"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline AprilTwelve
1018 příspěvků moje polička 15. března 2023 06:54

continuity a nevypadá,  že by zrovna tuhle oblast ta letošní novela zákoníku práce, nějak upravila.  je to fakt takový hodně slepý místo a kdo cestuje a nemá nějak rozumného zaměstnavatele, tak je na tom dost bit.. a jakýkoliv náhrady ten čas nenahradí

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 15. března 2023 07:19

Zu kdyz jsem byla na 3 denni sluzebce, tak i kdyz jsem tam litala od pul osme do pul osme, tak se mi pocitalo 8.5 hod. a domluva se zamestnavatelem zadna. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. března 2023 09:08

Lamicka Strašný. Já teda když vezu svatbu, nebo rozvoz kytic, tak mám zaplacený celkový čas, co jsem na tom strávila. A byla doba, kdy jsem si třeba motání věnečků na dušičky brala domů a motala když byl čas a zaplatil mi to šéf všechno. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 15. března 2023 09:17

Kan jo, je to na palici, ale je to podle zákoníku práce, pro zaměstnance strašně nevýhodné. Popravdě, nikde jinde jsem to nezažila, jen na tom obřím státním úřadě, který se ZP striktně řídil.

Jinde to bylo na domluvě, buď jsem dostala vyšší odměny nebo jsem si mohla vybrat volno po domluvě, když nebylo tolik práce. Flexibilita je nejlepší pracovní benefit (když to jde). 

Offline evuch
94 příspěvků moje polička 15. března 2023 09:41

Poradí, prosím, někdo nějaký kulturní program na příští víkend (24.-26.3.) v Bratislavě? Nějaké menší divadlo nebo i velké, pokud fakt stojí za to, koncert, klub, výstavu... 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. března 2023 10:07

evuch pozeram, ze ten piatok hraju v SND predstavenie Kym pridu Stouni a dokonca su este sryri listky volne :) Ja som na tom bola v nedelu a mozem odporucat. A sla by som sa pozriet do zrekonstruovanej SNG, tam sa tiez chystam. 

Ale inak nemam prehlad (nebyvam v BA), skus pozriet na citylife.sk ci ti nieco necvrnkne do oka.

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 15. března 2023 13:58

Dotaz zdravotní. Máme rodinnou oslavu, synovec má ale neštovice. Všichni jsme je měli, ale já hodně trpím na opary a i jsem měla pásový. Budu v pohodě, nebo to není dobrý nápad tam jít? A můžu vir přenést z pouhého setkání, i když nic nechytím a neštovice jsem už dávno měla? Ségra se tváří že pohoda, mě se to úplně nezdá...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. března 2023 14:02

andulka01 Oou, jak moc chceš jít? Naládovala bych se béčkem a děj se Vůle Boží, ale já bych se spíš než o sebe, bála, že to předám nechtěně nějaké těchotné, třeba za pultem a tak.

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 15. března 2023 14:05

Kan Že bych byla infekční ze setkání i když bych nic "nechytila"? To mě taky zajímá. Doplním dotaz.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 15. března 2023 14:07

andulka01 taky hodně trpím na opary, ale když měla v prosinci dcera neštovice, tak se nestalo vůbec nic. A to ji mám občas nasáčkovanou v posteli.

Online jerry
11045 příspěvků moje polička 15. března 2023 14:11

andulka01 

A to na té oslavě bude synovec s neštovicemi? Osobně bych nešla, s prodělaným pásovým oparem už tuplem ne.

Virus se přenáší přímým stykem s nemocným, ale výjimky jsou zřejmě možné.

Online continuity
42350 příspěvků moje polička 15. března 2023 14:17

andulka01 když ty máš protilátky a neonemocnis, virus nepreneses, to by byl infekční každý pediatr, který jezdí MHD, i každé dítě, které ještě ve školce nestihlo během epidemie onemocnět a to není. Je to kapénková infekce v podstate. 

Druhá věc je ten pásový opar, tam nemám moc zkušeností. Taky závisí vojákem štádiu je ten synovec, klidně už na oslavu může být z hlediska infekčnosti v pohodě. 

Offline Anema
1275 příspěvků moje polička 15. března 2023 14:17

andulka01 já bych se nebála. Pásový opar je reaktivace viru, který už v sobě máš po svých neštovicích, a obyč opar je jiný druh viru. A že by byl někdo infekční bez těch pupínků, to se mi nezdá.

Online Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 15. března 2023 14:18

andulka01 Oslava s neštovicemi je divná. Přeci jen to dítě je nemocné, oslabené? Záleží samozřejmě, jak dlouho už je má.

Ale pokud bych o ni stála, šla bych. Asi bych se s ním úplně neňuchňala, ale nebála bych se.

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 15. března 2023 14:21

continuity Děkuji, uklidnila jsi mě, že nejspíš nebudu přenosná. Synovci se projevily včera.
Jít tam moc chci, ségra kvůli kovidu přišla o dvoje narozeniny, tak jí to nechci kazit a k tomu tam ještě mám na starosti komplet vaření.

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 15. března 2023 14:24

Sweet Potato Matěj je prý úplně v pohodě, pár puchýřků, bez teplot, v dobré náladě. Jinak by to sami zrušili. Já se s ním stejně moc neňuchňám, tak asi to nebudu moc řešit. 

Díky všem.

Online Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 15. března 2023 14:37

Garfie , asi jsi mne inspirovala s tím malováním podle čísel. Poradíš prosím (nebo ta, která inspirovala tebe), jak vybírat a jaké barvy k tomu? Jak je ve skutečnosti velké to tvé dílko?

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 15. března 2023 14:52

Prosím, kdo tu doporučoval na koupi spodního prádla tu leontýnu, je bez problémů případné vracení? Já už léta kupuju jeden druh podprsenky v MS, ale už mi ji zase zdražili a tady dle pohledu dost podobná stojí 450, což mi oproti 1000 přijde celkem vhodné k vyzkoušení. Nikdy jsem prádlo po netu nekupovala.

Online Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 15. března 2023 16:08

Kam byste v Praze vzali/poslali čtrnáctiletého Francouze?

Takovou tu povinnou KPČ absolvuje hromadně. Jde mi o něco zajímavého ve volném čase.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. března 2023 16:27

Sweet Potato Svět medůz Arkády , Galerie digitálního umění Lumia, Planetárium. Osobní zkušenost nemám, jen se nudím a dala jsem do Googlu puboš v Praze. :D