"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 16:05

Evaeva Ibalgin zánět nevyřeší preventivně. Já si stříkám do nosu nějaký ten bylinkový sprej. Používám sinuneo. Jestli je máš i nateklé, tak pak nějaký Olynth, aby to oplasklo a šlo vše, co může ven. Konvičkou vyplachovat, pokud ti to proteče ( mě to někdy natece do ucha, když mám sliznice moc nateklé a to je taky špatně). 

Jinak jsem v podobném stavu, po týdnu je to pořád blbý, ale bakteriální to podle mne není, rozhodně si na to nechci brát antibiotika, peniciliny nesmím a pak už ty možnosti jsou jen pitomé a ještě horší ( jinak, když si dáváš sinupret, ten na na bakteriální zánět podobnou účinnost jak antibiotika)

Dnes jsem první den bez povzbuzovaku, a všichni mě na callech lituji, přitom je mi vlastně nejlíp za celou dobu, jen jsem vysadila clarinase ( resp. mi došly zasoby ). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2022 16:12

continuity jo, sprej používám, konvičku jsem dneska zakoupila, ale jestli je to na hodně ucpaný nos taky blbě... Já sice penicilin můžu, ale taky si myslím, že na atb to ještě není. Takže bych se akorát složitě propracovala k doktorce (volat sestře, hlídání dětí,...) a ta řekla, že mi na to stejně nic víc nedá.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 16:52

Evaeva

Ibalgin mi na dutiny funguje. Používám kombo sinupret - ibalgin. A konvička. Lituji velice, ja už jsem se prohlásila po 10 dnech za provozuschopnou, ale je to hrozně zákeřný, strašně pomalu to odeznívá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2022 16:53

Mohučanka super, díky, zkusím teda i to.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 16:55

Evaeva jo a občas ukradnu dětem sterimar a stříknu si. S tou konvickou bacha, jak psala continuity, může to nadelat paseku v uchu, když se to nepoužívá s citem. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 16:59

Evaeva 

Já jsem to tu už několikrát asi psala, sice to nemám vyzkoušený, ale volně prodejný jsou i CRP testy, třeba by ti to pomohlo při tom rozhodování, jestli řešit doktora nebo ne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2022 17:34

dynda to mě taky napadlo, ale prý to má žalostnou úspěšnost. Uvidím zítra, jestli nebude žádné zlepšení, tak se k němu asi vydám no. A to mám jít v pondělí na večírek:(

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 17:36

Evaeva zkus mořskou vodu Sterimar s mědí, ta by mela pusobit antibakterialne. Strika se to do nosu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2022 17:39

Kokoska díky, zkusím, jestli se zítra někdo dostane do lékárny

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 20:47

dynda Evaeva Ono u zánětu dutin CRP většinou nevyskočí, bohužel. Já jsem asi před čtyřmi lety měla zánět dutin, který se mi táhl snad 3 měsíce. CRP nic, brala mi ho na ORL snad 5x a výtěry taky nic, dvoje ATB taky na nic. Strašný. Pořád se to lepšilo a horšilo a usoudila jsem, že po mononukleóze, s kterou jsem byla v nemocnici, to bylo nejhorší onemocnění. Od té doby si ten Sinupret nasazuju při sebemenším nachlazení. A tady to raději nečtu.

Evaeva Tak ať jsi co nejdřív v pořádku, hlavu do tepla, čepici i doma a na noc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2022 21:05

Renusatko díky! Mně se rýma loni (předloni) usadila na dutinách (ale na atb to nebylo, spíš taková horší zadní rýma) a od té doby si tam pokaždé vleze ale teď je to nějaké horší. Ale zdá se, že kombinace čaj, sinupret, všechny ty kapky a spreje do nosu, mucosolvan a ibagin celkem zabírá

Offline letfenixa
10896 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 08:02

Evaeva Som teraz trochu zmätená.  Tie dutiny máš upchate alebo máš zápal? Na to prvé doporučujem nahrievanie soluxom,  Sinupret, konvicku.  Na to druhé antiobika,  minimálne vo forme kvapiek.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 08:09

Evaeva drzim palce, at symptomaticka lecba zabere. Ake kdyztak antibiotik se neboj. My jsme s muzem meli sinusitidu v zari, fakt hnusnou, oba jsme se to snazili rozehnat, furt jsme lekare odkladali, do toho byly nemocne taky deti. Po 10 dnech trapeni jsme si stejne dosli pro antibiotika. Mne crp nedelali, ale muz mel pres 100. Za 2 dny lecby se nam vyrazne ulevilo a i deti se konecne po 3 tydnech smrkani vylecily (asi jak jsme byli vsichni 4 doma nemocni, furt jsme si ty breberky vzajemne predavali a nemohli z toho vyjit). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2022 08:45

letfenixa no ucpané dutiny, takže asi virový zánět, ale dneska už je to o dost lepší mnum takže doktor se odkládá, díky za péči

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 10:51
Reakce na Mirka:

Dm má 2 nugátové čokolády, aspoň na webu.

​Díky, kouknu na ně.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 11:00

Evaeva tak to je dobra zprava, jen tak dal

Offline Potrefenáhusa
38888 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 11:54

Evaeva mne ten sinupret přijde, ze nedělá lautr nic. Teď mi úplně ze všeho nejvíc pomohl fyziologickej sterimar pro mimina, ten ten nos proplachnul (v kombinaci s olynthem) uplne bajecne, snad ještě lip než konvicka. Když dosel, koupila jsem ten (hypotonickej?) s medi, ale ten už byl takovej spis jako náhražka toho olynthu, ty dutiny to neproplachovalo tak paradne 

Online viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 11:55

Potrefenáhusa  mne ten sinupret přijde, ze nedělá lautr nic.

presne tak

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 12:06

Potrefenáhusa taky na mě sinupret moc nezapůsobil. Možná že jsem od toho čekala moc, jak si to každý chválí, ale bylo to takový "vejdi a neuškoď".

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2022 12:43

Potrefenáhusa na mně celkem působí, ale kupuju si ten forte, u dětí mi přijde, že taky nic moc nedělá. Jinak na zadní rýmu a ucpané dutiny mi pomáhají pastilky s islandským lišejníkem, to fakt cítím, jak se to uvolňuje. Teď jsem to ale měla fakt někde hluboko v dutinách, ty různé spreje a kapky neměly úplně moc velký efekt.