stes Ne, není :-). Na Andělu není pokladna.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
999 aha, tak to potom jo
Já to teď vůbec nechápu. Elektřina, pořád se nám zvedaly zálohy o dost. A teď nám najednou vrátili skoro 10 tisíc a tenhle měsíc nám neodešla na inkasu žádná záloha.![]()
Plyn máme pořád stejnou, nízkou zálohu. Vaříme s ním a ohříváme vodu. Nemáme tam topení, které je přes kotelnu pro dva bytové domy. Tam bohužel nejsou pořádně žádné informace, jak to bude s placením, žádné zvednutí záloh a jak z lidí potom vytáhnou nějaké tisícové nedoplatky. Dokonce neměli obyvatelé (většina důchodců) potřebu, dojít na schůzi, kde se mělo řešit alespoň částečné zateplení domu a právě to placení tepla.
Zatím jsem topení ani nezapínala a až bude zima, tak budeme topit hlavně klimatizací, ale to zas bude na jaře dohadů, proč máme málo za topení.
Otázka: v ČR nemáte v pravidlách cestnej premávky, že ak je chodec v polovici prechodu pre chodcov,necháte ho prejsť na druhú stranu?
pecka a co s ním jinýho, přejet?![]()
viktorka_od splavu by ses divila, v našem městě klidně projedou... je tu pár rizikových přechodů na dvouproudý silnici, kde jako chodec přejdeš jeden pruh a musíš se zastavit, protože druhej pruh prostě nepočká. a nebo když někomu rupnou nervy a vezme to rovně odbočovacím pruhem (protože v jeho pruhu stojí auta, která na přechodu pouští chodce). Dnes a denně to vidím :(
Renusatko No nám teď přes léto a začátek podzimu zvedli zálohy za elektřinu snad dvakrát nebo i třikrát za sebou, no a když jsem se včera šla podívat do eon online portálu, zjistila jsem, že díky státnímu příspěvku už nemusíme platit nic až do konce roku. Kdybych měla nastavenou automatickou platbu, tak si akorát nevědomky zbytečně vyrábím přeplatek, taky mohli aspoň kváknout, skrz změny ceníku nebo zvýšení záloh normálně posílali mail, teď nic.
viktorka_od splavu no asi áno
dnes ma nejaký magor skoro prešiel.Keď som vstúpila na prechod,nešlo ani z jednej strany auto (hlavná cesta). Spomínané auto som videla, že čaká, kým bude môcť z vedľajšej odbočiť doľava na hlavnú, no musel dávať prednosť inému autu.Keby som sa nepozrela, že ten magor vyletel na hlavnú, je teraz zo mňa len mastný fľak.
tak šoférujou hrozný typy dneska, ale s pravidlama silničního provozu to nemá nic společnýho...pecka chodci mají u nás přednost, ale co je ti platná přednost když je z tebe placka, žejo. ještěže to dobře dopadlo
viktorka_od splavu jasné. Len som sa zamyslela,či to bolo tým, že u vás sú možno iné pravidlá. Jasné, že tu je takých exotov tiež dosť. Preto si vždy dávam extra pozor. A dnes ma to fakt zachránilo.
pecka nene, chodec má přednost, ale jak píše viktorka, chodec s autem soupeří těžko.
edit: má přednost, ale nesmí ohrozit provoz (neskočit těsně před auto ) což ty si splnila. Oproti tomu tramvaj má u nás přednost, máte to taky tak?
Ounz električky majú prednosť. Dúfam, že sa nemýlim. Najbližšie ku mne totiž jazdia v Bratislave :)
711990 Díky, tak to klaplo, musí se to dělat s kartou :-),
Karja Byla jsi u bankomatu? :-)
Evaeva já vím proč, jen se ptám.
999 Nebyla, podívám se zítra, v čem to vězelo u mě, kartu jsem měla určitě.
pecka u těchto aut, které jedou z vedlejší a pak hned najedou na přechod je to asi nejhorší.
Řidič kouká na opačnou stranu, pak je díra, tak vyrazí a chodce spatří pozdě. Kolikrát tomu nepomůže ani zelená na semaforu.
Znám dva mladé lidi, kteří mají po podobné bouracce oba dva trvale následky. Nízká rychlost a stejně šílený. Fakt na to velký pozor, pravidla sice hovoří jasně, ale zranený je ten chodec.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.