"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 08:25

711990 pokud kamaradka pouziva machadlo tak ta susicka dlouho fungovat nebude,tim sem ji znicila ja,protoze jsem to nevedela.

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 09:08

​sis tak kdyz vim ze to chci prat+ susit, tak to nenarvu plny ne?:-)) to je jako prezentovat u spotrebice s kapacitou x kterej jsem si takhle vybrala, ze prekvapive nema kapacitu y 

​no tak to si prave neumim dost dobře představit, maximálně v jednoclenny domácnosti - ta vlastnost mi přijde docela padnej argument, proč to v jiných případech nekupovat 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 09:16

Potrefenáhusa tak pokud je ti 5kg kapacita malo, tak mas nejspis i misto na extra susicku, bych si tipla..

a nevim jak je to mozny, ale stary pracky mely kapacitu kolem tech 5 kg, vic nepamatuju, a odchovala jsem s tim deti vcetne prani latkovych plinek..

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 09:24

viktorka_od splavu no ale když budu muset cekat s dalším pranim 3 hodiny, než to dosusi, tím pádem stejně nebudu susicku používat, protože radši vyperu a pradlo budu muset stejně susit jinde - tak to mi přijde jako docela padnej argument proti, ty píšeš, ze tomu nerozumíš, já zas dobře, no...

ale do malý garsonky podle mě celkem ideální 

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 09:24

viktorka_od splavu no ale nemelas ji po každý varce prádla zablokovanou několik hodin susenim, ne 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 09:44

Potrefenáhusa ja s tebou souhlasim,podle me je kombinace na nic a to ji mam.

ted uz tedy x let jen jako pracku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 09:50

Potrefenáhusa sušíš tam jen něco, no, musíš s tím dopředu počítat. Máma v bytě třeba místo na sušení má, ale těžko si dáš sušičku do obýváku, že jo. Takže má tu kombinaci, ale sušičku používá jen občas. Já teda musím říct, že by mi 5kg kapacita úplně stačila, akorát mi vadil mělký buben, ale to pračky běžných rozměrů nemají.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 09:50

Znám několik lidi s kombi pračka + sušička, z toho ani jednoho, kdo by to pravidelně spokojeně používal. 

711990 Kdybych mela přísahat duši na jeden jediný "nadstandardní" spotřebič, byla by to určitě susicka! Udělala bych všechno proto, abych našla uloznej prostor jinde

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 09:55

MP Meri co počítáš mezi nadstandardní spotřebiče?

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 09:58

711990 pračka se sušičkou má i násobně vyšší spotřebu vody i elektřiny (cca 3x) při sušení, než samostatná sušička. Plus moje tedy sice suší, ale prádlo je z  ní snad i zmačkanější než když ho jen vyperu a pověsím.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 09:58

MP Meri ja to velebeni susicky moc nechapu,za me je to jedinecne mycka nadobi.

Ale bude to tim,ze mam suchy,pro dva velky byt tak me susak nevadi.Do recka na zimu o ni taky uvazuju,ale uplne tim nadsena nejsem.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 09:59

Evaeva Asi cokoli kromě pračky a ledničky, to beru jako úplnej bazál, kterej musí bejt  Takže všechny mikrovlnky, myčky, kavovary, klidně i troubu ... a to ani nemluvím o všech těch robotech a remoskach, co je ani nemám ????

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 10:03

Zarinya Já jsem sofistikovaným průzkumem zjistila, že ze sušičky nejsou moc nadšeni ti, co tam ve finále davaj tak polovinu prádla. My, co tam jebneme všechno, včetně flitrovanejch detskejch hadrů, rohožek, dek, peřin nebo rukavic, tak susicku velebíme do nebes

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 10:03

MP Meri aha. No myčku bych určitě nedala, to by šla sušička Asi i robot na podlahu by nad ní vyhrál.

Offline jerry
11245 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 10:03
Reakce na Zarinya:

​to uplne neplati mam u kombinace rozbitou susicku uz nejmin deset let,ale pracka je plne normalne funkcni

​To máš pravdu - záleží samozřejmě na druhu závady.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 10:05

MP Meri já dávám do sušičky všechno. Jsem ráda, že ty věci nemusím žehlit. Ale kdyby mi kluci nelezli po sušáku, když ho v zimě nemůžu mít na balkoně, nevím, jestli bych jí taky využívala tolik.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 10:08

MP Meri jo na tom neco bude uz ted vim jestli si ji poridim bude maximalne na rucniky a lozni pradlo....no mozna jeste ponozky.

Ja i zehlim rada a skoro vsechno a urcite bych zehlila i ususene veci,za me to neni dostatecny.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 10:10

MP Meri sušičku prezijou i tylovy sukýnky z Pepca:D nedávám tam naše dospělé věci na normální chození, pyžama a spodní prádlo jo. Máme hodně merina a funkčních věci tak nějak celkově, taky mám ale v patře místo na sušák, ten už ani neskladam:)

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 10:14
Reakce na MP Meri:

Zarinya Já jsem sofistikovaným průzkumem zjistila, že ze sušičky nejsou moc nadšeni ti, co tam ve finále davaj tak polovinu prádla. My, co tam jebneme všechno, včetně flitrovanejch detskejch hadrů, rohožek, dek, peřin nebo rukavic, tak susicku velebíme do nebes

@potrefenahusa no ja nedala varku pradla naraz jedine kdyz jsem prala pro 4-5 dospelych osob, jinak tim ze to tridim dle barev a teploty tak ani ve vic lidech nevim jak by se mi to neveslo, leda bych prala jednou za 14 dni

jinak kombo neobhajuju ani nahodou ale kapacita teda neni jeji problem

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 10:15

rasaNori My skoro nic funkčního nemáme a když, tak to dam na "jemné" nebo ten sportovní program. Vyndavam asi jen muzovo takové ty motáky na ruce na box (jak se ta věc jmenuje sakra ).
Já proste vyperu, vyklopim do kose, preklopim do susicky. Hotovo dvacet. Teď už to vlastně skoro i častěji děla syn, takže ten to opravdu nijak netridi