"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 28. července 2017 12:19

Právě mě zarazil mail z Reserved. Objednala jsem si na prodejnu pár věcí, zaplatila tedy předem. Dnes jsou k vyzvednutí - a v mailu čtu, že kromě jména, čísla obj. a kontroly tel.čísla chtějí předložit i OP. Já jako chápu, že je to předem zaplacené a že se sichrují, aby to nevydali nikomu cizímu, ale. OP... mají na to vůbec právo? Nevidím důvod, proč by mě v krámě s hadrama měli legitimovat. Co myslíte?

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 28. července 2017 12:29
Reakce na Gellnerova:

op ukazovat nemusis.. ovsem oni ti zas nemusi dat tu objednavku:-)

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 28. července 2017 12:32
Reakce na Gellnerova:

Zara to má stejně. Pokud si OP nebudou kopírovat nebo s ním běhat někam do skladu, nemám s tím problém. Naopak jsem ráda, že to nedají komukoliv (jako ČP s některými zásilkami). V Zaře to probíhá tak, že řeknu číslo objednávky a jméno, paní mi přinese krabici, zběžně mrkne na OP (podle té rychlosti podle mě nevidí ani fotku, kdyby tam přišla jiná ženská s mou občankou, tak jí to dají asi taky).

Na některých hotelech měli takovou praxi, že si chtějí OP nechat, aby si z něj mohli opsat do systému údaje a že se mám pro něj zastavit až půjdu kolem recepce, abychom check-in nezdržovali. Několikrát jsem měla s perzistentními recepčními delší dialog, že jim tam OP nenechám, i když "to tak oni dělají" (mávnutí rukou za pult, kde bylo odhadem tak 30 pasů, asi nějaký zájezd). Jednou musel přijít situaci uklidňovat manažer, protože už mě koza tak vyexcitovala, že se hosté scházeli k recepci jako do divadla. Kdybychom tam druhý den neměli objednanou akci pro 100 lidí, otočím se na podpatku. 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 28. července 2017 12:54

Jsem zřejmě paranoidní. Ale nechápu TOTO. K čemu jim je "pro marketingové účely" moje rodné číslo? Nelenila jsem a volala na ČOI, prý je to celkem divné a mám si zavolat, až tam bude přítomný odborník. 

1. Uzavřením kupní smlouvy uděluje kupující prodávajícímu souhlas ke zpracování osobních údajů za dále uvedených podmínek.

2. Osobní údaje budou zpracovávány v tomto rozsahu:
- jméno a příjmení,
- datum narození,
- rodné číslo,
- adresa bydliště,
- telefonní číslo, 
- mailová adresa,
- doručovací adresa,
- bankovní spojení,
- pohlaví

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 28. července 2017 13:01
Reakce na Gellnerova:

Tak si zavolej na Úřad pro ochranu osobních údajů, tam mají odborníků, že jim lezou ušima . Co to kupuješ, že potřebuji vědět rc?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 28. července 2017 13:11
Reakce na Gellnerova:

Objednávala jsem z Reserved na prodejnu několikrát a OP po mě nikdy nechtěli. Vždy jen jméno a poslední 4 čísla mobilu pro ověření.

Naopak v Orsay jsem ji ukázat musela vždy, ale jenom ověřili jméno, nebrali ji ani do ruky.

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 28. července 2017 13:16
Reakce na Krehutka:

No to je pořád ten reserved . Spoďáry přes rodný číslo...

nonemy No, to zní rozuměně. Jedu tam odpoledne. 

No, dámy, já si dám oběd, umeju si hlavu, uklidním se a odpoledne vám napíšu, jak to dopadlo 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 28. července 2017 13:43
Reakce na Gellnerova:

Hm, kdysi jsem měla v Reserved i tu jejich kartičku a kromě mailu a data narození ( to bylo nepovinné) se tam myslím nic nevyplnovalo. Ale je to už pár let. Pokud to po tobě RC v objednávce nechtěli, myslím, že tyto údaje ani nevyžadují a nezpracovávají. A obchodní podmínky vytvořili stylem ctrl C/ ctrl V. Jinak pohlaví si dokážou dovodit z jména a bankovní spojení, pokud jsi platila kartou, taky mají.

