"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 23:40

continuity JJ, už to tvořim v tom europassu a možná to přecvakám normálně do toho wordu co jsem před lety měla, uvidím, jakej konečnej produkt mi vyleze, trošku mi to přijde jiné než tehdy a tolik se mi to nelíbí.... Jestli mi to teda kdy vyleze, musim to zase dostat do ruky:-D.

Online Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 06:55

Karja me ses neptala :), ale europas nee, dej to pak do wordu.

hlavne, at je prehlednej a rozhodne ne vic nez jedna a pul, dve a4.

klidne bych dulezity veci v tom odrazkovym textu vytucnila, proste at tam hr pri skenovani ocima najde ty podstatny veci.

ja mela uplne nahore i takovy jakoze motto, vypichnuti nejdulezitejsiho v jedne vete.

at se dari!

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 07:53

Karja prosim europass fakt ne:D treba moc hezky sablony jsou v Canve, hlavne to pak prekonvertuj do .pdf. Ja teda uz recruitment nedelam, ale updatuj si vsechno na Linkedinu, nedavej tam hlavne materskou, a zkousej to tam. Nastav si ze jsi otevrena nabidkam a muzou te oslovovat a treba se to vyresi takhle. Ale jinak souhlasim s radou, jit jen tak na prakticky jakejkoliv pohovor, at to natrenujes. A s tou materskou, ne ze bys to mela tajit, ale do CV to nepatri, protoze do toho nikomu nic neni, to si reknete az na pohovoru. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 08:47

711990 já mám teda s LinkedIn divnou zkušenost. Jsem celkem fluktuant a za ta léta ke mě přišla přes LI jediná příčetná nabídka, o který bych alespoň teoreticky uvažovala. 

nějak mi přijde, že přes LI dostane člověk o něco horsi nabídky než na co reálně má zkušenosti, navíc je to vcelku nepřehledné Rejdiště různých hr agentur, které už som na trhu celé dva měsíce. Profil tam mám z jiných důvodu než hledání práce.

Karja hlavně si rozhod trochu sítě a sjed jobs.cz, já většinou sehnala dobrou práci buď na doporučení nebo pak sama za sebe. I když jsem byla úplně po škole. Pokud tam budeš psát napřímo, uprav si životopis podle toho,co hledají a zároveň do emailů můžeš napsat dvě věty, proč tam chceš dělat. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 10:04

Lilly_Ku 711990 Děkuju,děkuju! To jsou přínosné informace, ke kterým se jentak nedostanu a taky mi to včera v tom dost trvalo. Já jsem uměla životopis pěkný, přesně ty tučné věci, stručně, věcne, něco si primyslet, upravit na každou pozici. Já byla fakt dobra, psala jsem to i kamarádům, ségre, v práci jsem kolegum radila. Motivák to samé, ale je to fuč, fuč:-D. Všechno je pryč:-D

continuity Jj děkuju,přesně tak jsem to po škole dělala, upravit životopis,motivak vždy zvlášť a nějake průvodní věty do mailu. Ja to teď moc ještě nebudu hrotit, protože pořádně můžu pracovat až po létě. Jen když se objeví něco fakt pěkného co mi za to stojí. Ale upřímně, než já to naškrábu, ještě to musím naškrabat i v NJ, tak tam budou mít nejen obsazenou pozici, ale i po zkušební době:-D:-D. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 10:14

continuity asi jak kdy, ale podle toho, co tusim ze je tvuj obor prace, mi to prijde prekvapivy, ze te neustale nekdo nenahani :) a na fluktuanty uz se dneska podle me nehraje, pokud to nemenis kazdy 3 mesice:D ale souhlasim, ze dostavam nabidky na muj puvodni obor a nikdo uz se nedocte dal, ze tedka uz to nedelam, ze to mozna jen na prvni pohled vypada podobne.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 10:19

711990 no já nabidku dostanu tak jednou týdně. Akorát je úplně mimo mísu. 

