"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 11:15
Reakce na :

Manzelovi rodice to tak udelali a jsou spokojeni oni i ona. Pro rypaly: neni to nacerno - zamestnavaji ji ve firme a puvodne si platili agenturu a tato pani tam chodila, tak si najali primo ji a uklizi jim i doma.

Pokud vam nevadi, ze to bude pripadne nacerno, tak se ji zeptejte.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 11:53
Reakce na Candance:

Manzelovi rodice to tak udelali a jsou spokojeni oni i ona. Pro rypaly: neni to nacerno - zamestnavaji ji ve firme a puvodne si platili agenturu a tato pani tam chodila, tak si najali primo ji a uklizi jim i doma.

Pokud vam nevadi, ze to bude pripadne nacerno, tak se ji zeptejte.

To je pro rýpaly ovšem ještě chytlavější))))

Offline pecka
6201 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 19:20

Dlhšie som žila a pracovala v Londýne a v mojej predchádzajúcej práci v SR bol komunikačný jazyk angličtina.Z čoho vyplýva,že sme si všetci tykali (aj v slovenčine bez ohľadu na pozíciu).Ak máte šéfov,tykáte si/vykáte si?Môj nový šéf podľa mojich zistení tyká všetkým,iba mne vyká.Je to pre mňa nezvyk,rovnako ako aj oslovovanie plnou verziou krstného mena.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 19:43
Reakce na pecka:

Není to neobvyklé. Předpokládám, ze jsou ostatní služebně starší a že i tobě časem nabídne tykání. 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 19:48
Reakce na :

Dost mozna maji ve smlouve, ze nesmi pracovat primo pro klienty pres agenturu. Ale klidne bych se ji zeptala, kdyz ti na to vystavi fakturu...

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 20:54
Reakce na pecka:

ja si se sefem tykam. Tyka si skoro se vsemi - teda po case jim to navrhne. 

Ted ale bral nejake nove lidi a navrhnul jim tykani uz druhy den a to podle me neni extra vhodne. Ale jeho vec.

Ja naopak resim uz delsi dobu tuto situaci: mam kolegu, sluzebne i vekove starsi, ale neni muj nadrizeny, je jen na vyssi pozici proti mne. Tyka si i kolegynemi mnohem mladsimi i na nizsich pozicich. Kdo navrhuje v tomto pripade tykani?  Ja to uz delsi dobu planunu navrhnout, ale jsme oba dost morousove, takze se malokdy sejdeme v dobre nalade a na pracovni "pivo" on nechodi.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 21:55
Reakce na Candance:

to nevím, ale jednou jsem se ocitla v situaci, kdy se celý kolektiv, kde jsem byla nejmladší a nejméně zkušená a nová, sešel na nějaké oslavě, krom jednoho staršího a takové přísně jednajícího kolegy. všichni jsme si potykali...jen jemu jsem tedy zůstala vykat. bylo to hrozně divný, on se k ničemu pořád neměl, já jsem se ho tak trochu bála, byl opravdu vždycky takový vážný a přesný...až jsem to jednou, když jsme zbyli v kanceláři poslední, nevydržela a prostě jsem mu řekla, jestli bychom si taky nemohli tykat, i když asi nejsem v pozici, kdy bych to mohla nabízet. on se tomu zasmál, potykali jsme si a oběma se myslím ulevilo 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 22:24
Reakce na pecka:

Asi vyká, protože jsi služebně nejmladší a čeká, až tam budeš déle??

U nás si tykáme, šéf je o rok starší a zbytek osazenstva je starší než my dva. Ale je vtipné, že náš bývalý šéf, se kterým se známe x let a tykáme si, je teď ředitelem. Obvykle se mi stane, že dojedu za ním a ptám se paní sekretářky, jestli je tam "Pepa", ona mě zpraží pohledem a oznámí mi, že pan ředitel tam je/není.

Offline Ounz
20539 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 10:53
Reakce na brrr:

No takhle, já si s naším nejvyšším taky tykám, ale když za ním jdu nebo o nem mluvím, tak ne o 'pepovi' ale o 'panu vedoucím' ..přijde mi to tak vhodnější, ale asi je to jen cěc dojmu

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 11:12
Reakce na Ounz:

Já se taky snažím o něm mluvit jako o p. řediteli, ale občas mi to ujede. A je fakt, že už se na ředitelství mezi sebou asi víc zkamarádili a nová paní sekretářka není tolik akurátní jako ta původní, takže už to není tak horké.

Offline Ounz
20539 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 11:43
Reakce na brrr:

Jasně, tak zase paní sekretářka by tě zrovna 'opravona' neměla :)

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 11:47
Reakce na pecka:

Já si se šéfem tykám, nabídl mi to on sám hned první den. Tyká téměř celé firmě. Pro mě to bylo trochu zvláštní na začátku, protože jsem na to z jiných zaměstnání nebyla zvyklá.

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 13:06
Reakce na :

" uz nic, aspon jeden jazyk jsem vybrousila na fakt dobrou uroven "

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 13:14
Reakce na :

Resim to krestnim jmenem a vykanim.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 13:59
Reakce na brrr:

"Obvykle se mi stane, že dojedu za ním a ptám se paní sekretářky, jestli je tam "Pepa", ona mě zpraží pohledem a oznámí mi, že pan ředitel tam je/není."

Tak to vieš, ona je predsa sekretárka pana ředitele a nie nejakého Pepu .

Amun 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 14:04
Reakce na slniecko:

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 16:41
Reakce na :

Vidíte, já to dotáhla ještě dál, vůbec se nedívám na seriál, protože mám moc ráda ty knihy a velmi naivně doufám, že to Martin jednou dopíše. Mám panickou hrůzu z toho, že si pak při každém čtení budu představovat postavy a místa tak, jako režisér seriálu. A je to už teď zatraceně těžké, protože GoT je prostě VŠUDE, na každé druhé webové stránce na mě kouká Daenerys, kterou si představuju, úplně, ale úplně jinak a jsem z toho fakt zoufalá.

Offline AquaB
36 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 19:52
Reakce na :

Já bych asi tykala. V práci si tykáme všichni, ze začátku mi to přišlo divné, ale zvykla jsem si rychle. A teď mi to přijde mnohem lepší, než kdybych musela vykat. Navíc z pohledu druhé strany... kdybych s někým komunikovala v aj a pak zjistila, že je čech a dotyčný mi začal tykat, tak by mi to vůbec nevadilo.