"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 00:02

Evaeva no budem musiet, som v skusobnej a nemam ani dovolenku continuity 

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 12:43

Chcela som dnes ísť k doktorke, keďže mám otrasný kašeľ, teplota medzi 37-38, aj keď si dávam paralen, hrdlo už bolí našťastie menej. Ráno som jej napísala, celý priebeh, lieky, atď. (Je možnosť kontaktovať lekára cez "napíš lekárovi ", tak som to chcela využiť ako zvyčajne. ) Viem, že pondelky ráno sú tam masaker, tak som sa im chcela vyhnúť a prísť neskôr. Odpovede som sa nedočkala, tak som zavolala. Sestrička ma hneď uzemnila, že dnes ani nemám chodiť (mali ešte min.2 hodiny do konca ordinačných hodín), že si mám zajtra ráno urobiť antigen.test (to je dnes povinná výbava lekárničky?) a ak bude negatívny,  mám prísť. 

Keby som nezavolala a len tak prišla na vyšetrenie,  poslali by ma bez testu domov? Prečo sa zrazu "boja", keď ani sestričky ani doktorka nikdy nemajú respirátor/ rúško? U nás v Sr ich v nemocniciach, u lekára, v lekárni treba...a test som mala negatívny, akurát že v sobotu

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 13:35

pecka Hrozny, myslím, že kdyby si přišla, udělali by ti test tam. Ať je ti brzo lépe, ale asi to nebude jen tak a budeš mít nějaký bacil, i nekovidovej. Ať je líp! 

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 13:45

Karja diky. Ešte som to aj napísala do blbeho vlákna dnes sa mi fakt darí 

Offline letfenixa
10896 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 14:10

pecka ja som to dnes poriesila cez muža,  keďže som mala kartu doma, aj tak som ju musela doručiť k doktorke, tak som mu napísala príznaky na papier a vybavila ma ja zvládnem prejsť tak do kuchyne, určite by som to v čakárni pár hodín nedala. 

Drž sa!

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 15:50

letfenixatajne som dúfala, že to tiez poriešim na diaľku.Ale že ma sestrička takto odbije, som nečakala. Doktorka mi poslala mail, že jej vraj nič neprišlo.  Sestrička jej povedala, že som volala. Žiaľ, vo firemnom telefóne mi "vypadla' súkromná sim karta, tak sa mi doktorka nevedela dovolať a ja už som ju žiaľ nezastihla. Takže sa tam budem musieť zajtra doplaziť.

Dúfam, ze Ti liečba zaberie a budeš zase čo najskôr fit. Rovnako všetkým pacientom prajem skoré uzdravenie,  je toho všade veľa. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 20:55

Karja jaka to byla pisnicka?

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 22:59

Candance No nemám ji:-D. Ještě jsem ani nic neposlouchala pořádně! Jenže youtube mi stejně nabízí samé takové no slaďárny prostě..

Offline letfenixa
10896 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 08:49

Existuje niečo, čím by som mohla doma vyčistiť koberec?

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 10:23

letfenixa Vanish ma nekolik vyrobku (sypke, mokre...)

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 15:02

bram

Jestli se nepletu, tak jsem Ti slíbila, že napíšu, jestli jsem narazila na nějaký opravdu dobrý nugát. Objednala jsem nugátovou Ajala /to byl, myslím, Tvůj tip/, je moc dobrá, jemná, krémová, není moc sladká, takže bezva, pak jsme měli dmBio nugátovou čokoládu, kterou zde taky někdo doporučoval, je strukturou i chutí taková robustnější, rustikálnější - a taky výborná, u známých jsem ochutnala arašídový nugát bez palmového tuku z ochutnejorech.cz, to byla spíš taková ztužená Nugeta, no a pak i ten Jankův nugát, ale ten mi připomněl čokoládové bonbony, které dělala prateta na Vánoce a jejichž podstatnou část tvořil ztužený pokrmový tuk. :) Takže jednoznačně vítězí Ajala a dm, ale až pomine momentální předávkování nugátem, vyzkouším další. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 15:26

euridike děkuju za tipy :) Zajímavé je, že Ajalu všem doporučuju, ochutnala jsem fakt hodně jejich příchutí, takových 15 určitě, ale nugát mě nenapadl. Tak to napravím. Vyzkoušela jsem nedávno i Janka, z těch 4 druhů nugátů byl chuťově dobrý ten klasický arašídový, ale vadilo mi, že byl právě moc mastný. Z DM jsem taky něco nugátového měla, ale to mi vůbec nechutnalo, nugát jsem tam necítila. Ale mrknu tam znovu, protože to určitě nebyla ta dmBio řada. Konec hlášení, jdeme pátrat dál :) 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 21:38

bram Lindt Edel-Nougat?

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 02:26

euridike Dm má 2 nugátové čokolády, aspoň na webu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2022 13:56

Má smysl brát Ibalgin "preventivně" i na zánět dutin?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 15:26

Evaeva Dokud tě nic nebolí, nebo nemáš problém, nic bych nebrala, max. vit C.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 15:28

Evaeva 

Já bych preventivně vzala Sinupret.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2022 15:32

Kan dynda to všechno beru. Právě že dutiny cítím, rýmu mám už týden. Nevím, jak poznám, jestli už je to na atb nebo ne.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 15:42

Evaeva Tak pokud máš problém a cítíš bolest, tak to asi nebude preventivně, ne? To si tam jeden lupni. Já jsem teď dělala s polomrtvou Ukrajinkou, ta si taky stěžovala na dutiny, krk, hlavu a ta teda zase Nimesil a 3 sáčky za den. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2022 15:57

Kan preventivně to je, protože bakteriální zánět to nejspíš ještě není. Otázka je, jestli to funguje i na dutiny, no. Chápej, já sním tak tři ibalginy ročně, tak abych si to zbytečně nevyplývala