu?:-) (mozna to teda bude jen nejaka chyba, nebo si to spatne pamatuju? myslim ze jsem to takhle vazne u nejakych vuni cetla...

Aha. Tak to byla asi nějaká chyba.

49378 příspěvků moje polička 26. července 2017 16:39
Reakce na domenica:

tak to jo:-)

Offline Sweet Potato
40503 příspěvků moje polička 26. července 2017 17:01
Reakce na siouxsie:

domenica  i další parfumaniačky

Byla už jste některá v té "vůňotéce" v Kladrubech? Stojí za návštěvu?