Pinot Noir chápu, to je takové jiné pojetí. Předpokládám, že to nebyly celodenní výlety a nebylo to s vrstevníky. Ale abych se vrátila k původnímu problému, jako rodič bych chtěla, aby to pubertální dítě sebou mělo i odpovídající oblečení. Jestli si pak do lesa za deště vezme džíny a tenisky je už jeho boj.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Evaeva ja mam ted cerstvy zazitek se 17 letym synovcem
prvni byl vylet v silnem desti, druhy vylet v napadanem snehu, na oboji si obul conversky a nejake bezne platene kalhoty...
baltik My loni 9.1 Hostýn s devatenáctiletým synem. Sněžilo, pršelo mrzlo, všude byl led a on v converskách a tenké bundě. Naproti nám ty rodiny s hřebama na nohách
a jejich puberťáci jak náš.
Renusatko takze je to univerzalni obuti do kazdeho pocasi :)
(ten nas ale priznal, ze je ma promocene)
Evaeva Pinot Noir Za mojí puberty ještě funkční oblečení nebylo, na túry v lese jsem chodila v riflích. Přemýšlím, co měli rodiče, asi taky džíny nebo nějaké jiné kalhoty. Vlastnili jsme šustaky, ale ty jsme nosili na sportovnější akce. Na běžky jsem nechodila, na lyže jsem měla oteplovaky.
baltik My jsme v listopadu byli v Budapešti s puberťáky. Dcera nosila celé dny a noci sluneční brýle, synovec vansky. Bylo pod mrakem a pršelo ![]()
baltik Synovec nám taky třetí den přiznal, že ty vansky má každý den durch. A na dceři bylo vidět, jak se občas kouká nad obroučky, aby vůbec něco viděla ![]()
notna Ještě přidávám manšestráky na túry. A děda nosil pumpky. Co jsem nosila já, nevím. Tipla bych kraťasy/plátěné kalhoty a pohorky, ale zas v zimě jsme na výšlapy nechodili.
baltik To oni i přiznají, ale příště to bude stejné. Já teď, když letěl do Norska, hodně bojovala za koupi zmních bot. Sníh a -10 a jel by stejně v plátěnkách. Dvoje boty se mu naštěstí nevešly do kufru, takže zimní nakonec pořídil.
brrr Pumpky! V těch táta taky bezkoval. A máma měla šponky nebo jak se tomu říkalo.
Evaeva Pinot Noir Za mojí puberty ještě funkční oblečení nebylo, na túry v lese jsem chodila v riflích. Přemýšlím, co měli rodiče, asi taky džíny nebo nějaké jiné kalhoty. Vlastnili jsme šustaky, ale ty jsme nosili na sportovnější akce. Na běžky jsem nechodila, na lyže jsem měla oteplovaky.
To můžu podepsat. Akorát šusťáky jsem asi neměla, jen bundu. I ty manšestráky. brrr
A plátěné kapsáče.
marne premyslim v cem jsem chodila na vylety ja, na zakladce jsme meli pionyro-skauta, kazdy vikend v lese vcetne spani pod sirakem apod, fotky nejaky mam jak skacu po kamenech v sukni:-) pohorky jsem nikdy nevlastnila a tenisky si moc nevybavuju. kazdorocni hory v oteplovackach sitych maminkou, ta sila i mansestraky a letni plateny kalhoty. rifle jsem mela prvne az na gymplu
Evaeva žila jsem na samotě u lesa, my do přírody nevyráželi, my tam celoročně žili. Žádné speciální oblečení jsme na to neměli.
Ježíš to si mi úplně sebrala z pusy, než jsem to stihla naťukat. Prostě ven se chodilo v hadrech "na zahradu". Na výlet do lesa v tomtéž, ale oni vesničani jezdej spis na vylety do toho města ![]()
MP Meri přesně. Na houby jsme třeba jezdili do lesa vzdáleného 20 km, ale stejně tak jsme chodili na houby do lesa, který začínal hned za naším plotem. A i když to první byl výlet na polovinu dne, tak jsme měli na sobě totéž, tedy to, v čem jsme zrovna doumývali doma nádobí nebo v čem jsme přijeli na kole z obchodu (což byl taky desetikilometrový "výlet"). Stejně tak, když jsme se šli s partou projít k vodopádům (15 km okruh), nebo podobnou túru na hrad. Nikdo se kvůli tomu nešel převlíkat. ![]()
notna šponovky. V těch jsem lyžovala ještě i já! Na běžky měl táta taky pumpky a k tomu podkolenky, a my děti nejspíš maminkou šité šusťáky a větrovky.
A na vodu (do lesů) jsem měla maskáčové kalhoty, které si ušila máma, a byla jsem na ně patřičně hrdá. To už byla "lepší" látka, pevná a přitom lehká, tenká.
zrovna jsem onehda premyslela o tom, co by moje maminka, co celej zivot jezdila na kole do prace. rekla na to, ze mam specialni obleceni na kolo. jako specialni gate s polstarem, specialni triko, helmu, bryle, extra boty. myslim, ze by vypadala asi takhle ![]()
ale zas nejezdila streky 80 km, ze.
funkcni obleceni jsem objevila az minuly rok v rakousku, prece jen na turach s 1000 m prevysenim se clovek zapoti a bejt pak nekolik hodin v propocenym bavlnenym tricku jsem rychle poznala ze neni nic moc. nakoupila veci z merina, bundu do deste a uz jsem se nikdy neohledla zpet ![]()
Já za socíku vlastnila kamaše a i když jsem z malé dědiny, tak na výlety do přírody jsme jezdili s našima normálně. Dítě na lyžák na střední měl ten softshell, ale jak to nosil netuším, jenom vím, že se tam někdo opravdu válel v blátě, protože se opil. Vylezlo to z něj až ve čtvrťáku teda. :D
Zaatanci džín: vůbec nejde o bahno, ale už jste v tom někdy pořádně zmokli?
Podľa mňa v puberte nie je iná cesta, ako ich v tom studenom plechu aspoň raz nechať ![]()
Ja jsem teda v mladi v dzinach do lesa nechodila, v tak vzacnych kalhotach! ![]()
Ted kdyz jdeme ven u nas kolem vesnice a neni sucho, beru si softshellky. Sice se v blate nevalim, ale kalhoty zacakany pod kolena mam dost casto.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.