Evaeva no budem musiet, som v skusobnej a nemam ani dovolenku
continuity
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Chcela som dnes ísť k doktorke, keďže mám otrasný kašeľ, teplota medzi 37-38, aj keď si dávam paralen, hrdlo už bolí našťastie menej. Ráno som jej napísala, celý priebeh, lieky, atď. (Je možnosť kontaktovať lekára cez "napíš lekárovi ", tak som to chcela využiť ako zvyčajne. ) Viem, že pondelky ráno sú tam masaker, tak som sa im chcela vyhnúť a prísť neskôr. Odpovede som sa nedočkala, tak som zavolala. Sestrička ma hneď uzemnila, že dnes ani nemám chodiť (mali ešte min.2 hodiny do konca ordinačných hodín), že si mám zajtra ráno urobiť antigen.test (to je dnes povinná výbava lekárničky?) a ak bude negatívny, mám prísť.
Keby som nezavolala a len tak prišla na vyšetrenie, poslali by ma bez testu domov? Prečo sa zrazu "boja", keď ani sestričky ani doktorka nikdy nemajú respirátor/ rúško? U nás v Sr ich v nemocniciach, u lekára, v lekárni treba...a test som mala negatívny, akurát že v sobotu ![]()
pecka Hrozny, myslím, že kdyby si přišla, udělali by ti test tam. Ať je ti brzo lépe, ale asi to nebude jen tak a budeš mít nějaký bacil, i nekovidovej. Ať je líp!
Karja diky. Ešte som to aj napísala do blbeho vlákna
dnes sa mi fakt darí
pecka ja som to dnes poriesila cez muža, keďže som mala kartu doma, aj tak som ju musela doručiť k doktorke, tak som mu napísala príznaky na papier a vybavila ma
ja zvládnem prejsť tak do kuchyne, určite by som to v čakárni pár hodín nedala.
Drž sa!
letfenixatajne som dúfala, že to tiez poriešim na diaľku.Ale že ma sestrička takto odbije, som nečakala. Doktorka mi poslala mail, že jej vraj nič neprišlo. Sestrička jej povedala, že som volala. Žiaľ, vo firemnom telefóne mi "vypadla' súkromná sim karta, tak sa mi doktorka nevedela dovolať a ja už som ju žiaľ nezastihla. Takže sa tam budem musieť zajtra doplaziť.
Dúfam, ze Ti liečba zaberie a budeš zase čo najskôr fit. Rovnako všetkým pacientom prajem skoré uzdravenie, je toho všade veľa.
Karja jaka to byla pisnicka?
Candance No nemám ji:-D. Ještě jsem ani nic neposlouchala pořádně! Jenže youtube mi stejně nabízí samé takové no slaďárny prostě..
Existuje niečo, čím by som mohla doma vyčistiť koberec?
letfenixa Vanish ma nekolik vyrobku (sypke, mokre...)
Jestli se nepletu, tak jsem Ti slíbila, že napíšu, jestli jsem narazila na nějaký opravdu dobrý nugát. Objednala jsem nugátovou Ajala /to byl, myslím, Tvůj tip/, je moc dobrá, jemná, krémová, není moc sladká, takže bezva, pak jsme měli dmBio nugátovou čokoládu, kterou zde taky někdo doporučoval, je strukturou i chutí taková robustnější, rustikálnější - a taky výborná, u známých jsem ochutnala arašídový nugát bez palmového tuku z ochutnejorech.cz, to byla spíš taková ztužená Nugeta, no a pak i ten Jankův nugát, ale ten mi připomněl čokoládové bonbony, které dělala prateta na Vánoce a jejichž podstatnou část tvořil ztužený pokrmový tuk. :) Takže jednoznačně vítězí Ajala a dm, ale až pomine momentální předávkování nugátem, vyzkouším další.
euridike děkuju za tipy :) Zajímavé je, že Ajalu všem doporučuju, ochutnala jsem fakt hodně jejich příchutí, takových 15 určitě, ale nugát mě nenapadl. Tak to napravím. Vyzkoušela jsem nedávno i Janka, z těch 4 druhů nugátů byl chuťově dobrý ten klasický arašídový, ale vadilo mi, že byl právě moc mastný. Z DM jsem taky něco nugátového měla, ale to mi vůbec nechutnalo, nugát jsem tam necítila. Ale mrknu tam znovu, protože to určitě nebyla ta dmBio řada. Konec hlášení, jdeme pátrat dál :)
bram Lindt Edel-Nougat?
euridike Dm má 2 nugátové čokolády, aspoň na webu.
Má smysl brát Ibalgin "preventivně" i na zánět dutin?
Evaeva Dokud tě nic nebolí, nebo nemáš problém, nic bych nebrala, max. vit C.
Já bych preventivně vzala Sinupret.
Evaeva Tak pokud máš problém a cítíš bolest, tak to asi nebude preventivně, ne? To si tam jeden lupni. Já jsem teď dělala s polomrtvou Ukrajinkou, ta si taky stěžovala na dutiny, krk, hlavu a ta teda zase Nimesil a 3 sáčky za den.
Kan preventivně to je, protože bakteriální zánět to nejspíš ještě není. Otázka je, jestli to funguje i na dutiny, no. Chápej, já sním tak tři ibalginy ročně, tak abych si to zbytečně nevyplývala ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.