"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2022 11:40

Karja tu únavu a klouby jsem měla taky, přitom jsem měla maximálně 37,1. Test na covid sis dělala? K doktorovi zajdi, tím nic nezkazíš.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 11:41

continuity Jo, tak to já mám právě furt takovej ,,začátek chřipky, ale bez teplot,,. Po tolika dnech by mi už něco v krvi asi našla, tak to zkusím, ať tady nelezim 14 dní a stejně k ničemu;-)

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 11:43

Evaeva Já jsem měla necele dva dny asi 39, tak jsem si pak říkala, že asi fakt nějaká lehčí chřipka už, ale nějak necejtim ten správnej progres kterým by to mělo jít. Test na covid jsem si dělala jen doma, tak to není moc vypovidajici. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2022 11:48

Karja no máš taky nějakej hnus teda. Snad už tě to pustí, i kdyby to mělo být s atb.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 12:49

Evaeva No přiznávám, že právě s myšlenkou na tvou historku o zápalu plic jsem po čtrnácti dnech kašle k tomu dětskému šla, ale nic zajímavého neslyšel. Já už i dceru podezřívala, že kašle prostě ze zvyku, tak jsem ji dala do školky, kde okamžitě chytila nějakou rýmičku, která už jí teda přešla a vrátil se původní kašlík :( 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2022 12:53

DruI tak on kašel asi může trvat fakt dlouho:( taky může být alergie a to je celou dobu doma? Snad už jí to brzy pustí.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 12:59

Evaeva No, chodíme ven a občas na kroužek, ale ve školce byla celkem dva dny :( na objednání na alergologii už sbírám sílu, ale tam očekávám termín za půl roku, tak mi to tuhle zimu nevyřeší.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 13:22

Taky se hlasim do klubu divnych nemoci. Uz deset dni me dost boli v krku, ale bez teplot, takze praktikovi se to nechce resit. Mezitim se mi vystridal dva dny vlhky kasel, kteremu nepredchazel suchy a ted ryma. Pres den se to da, ale v noci je ten krk a nos mazec. No doufam, ze do Vanoc se nejak uzdravime...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2022 13:42

DruI synovi loni napsala na alergii praktická Aerius. Zabralo to, tak mi alergologii rozmluvila. Že tohle může předepsat ona, jinak by ho neléčili, papír do školky mi klidně dá. On teda neměl žádný problém mimo rýmy, takže nebylo moc co řešit. A já neměla pochyb, že je to alergie, ta rýma byla taková jiná a ve stejnou dobu, co měl alergii muž.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 16:35

DruI 

Ten kašel mají děti taky. Po 3 týdnech mají vysazené všechny léky, a že jich bylo, včetně ATB. Minulý týden už na nich doktorka nic neviděla, ale byly ještě doma. No a kašlou pořád. Zítra půjdou aspoň na dopoledne do školky a uvidíme. Za poskedních 5 týdnú tam byly 3 dny někdy hrozně dávno, hrůza.

Online Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 22:41

Nanohoubicky , funguje to na něco? Podlehla jsem reklamě a asi s tím neumím pracovat.

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 22:54

Tak Betty funguje - třeba na počmárané zdi. Skvrnu po rajském protlaku  ze stropu sice úplně neodstranila, ale zlepšení tam je

Offline jerry
11242 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 23:06

Tak Betty 

Používám na povrch kuchyňských skříněk (barva slonové kosti - na tom je vidět všechno) - dřív jsem na tom mohla nechat ruce, teď stačí houbička namočená do teplé vody a jde to samo. 

Taky na čištění šperků.

https://www.jakcistit.cz/cistici-melaminova-houbicka-a-jeji-pouziti/

Online Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 23:15

SunEclipse jerry děkuji, já už je mám dlouho, tak se do toho pustím. Naše domácnost je pole neorane. 

Online Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 23:27

Ještě by mohla vyčistit vrch kuchyňské linky. Když se mi nepodařilo tam natáhnout potravinarskou folii, jak v minulosti někdo doporučoval. A že jsem se snažila. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 23:34

DruI U nás kašlík byl černý kašel. Přišlo se na to spíš náhodou, při nějakém pozdějším vyšetření na alergologii z odběrů. Bylo to tak v 9 letech a té době na něm nikdo nic neviděl a neslyšel a nijak výrazně nekašlal. No a taky ty alergie, kdy se dokašláváním zvyšuje přívod vzduchu. To má mladší syn, astma typu kašel.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 23:41

Renusatko 

No, já už nevím, co s dětma dělat. Ještě večer jsem myslela, že ráno půjdou do školky a teď už zase ta menší kašle téměř bez přestávky. Starší má horečku. My se z toho snad nikdy nevyhrabeme.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2022 23:43

dynda ach jo, to je teda zase sezóna! My zítra vysíláme prvního odvážlivce

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2022 23:44

Tak Betty na ten vršek linky prý někdo dává noviny, ty se ti tam budou líp skládat. Já houbičkami čistím dřez, mám granitový.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 00:04

Renusatko Osobně asi tipuju spíš na alergii, protože kašlík jsme od ní nikdo v rodině nechytil.