Přesně jak píšeš,vůbec si neprectou, co delam nebo tomu totálně nerozumí. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 10:32

continuity :D tak to jo

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 10:42

Je toto vôbec možné? Počúvam na spotify na svojom telefóne jeden podcast, ráno konkrétnu epizódu. Prídem do práce, kde nie som k ničomu osobnému vôbec prihlásená. Idem si pustiť na YouTube nejaký spev vtákov, a ono mi to hodí úplne tu konkrétnu epizódu toho podcastu?? Nikdy som to v práci nepustala, nemám prác.pocitac nijak prepojený s telefónom ani osobným notebookom. To co uz je? Ako?? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 11:42

olivieraa Drsný co? V práci používáš na svém telefonu firemní wifi?

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 12:10
Reakce na Kan:

olivieraa Drsný co? V práci používáš na svém telefonu firemní wifi?

​Nepoužívam, úplne nepochopiteľné to je pre mňa.  Jedine, ze som si kúsok toho podcastu, inú časť, pustila v práci... tak ze by to ten prác.pocitac "pocul"? To je des. 

Offline baltik
4986 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 12:37

Karja ten LinkedIn taky doporucuju, me to prijemne prekvapilo, kdyz jsem tam zacala byt trochu aktivnejsi, jaka zajimava temata se tam objevuji a jak tam clovek muze kontaktovat lidi z jinych firem, na ktere by jinak tezko kontakt hledal

co se tyka hledani prace, kdyz jsem si tam dala, ze jsem otevrena novym nabidkam, ldostavala jsem je a v mem oboru

osobne mam blbou zkusenost s tim dalsim prubehem (nesmyslna zadani ukolu, neodpovidani ze strany firma atd.)

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 12:51

baltik Já zaregistrována jsem už roky, vlastně z jiného důvodu, a ani mě to moc neoslovilo. Jako je dobrý, že si tam můžu najít kontakty na spoustu lidí, co jsem znala treba ze školeních a nějakých profesních skupin. Ale třeba na to taky dojde a vytunim tam profil! 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 14:05

Karja Já jsem taky s LinkedIn celkem spokojená a doporučila bych ho, jako náhodnejch nabídek do zpráv mi tam chodí docela dost, takže taky občas někdo ujede a pošle mi něco totálně mimo, ale co mi tam hlavně vyhovuje je pracovní inzerce, je to tam pro mě takové přehlednější, než na těch klasických portálech typu Jobs, snadněji vyfiltruju pro mě zajímavý nabídky, dá se tam jednoduše na inzerát odpovědět, kdybych měla zájem, a hned se tam i člověk proklikne k zaměstnavateli, prolustruje potenciální kolegy,... :) Odpadá mi hodně googlení bokem prostě, všechno člověk odbaví přímo tam.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 14:14

Karoleena Jj na tu inzerci jsem se taky divala a přišla mi fajn, to máš pravdu.

Offline Mrs.Robinson
606 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 15:16

Prosím neměli byste tip/doporučení na slušný hotel v Praze, ne daleko od centra, kde by se dala uspořádat konference pro cca 10 lidí. Mohlo by to být i něco menšího, rodinnějšího. Hotely typu Martiott, Holiday Inn... jsem obeslala, ale v těch méně známých hotelech jsem ztracená.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 15:23

Já se asi taky zeptám tady. Používala jste někdy některá pupalkový olej v kapslích? Jde mi o nějakou úpravu hladiny hormonů (asi) a cyklu, takže neočekávám zázrak, když je to doplněk stravy. Spíš bych ráda věděla, jestli s ním má někdo zkušenost.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 15:35

Mrs.Robinson zkus ještě Grandior. Je to trochu komornější než ten HolydayInn

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 15:56

Renusatko já jsem užívala tinktura, pupalku v kombinaci ještě s brutnákem. Pomohlo, kdyztak se ptej konkrétně. Měla jsem od firmy Naděje, prý jsou nejkvalitnější na trhu. 

Offline Mrs.Robinson
606 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 16:19

continuity Díky, uvidíme, co odpoví.