"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 13:46

GChK Nebudu lhát, to jsem vůbec nepochopila  A souvislost množství prádla v jedné varce se susenim taky ne

Evaeva To určitě nezabere, jak říkám, preklopit varku z pračky do susicky je tak na 30 vteřin? A za dvě hodiny vyndavam suchý a muzu skladat rovnou do skříně (nebo taky ne, většinou neskladam hned).
Versus tak třeba 15 minut veseni, pak dva tri dny vyhejbani se sušáku uprostřed obyvaku, plus neustále osahavani prádla, jestli "už konečně", protože bych tam uz ideálně potřebovala narvat další dvě až tři várky, nakonec rovnani pokrceneho prádla nebo nedejboze zehleni ... no za mě nikdy víc, ale at si to každý komplikuje po svém  

Jedinej scénář, kdy bych si dovedla představit, ze se vrátím k sušení (protože samozřejmě ten ekologickej argument mě taky dere), je velká světlá půda se spoustou šňůr, tam jsem věšela moc rada, jde to celoročně a člověk na to prádlo nemusí cely dny koukat a tím pádem myslet. 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 13:46
Reakce na Potrefenáhusa:

continuity nemusela, ta susicka to tam nějakou dobu čas od času obrací, plus teda ani když to tam lezi dyl, tak se nic tak tragickyho nestane 

​asi tak

Evaeva nevim kde tu susicku mas ze to nemuzes vyklepat na miste, ja to vzdycky vyklepla do vylevky a hodila do kose, oplachla a oplachla vylevku. urcite ne vic nez minuta a vylivala jsem rucne:-)

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 13:49

Sweet Potato já se hlásím ke klanu drsných ručníků a proto se vždycky těším na léto, kdy můžu sušit venku.

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 13:49

Věšení na půdě bytovky je skvělá věc, jen tam člověk nesmí to prádlo zapomenout

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 13:52

viktorka_od splavu do umyvadla to házet nechci, ale tak třeba to nemusím dělat pokaždé když říkáte

MP Meri na balkoně to mám v létě suché dřív než se dopere další várka, v zimě doma to trvá den. Ta zima je důvod proč jsem sušičku chtěla, ale celkem chápu, proč jí někdo používá méně.

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 13:52

My susicku (zatial) nemame, ale co si vsimam stitky na obleceni, tak velakrat je susicka zakazana.

Ako chapem, ze to oblecenie asi tu susicku nakoniec prezije, ale v konecnom dosledku sa pravdepodobne opotrebuje rychlejsie.  

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 13:55

geekygirl no já myslím, ze za chvíli bude na oblečení i cedulka, ze se nesmi prat...

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 14:05
Reakce na Potrefenáhusa:

geekygirl no já myslím, ze za chvíli bude na oblečení i cedulka, ze se nesmi prat...

Ta tam uz casto byva. Cistit len chemicky.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 14:06

Ještě přihodim jeden argument pro susicku - pořizovací cena i provoz něco stojí, ale nám díky ni opravdu reálně stačí min oblečení. Krasne to jde vidět na dětských věcech. Zatímco mně stačí par kousku od všeho, klidně i jen jedny softshellky, bunda atd. pro staršího, miminkovský overaly a bodycka taky po par kouscich, tak segra (podobně smýšlející, tj. v zásadě spořivá, rozhodne se nijak nevyzivala v oblékání dítěte) měla tu vybavicku nekecam 4x tak velkou. Vím to jistě, jelikož jsem ji teď celou zdědila  nevěřila jsem, ze všechno používala, ale prý fakt jo, proste když nemůžeš mít ty hadry během 4 hodin zpátky v oběhu, tak ty zásoby musíš mít úplně jiný. Pro mě je to třeba velkej argument.

Offline mitford sister
1718 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 14:06

máme tady prosím nějakého ARCHEOLOGA? mám pocit, že jo (ikonka barbánek možná?), ale nevzpomenu si na nick. ráda bych se na něco zeptala v SZ

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 14:08
49364 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 14:10

MP Meri pravda. a ja treba mam jen jedno povleceni:-)

49364 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 14:11

Evaeva staci vyhrabnout rukou jak pise potrefena husa. a ja teda mam i v koupelne kos, to by me otravovalo litat s kazdym kapesnickem nebo uchostourem do kuchyne. nemam teda odpadkac jako takovy, ale puvodne vazu na polici nad prackou

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 14:12

Pro fanoušky HP. Který adventní kalendář byste chtěli?

Loňský https://www.lego.com/cs-cz/product/lego-harry-potter-advent-calendar-76390

Nebo letošníhttps://www.lego.com/cs-cz/product/lego-harry-potter-advent-calendar-76404

V tom aktuálním není Hermiona, ale zvažují ještě jednu malou sadu a tam je. Ani nevím, jak je Hermiona důležitá. 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 14:13

Sweet Potato zde! Miluju drsný ručníky, nikdo mě na zádech nepodrbe líp, než ručník praný bez aviváže

49364 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 14:15

ha! a jeste usetris za avivazMP Meri 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 14:20

MP Meri to je pravda, oblečení určitě teď spotřebujeme méně. Ale za ty dva měsíce už sušička celkem dost kusů poničila (díry v tričku, něco se zkrátilo,... ne že by srazila vlněný svetr), takže to nakonec vyjde nastejno

viktorka_od splavu aviváž jsem nepoužívala ani bez sušičky 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 14:21

MP Meri pravda. a ja treba mam jen jedno povleceni:-)

​Já dvoje. Až je mi to někdy líto

Za mě je susicka naopak víc vhodná do malejch bytů, oproti tomu, co se tak obecně proklamuje. Sice zabere místo svoji přítomnosti, ale tím to konci. 
Naopak jsem díky tomu konečně složila a následně úplně vyhodila sušák a postupně přešla na minimální množství hadrů, dek, ručníků a všeho. Za avivaz se taky ušetří, zehlicku vytahuju jednou za měsíc ... no já ji nikomu nenunutim, ale mít ji a používat ji jen sem tam na něco mi přijde malém jako svatokradez

Offline mirajo
2672 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 14:22

andulka01 A ušetříme i za peeling!

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 14:24

Mulen Ano, drsné a voňavé od sluníčka.
mirajo Tak o žehlení vůbec nebyla řeč!