"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 06. ledna 2023 19:12

baltik upřímně lituji a doufam, ze se drzis! Normální mi to moc neprijde, už jen to vyjádření, ze se ji to moc nepovedlo, bych teda čekala, ze to bud doděla nebo opraví nebo nevím co, s žádným takovým zákrokem nemam zkušenost, naštěstí!! A zvažovala bych nějakou reklamaci na te klinice, když jsou tak specializovani a skvělí, měli by se k tomu slušne postavit. Zaplatit takovou částku za něco ne zrovna povedeného mi úplně superprofesionalni nepřipadá.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. ledna 2023 22:18

baltik Moc tě lituju, to jsou šílené zážitky. Normální mi z toho nepřijde nic. Ani ta cena ne. Nedávno jsem měla nějaký zánět pod zubem, během řešení, mě bolelo kde co, ale pozdější kanálky vůbec. Na specializované klinice jsem u toho málem usnula, bez bolestí, bez otoků a modřin. Ještě se mi omlouvala, že to bude dražší a tři tisíce to nestálo. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. ledna 2023 22:25
Reakce na Tak Betty:

Chtěla jsem tím říct, že není nic trapného ani nevhodného takovéto věci řešit.

Edit. Já jsem ovšem peragmatik.

​Souhlasím, ale bohužel ne každý to vidí stejně (+ pocit nesmrtelnosti, nebo strach z ubíhajícího času) a pak je každý náznak diskuze na toto téma marnost. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. ledna 2023 22:31

baltikBože , strašně moc tlapkám. Doktorka konstatovala chybu a ještě si nechala zaplatit? A samozřejmě soucítím, asi to i dost bolí? Nevím, jak je to s ošetřením, ale dá se to reklamovat? První je ale, abys byla v pořádku. Čím tvář a všechny následky léčíš? Moc tlapkám .

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 00:16

baltik muze se to stat. Asi tam mas zanet, vacek apod. Tim zakrokem se to "rozbouri". Pokud chces zub zachranit, tak ma cenu to nechat osetrit. Uz pred 10 lety jsem platila za cisteni 1 kanalku 3000, tj za 3 kanalky+ plomba, celkem pres 10 tis. Sla jsem do toho i s tim, ze nebylo jisty, jestli se to povede a zub bude muset ven. Nakonec se to povedlo. Cena mi prijde primerena, 2hod prace lekare, prace sestry, pristrojove vybaveni, to vse je v kalkulaci ceny. Pokud ma treba i mikroskop (cena zacina na 1 mil) a plni pomoci nej. Vybaveni zubarske ordinace je hodne drahy a to se pak promitne pochopitelne do ceny. On je pak taky rozdil prave treba v tom vyplneni korenovych kanalku. Driv se to delalo naslepo za par minut, no a za par let byl ten zub na vytrzeni.

Offline baltik
4988 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 06:55

Diky vsem. Ano, delala to pod mikroskopem. O vacku nic nerikala. Zatim je to jen otekle a neboli to, ona prorokovala, ze to bude bolet treti tyden, tak uvidime. Nevim prave, jak mam poznat, jestli neco udelala ona blbe. A predpokladam, ze v ramci toho strediska spolu vsichni doktori drzi basu, takze by mi nikdo pravdu nerekl, kdybych se snazila dostat se tam k jinemu.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 16:08

baltik nemusela nic udělat špatně. Předělávat po někom špatně vyplněný kořenový kanálek je strašný a zubaři to neradi dělají, je to pracný s nejistým výsledkem. Míň práce je extrakce a pak nabídnout implantát. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 08. ledna 2023 18:37

baltik Jak je, co otok, opadává? 

Offline baltik
4988 příspěvků moje polička 08. ledna 2023 19:16

whiskas pekne se to probarvuje. Vzhledem k tomu, ze se me na to nikdo nepta, bude asi manzel v podezreni, ze me tluce :)

Offline RoSa
10178 příspěvků moje polička 08. ledna 2023 19:22

baltik já na moncla po zubařskym zákroku dostala kdysi neschopenku - prej abych nevzbuzovala podezření z domácího násilí... jinak mi bylo fajn, nic nebolelo

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 08. ledna 2023 20:07

baltik Tak držím palce i nadále, hlavně, že to nebolí (tedy alespoň to tak chápu).

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 09:17

Já si jdu zase pro radu s angličtinou, jak mám o někom říct, že je to taková poťouchlá kráva nebo něco v tom smyslu?

(dělám úkol do drama clubu a popisuji svoji postavu, ne že bych to někomu chtěla vpálit do očí) 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 09:52

Garfie nez jsem docetla zavorku tak si rikam Tyjo!husty.

Offline Aranel
6619 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 09:55

Garfie Malicious bitch? Mě napadlo tak z voleje

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 11:04

Aranel Ok, super, vyzkouším! :-)

Zarinya  

Online mitford sister
1718 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 12:03

Garfie mě z voleje napadá wicked bitch, sly bitch...ono záleží, jak přesně/do jakž míry poťouchlà

Offline Janulik03
20293 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 14:30

Ked mam pri cholesterole cislo 18, a dr ma straší, je to blbe?

Pred chvilou mi volala , tak neviem co si mam myslieť.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 14:34

Janulik03 no, moje se netvářila na 6...

Offline Janulik03
20293 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 14:36

moora hmmm asi pojdem teda ešte raz

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 14:45

Janulik03 Důležitý je, kolik máš toho "dobrého" a nějak se to dopočítává. Já mám oba hrozně vysoké, takže po dlouhém zjišťování je to prý dobře.