Offline Sweet Potato
40504 příspěvků moje polička 28. července 2017 16:50
Reakce na Gellnerova:

Onehdy po mně taky někde při vyzvedávání čehosi na prodejně občanku chtěli, psali to i předem. Jsem si skoro jistá, že v Reserved. Ale jen na ni zběžně koukli. Kdybych si ty šaty vyzvedávala na poště, taky by mi je bez občanky nedali. Takže mne to nijak nepobuřuje. Ovšem rodné číslo

Oprava: bylo to v Orsay.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. července 2017 17:24
Reakce na Marbuša:

Jediné opravdu přesné měření poměru svaly tuky...je na přístroji DXA a stojí třeba u nás 1200, pokud to není na poukaz od doktora. Vše ostatní je jen orientační a když druhý den půjdete jinam budete mít poměr třeba totálně jiný. U těchto přístrojů záleží na tom co se den předtím jedlo, kolik se pilo, kdyse před všetřením jedlo naposledy, cyklu a mnoha dalších věcech. 

Po Herbalaifu je možné zhubnout, pokud potom začnete i něco dělat, tak i váhu udržet. Ovšem nic extra zdravého to není a drahé je to neskutečně. 

Jak už tu psali ostatní...výživové poradkyně, které prošly nějakým rychlokurzem ví jen to, co mají přesně našprtané. Jak se člověk zeptá na něco jiného jsou v koncích. 

Můžu do SZ poslat co mi k tomu kdysi napsal kamarád, který je výživový poradce s úspěšnými 5 tisíci klientya napsal o výživě i několik knih. 

Offline MilitantníEskapistka
11 příspěvků moje polička 28. července 2017 17:37

Prosím, nemáte tip jak změkčit, povolit patu u chelsea bot? Jsou převážně kožený, krom tý zadní elastický části, která je z nějaký pevnější látky, netuším z čeho přesně. Ta vyloženě patní část je něčím vyztužená, hrozně tvrdá a a tak nějak ostrá. Měla jsem z nich radost, ale při delší chůzi ty paty děsně dřou. Nechci je vracet, fakt se mi líbí.  

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 28. července 2017 17:51
Reakce na Gellnerova:

V UK se musíte při vyzvedávání objednávky prokázat nějakým ID vždycky. Píšou to i v mailu, kde informují o dodání věcí na prodejnu. 

Offline Sweet Potato
40504 příspěvků moje polička 28. července 2017 18:01

Některé boty mají patu opravdu vyztuženou nějakým tvrdým kartónem nebo co to je, navíc většinou končí a dře v tom nejhorším místě.  Přijde mi, že s tím se nadá udělat vůbec nic.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 28. července 2017 18:39

ty jsou skvely! Odkud?

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 28. července 2017 19:00

Mohla bych to nazvat "mnoho povyku pro nic" . Vážně chtěli jen poslední 4 čísla z tel.č. Ze čtyř věcí jsem jim dvě vrátila, včetně krabice, nebyl problém. V bedně zbyl nějaký papír - jsem si pak vzpomněla, snad nic zásadního (he, asi abych zase měla co řešit ). Mrzí mě nicméne sako, co pnulo v ramenou. 

Takže dík všem. 

11 příspěvků moje polička 28. července 2017 19:11
Reakce na Sweet Potato:

Achjo. Dám jim ještě šanci s takovýma vyššíma lepícíma opatěnkama a když nic, tak půjdou. Díky. 

11 příspěvků moje polička 28. července 2017 19:14
Reakce na 711990:

Jsou to Pieces Valah, kupovaný přes Zoot s hodně znatelnou slevou. Myslím, že větší čísla ještě jsou. Ale tu patu maj řešenou fakt blbě ://

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 29. července 2017 10:22

zeptam se tady, protoze do pondeli nemuzu vydrzet.

Dnes jsem si vsimla, ze ma dcera (6 let) v dolni casti hrudni kosti prohluben - diru (2-3 cm). Nikdy jsem si toho nevsimla, ona ted vyrostla a trochu zhubla. Co to je?