Mulen já bych k těm optikám doplnila, že jsem byla vždy tak nějak spokojená s jakoukoliv menší, spíše neznámou optikou, rozhodl vždy až výběr té něj obruby. Vůbec mi nevyhovoval přístup v takových těch proflaklých fokus, grandopt. ...
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
letolet souhlasím, navíc i kvalita skel a usazení do obrouček je z mé zkušenosti v těchto "řetězcových" optikách spíš nížší než právě v menší optice. Ceny naopak vyšší ![]()
dupali a nakonec i s těmi reklamovanymi "skly zdarma" jsem se dostala se stejnou obrubou na stejnou cenu v malé optice :)
Mulen Z vlastni zkusenosti i ze zkusenosti z myho okoli si skoc i k tomu ocnimu lekari, on ti nejenom zmeri dioptrie, ale i zkontroluje, jestli jsou ty oci zdrave.
Mně naposledy oční přímo sdělila, že kvůli dioptriím k ní chodit nemusím. Byla jsem tam po asi šesti letech ![]()
continuity já mám stejnou zkušenost, v optice vyšetření zraku na půl hodiny, velmi důkladné, s použitím přístrojů, které jsem u oční lékařky ani neviděla. Ve zde nechvalně zmiňovaném Fokusu, já si na ně vůbec nemůžu stěžovat.
Mulen Jo, to vyzkoušení kvůli atmosféře, jak píše Renusatko je fajn, to si známí hodně pochvalovali a kdybych o tom věděla dřív, tak tam dceru taky pošlu. Ale jinak jediná příprava bylo zkoušení těch starých přijímaček doma, dcera nechodila na žádnou přípravku, ani nic jiného neprocvičovala a dostala se bez problémů (dokonce byla na obou gymplech první, ale Brno bude mít asi větší převis).
žluťásek Ve Fokusu maji obcas i svoje lekare, aspon mam pocit, ze jsem to nekde cetla. Ja si na svyho ocare Samera stezovat nemuzu, sice mi naposled prislo, ze se me pokousi sbalit a ani to, ze jsem mu rekla, ze mam pocit, ze se mi po porodu zrak zhorsil, ho nezastavilo, ale vysetruje oci dost dukladne.
žluťásek těch řetězcových optikach mají stejna skla od svetových výrobců jako v tých malých.
Pak je to otázka optika, jak to změří a jak opracuje. Je to práce, kde je nutná preciznost, ale zas žádná raketová věda (babka byla optička).
continuity Vari jj, u očaře jsem byla dneska, oči jinak v pořádku, uf.
Garfie přihlásila jsem ho na jeden termín, kam celkem rád půjde. Na tom Lerchovi právě převis dost je, tak ho tlačím, aby přece jen procvičoval.
Nemáte náhodou někdo slevový kód na zalando?
žluťásek haha, já se právě vratila z Fokusu (Praha Na Poříčí), kde se mi pan optik věnoval tak, že jsem z toho úplně vyčerpaná. Každopádně oči změřil asi tak 10x důkladněji než můj očař, neúnavně zkoušel, abych viděla nejen dobře, ale i aby to bylo pro oči pohodlné, poslal mě projít po krámu, jestli se v těch "nových" dioptriích nemotám, šel se mnou před krám, abych viděla, jak se mi kouká venku...Obroučky se mnou předvybrala jeho kolegyně, moc milá, nic nenutila, střízlivě zhodnotila...no chudák moje máma za tu dobu nachodila s kočárkem 6 kilometrů kolem bloku, než jsem jí povolala jako poradce pro finální výběr ![]()
MulenMy chodíme do výtvarných potřeb na Husovu, většinou když je to něco speciálniho. Jinak ve dvoře, v práci na Hybešove, máme malé, ale celkem zásobené, výtvarné potřeby. Je to tam celé roky a vůbec nevím, jak se uživí. Zas jak nám pořád na šuřce říkají, obor našich dětí je velmi finančně náročný a vše mají ve škole. Koupili jsme toho velice málo.
Já nevím, jestli chodíte k soukromým očařům, nebo na kliniku do nemocnice a tam opravdu s vyměřováním dioptrií ne..tam se řeší oční vady. Oni vám samo orientačně změří dioptrie, ale tohle to zkoušení po čtvrtce dioptrie, co vám nejlíp sedí, to vám udělaji v tý optice (nebo soukromej očař by měl?) a do optik často chodí tohle dělat ti očaři z kliniky ve volným čase. Nebo když je majitel optiky oční lékař. Je tam na to čas..je fajn se objednat.
Renusatko to na te hybesce znam, davala jsem tam zaramovat nějaké obrazy.
Mulen přihodím optik Krouman na Josefské. Včetně měření dioptrií. Cenu neposoudím, nebaví mě to obcházet ![]()
bublifuk tam jsem vlastne chodivala pred těmi 15 lety.
Před časem jsem se zde ptala na turistické kalhoty pro pubertaka na lyžák. Tak zítra odjíždí a včera přišla s tím, že rifle jsou blbost a jdeme něco koupit. Vlezly jsme do Sportisima, byl tam celkem dobrý výběr, ale všechny xs jsou v pase hodně velké. A teď ten blbý dotaz - čím to stáhnout? Jasně že víme o existenci pásku, ale přijde mi to tak nějak nehodíci se, nebo aspoň jaký? Nemáte nějaký tip, co se pro takové kalhoty hodí? Nebo aspoň do budoucna tip na značku tady těch softshell kalhot pro hodně štíhlý pas?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.