MP Meri ja to velebeni susicky moc nechapu,za me je to jedinecne mycka nadobi.
Naprosto!!!
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Aranel sama pro sebe bych taky volila mycku, ale kdyz si vzpomenu na to veseni desitek a stovek fusekli a v kazde pracce kapesnicek![]()
ted nemam dokonce ani lichace![]()
Ty jo sušičku nemám (absolutně na ni nemám místo, i pračku máme slim) a nějak mi nechybí. Když se občas stalo, že jsem něco potřebovala suché rychle, v létě to uschlo na balkóne a v zimě na topení ( to nevím jak budu dělat, když letos topit chceme jen velmi omezeně).
Pračku máme na 7kg, plnou ji mám u každého prani kromě vlny a jemných věci. Ne že bych to nenaplnila, ale návod pravi, max 2 kg.
Třídíme bílé, barevné, vlnu a jemne pradlo.
viktorka_od splavu pořád radši věším ty fusekle než meju nádobí![]()
continuity já měla slimku na 4,5 kg a taky mi to stačilo. Akorát byl problém s povlečením, to se vždycky do sebe zamotalo a nevypralo se to pořádně.
Evaeva od dob, co jsem se naučila povlečení zapínat, je to mnohem lepší. ![]()
continuity ne, to by nepomohlo, muchlalo se do koule, ne dovnitř ![]()
Aranel sama pro sebe bych taky volila mycku, ale kdyz si vzpomenu na to veseni desitek a stovek fusekli a v kazde pracce kapesnicek
Sušičku jsme si pořídili domů v září v rámci příprav na mimino a nechápu! jak jsem bez ní mohla žít. Nesuším v ní teda všechno, ale spodní prádlo, ručníky a povlečení už nikdy jinak.
Z nadstandartů máme doma myčku, mikrovlnku, sušičku i troubu s pyrolýzou. Teď mám na cestě konečně pořádný kuchyňský robot. Jasně, že se dá bez všeho žít, ale to pohodlí, jakmile si na to člověk zvykne!
MP Meri souhlas:D i s tim, ze tam fakt rvu vsecko:D
continuity susicka asi nechybí tomu, kdo má to pradlo kde susit, my bojujeme s plísní a velkou vlhkostí v domě i bez rozloženýho susaku, navrch mame koupelnu v 1.patre, pracku ve sklepe (a místo na susak zatím taky jedine v patre). Mytí nadobi nenávidím ze všeho nejvíc, ale v tom domě je život bez susicky čistý utrpení, asi bych vybrala susicku
Potrefenáhusa já mám někdy pocit že píšeš o mém domě
. Taky mrňavy, bez komory. Všude na mě padají věci a není co kam dát. Od té doby co mám sušičku-mazlik největší. Ručníky měkké a povlečení mi v létě vždycky posral pták ![]()
GChK a další. Já se zeptám blbě, ale úplně vážně - proč tam nedáš i kalhoty, sukně, trička?
U svetru to třeba dovedu pochopit, jestli jsou z nejakejch choulostivejsich materiálů, ale jinak tomu fakt nerozumím
?
MP Meri ja uz se prestala divit, ze jsou proste lidi, kteri si radi pridelavaji praci. predmyvaji nadobi mycce, vesi pradlo kdyz maji susicku, zehli ponozky... jejich vec:-)
GChK a další. Já se zeptám blbě, ale úplně vážně - proč tam nedáš i kalhoty, sukně, trička?
U svetru to třeba dovedu pochopit, jestli jsou z nejakejch choulostivejsich materiálů, ale jinak tomu fakt nerozumím
?
Do blbých dotazů úplně ideální!
Hele já nevím. Částečně proto, že spoustu věcí, co peru je merino/vlna a i když má naše sušička na vlnu štempl, tak se mi to trochu příčí *smajlík krčící rameny*. Navíc peru po malých várkách (poděděný tik z domova, kdy se třídí úplně všechno na mikrokupičky). Ale je klidně možný, že s narozením potomka mi to začne být úplně jedno a budu tam dávat všechno prádlo. Dětské tam totiž určitě všechno automaticky půjde (ale tam zas budu prát zvlášť kvůli pracímu prášku).
Z logiky věci si vlastně jenom přidělávám práci. Jo a žehlím
(ale s parním generátorem, další velký ulehčovač do domácnosti - pokud člověk má vnitřní potřebu žehlit).
continuity Sušička mi nechyběla, dokud jsem nepotnala její kouzla. Teď bych ji uměla obětovat, rozhodně snáz než myčku či troubu, jak někdo zmiňoval, ale nerada.
GChK to dětský pradlo zaprany všechno došeda nesnasim, takže tridim i to
MP Meri mne to prijde proste zbytecny, protoze to uschne samo, veseni a zehleni mi nijak nevadi
do susicky davam jen povleceni, rucniky a deky, protoze to odchlupati a zmekne
viktorka_od splavu mně třeba přijde, že věšení prádla zabere stejně času jako dát ho do sušičky a po akci vyčistit ten filtr. Pro mě je hlavní argument, že se to pak nemusí žehlit a v zimě nemám nic kam dát sušák. Navíc to pak musím hned poskládat, aby se to nezmačkalo, takže ve výsledku jdu je skříni třikrát tak často. V létě do sušičky budu dávat určitě míň věcí než teď.
MP Meri Doma nemám sušičku , protože mi přijde neekologická. I když začínám o ní uvažovat kvůli chlupům ze zvířectva. A pak bych ji užívala jen na ručníky a to, co je potřeba zbavit chlupů. Když jsem někde, kde sušička je, používám ji taky jen na ručníky a výjimečně na něco, co nutně potřebuji usušit rychle.
Sweet PotatoTaky patřím mezi ty, kterým sušička nechybí, ale chápu, že když člověk pozná, tak už se těžko vrací zpátky. Do koupelny se nevejde, není co řešit. Kdysi měl muž tu kombi s pračkou, použila jsem asi 2x, když bylo prádlo po 2 hodinách pořád stejně mokré, tak jsem pochopila, že bych musela sušit 4 hodiny a to mi energeticky už tehdy nedělalo dobře. Balkon nemáme, pracovna je zároveň i sušárna.
viktorka_od splavu mně třeba přijde, že věšení prádla zabere stejně času jako dát ho do sušičky a po akci vyčistit ten filtr.
To fakt ne
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.