Ani nevím, přes celníky to nešlo, zřejmě UK
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Díky, clo by se mi platit nechtělo ![]()
To si přesně nepamatuju, ale určitě to bylo EU. V příštím týdnu by mi měla dorazit další objednávka, tak se můžu mrknout přesně. Taky teda objednávám přímo na jejich stránkách.
I data. Máš jich prostě svůj objem. Při přečerpání ovšem uz nevim. Resp. Ja si data raději přikoupila normálně od Tm.
Já kupuju Ordinary na asosu, ale nemaj tam rozhodně všechno
Děkuju moc. To vůbec neznám. Jak dlouho korektor odhadem vydrží prosím? Na mě je to dost drahé, ale pokud bych to nevypotřebovala za měsíc, tak tomu dám šanci.
Děkuju. Jsem tady té chvále taky podlehla, i když mě to trvalo dýl :)
Je to asi na 60 použití, vydrží to od aplikace až po umytí. Takže odhaduju tak na deset měsíců. Ale chtělo by to zkusit, podívej se, jestli to nemá třeba nějaký salon v okolí...
mne to prislo priamo z Kanady na SVK, ziadne clo
Vůbec se nedivím :) Používám ráno HA+B5 a večer skvalan a Matrixyl a jsem strašně spokojená, ten obličej je fakt hydratovanej, mam výrazně menší kruhy pod očima (což je neskutečný protože vlastnim takový ty šílený celoživotní, maj ještě nějaký sérum přímo na to který samozřejmě plánuju pořídit), žádný suchý ani zarudlý místa a určitě mam jemnější nosoretní rýhy, mam fakt pocit že vypadam mladší a to je mi 28
A po tom HA+B5 se jeste pouziva krem? Ted jsem cele Ordinary dlouho studovala, ale porad mi neni jasne, jestli po tech pripravcich se ma jeste pouzit krem - asi jo, kdyz treba v navodu k HA+B5 pisou, ze se uziva Before Oil/Cream....?
Mně to sérum docela vypne pleť, ale ačkoliv je hezky hydratovaná, trochu to táhne (asi jako když si naneš tu slupovaci masku). Já na to dávám Buffet a pak už nic, krém jsem úplně přestala používat.
A teda narozdíl od sloupávací masky se mi zdá, že to sérum pracuje ve spodnějších vrstvách kůže. Nevím jak to dobře popsat, není to prostě úplně suchý pocit na pokožce. Ale i tak bych na to něco přidala (když dávám opalovací krém, Buffet úplně vynecham).
Blbé dotazy, to je vlákno přesně pro mě.. mám jich asi hodně
.
Totiž parfémy. Přečetla jsem tady pár článků a recenzí - a nechápu. Nechápu, jak někdo začichá a cítí: lanýž, cedr, do toho posečenou trávu, vyprané povlečení, les plný borůvek, nakopnutou žábu.. jak?? Jak se to dělá?? Já čichám vůni, mám z toho asi ten dojem, že se mi líbí/nelíbí/nevím, jestli se mi líbí. Poznám, jestli je sladká nebo citrusová nebo (když je to hodně výrazný) v tom cítím ten "pudr" - ale to je vše. Jak se člověk dopracuje k tomu, že pozná pačuli - co to vůbec je?? A prostě, jsou za tím roky dřiny a odříkání v Sephoře nebo jak?? Nebo mám jen nos, co nepozná nuance?
Jednotlivé složky začneš rozeznávat, ale chce to trénink. A (alespoň u mě) to bude ještě velmi dlouhá cesta. No a začneš tím, že prostě ocicháš, co ti přijde pod ruku a budeš se pekelně soustředit a snazit 
. Jinak tady existuje i vlákno Blbé parfémové dotazy a z vlastní zkušenosti můžu říct, že místní parfémové znalkyně jsou dost ochotné pomoci do tohoto nákladného koníčka namočit další nevinné oběti
.
Ano, právěže nevím, jestli chci být nevinná oběť, už ty vzruchy z MP otřásly peněženkou značně
. Rozhodně ale velice děkuji, že mi odpovídáš na všechny mé blbé dotazy (a do toho vlákna pro parfémové neználky teda budu muset mrknout nebo co
).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí