Drahá sestro, zdá se, že tě chytá stejná infekce jako většinu z nás před pár měsíci.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Nebyla, ale chystám se do konce léta.
Používám odstín Dark Auburn. Taková kaštanově hnědá. Právě ta tmavo hnědá mi taky přijde černá a světlá moc světlá. Mě u pěšinky začaly vylézat šediny hrozně brzo, snad po 26 letech, prý to tak trnavé vlasy mají. A úplně v tom tmavém "svítí" a jsou takové tlustší než ostatní.
Jo teď jsem si všimla toho středně hnědého, ten by možná šel. Když jsem ho kupovala já byl jen světle a tmavě hnědý a pak ten kaštanový co mám.
Dík, to je milé
!
Sweet Potato No evidentně. Nakažlivý je to jako malomocenství, likvidační asi taky, ale aspoň budu ostatním bezďákům vonět, až mě ten komplot s váma úplně zruinuje... ![]()
![]()
nebyla jsem, ale vedu na seznamu nejbližších výletů. myslím, že pro mě by určitě stál za to. už jenom proto, že mě děsně zajímá, jak jednotlivé parfémové kompozice (hlavně ty přírodní) tvoří ostatní.
Chtěla bych poradit od místních odbornic. Jsem parfémový amatér, ale chtěla bych vyzkoušet něco nového. Mám ráda spíš sladké vůně (neumím vůně popisovat, max tak vanilka a tak podobně) Používám to co mám na poličce. Ale láká mě něco nového.
Další, co podlehla... ![]()
Chceš vyzkoušet jinou vůni podobnou těm na poličkách nebo něco úplně jiného?
Nejsem odborník, ale jestli jsi z Brna nebo Prahy, zkusila bych nějaké prověřené kamenné parfumerie a očichat co nejvíc (VAVAVOOM, Ingredients, Oder, Guerlain...)
(Mě teď kolegyně ve vedlejším vlákně nalákaly na novou kosatcovku od Bvlgari)
Nevím co chci :-D ale mám pocit, že potřebuju nutně novou vůni. Zřejmě stále ještě utrácím málo, to je děs tyhle internety...
No tak vítej v klubu
.
Doporučuju naběhnout do zmiňovaných parfumerií a svěřit se personálu (vždycky jsem měla štěstí a nekoukali na mě jako na vola, radili a dávali očichávat a odcházela jsem s hromadou vzorků).
Pak je velmi inspirativní zdroj místní vlákno Co jsem dnes zkoušela (mainstream i niche).
No a já si občas vyhlédnu některou z místních odbornic a projedu si její poličku a komentáře k vůním.
Fakt stačí jen někde začít a pak už to půjde samo (naprosto nekontrolovaně). Já jsem strašně ráda, že jsem se udržela v rozumných mezích a nenakupovala parfémy hned po prvotním nadšení (které třeba rychle vyprchalo). I když nektere vzorky teda taky lezou docela do peněz. Asi nemá smysl radit konkrétní vůně, jestli chceš změnu, zkoušej co ti sedne.
Ale třeba bude mít někdo z místních tip na starter kit
.
Ha, po tom čo som zistila, že potrebujem Archives 69, Portrait of a lady a Noir de Noir tak som si povedala, že si od niektorých vlákien dám nachvíľu pauzu.
No a samozrejme som zabudla na Sous le toit de Paris
![]()
Právě prohlížením poliček jsem se navnadila a usoudila, že nemám nic pořádného :-)
Myslím, že i k tomu rozeznání vůní je potřeba nějaký čich, částečně se dá i vypěstovat. Můj manžel ho například vůbec nemá a já se synem zase až moc. Já třeba osobně nechápu, když se někdo nastříká třeba několika střiky parfému, já velice výrazně a celý den cítím i dva. Dost často se v popise soustředím jen na to, co tam je a není. To se dá vycvičit zkoušením. Někdy mi ale parfém něco připomene z dětství, z dospívání nebo z některých míst a to si myslím, že tak nějak člověk v sobě má.
Já to snižuju takže nic, pro mě je nákup parfému utrpením, nic se mi nelíbí déle než dva dny, jediný co mě nezklame je Nuxe, to tej ekonomice moc nepomůže![]()
Trochu mimo módu i parfémy, ale nemáte náhodou někdo tip FB skupinu nebo www stránky, kde by si lidi radili s bydlením? Jde mi o to, že potřebuji nějak dotáhnout svůj byt. Líbí se mi scandi interiéry, ale scandi já nemám. Mám spíš retro, ale zase nechci mít retro celý byt. Máte tu skvělý vkus a z toho, co je někdy vidět z fotek outfitů, máte hezké i bydlení. Nerada bych se zahrabala někde na mimibazaru, aby mi radili zeleně vymalovat, růžové kytičky atd. Prostě bych ráda spojila scandi s prvky retra. Inspirací mám dost, ale když dojde na mé vlastní, jsem nějak bezradná. Přitom si myslím, že doma mám zajímavé kousky, jen to neumím dobře uchopit.
Tak to jsou pro tebe ideální vzorky a miniatury. A s těmi se to dá pěkně roztočit.
![]()
No jo, já bych řekla, že parfumanie hodně roztáčí kola ekonomiky...
Samozřejmě. Peníze jsou oběživo, tudíž mají obíhat (pokud by měly někde ležet, budou se nazývat leživo).![]()
Tak ještě chvíli ve zdejších vláknech a začne se jim říkat oblétivo ( v některých případech možná i odlétivo).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí