"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 15. března 2023 16:30

Kan Díky, do Lumie se možná sama kouknu. 

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 15. března 2023 16:36
Reakce na Sweet Potato:

Kam byste v Praze vzali/poslali čtrnáctiletého Francouze?

Takovou tu povinnou KPČ absolvuje hromadně. Jde mi o něco zajímavého ve volném čase.

​Do Dobrý trafiky v Hellichovce

Co Muzeum Lega? Projít se centrem a dát si horkou čokoládu u Červené židle?

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 15. března 2023 16:44

GChK Dobrá trafika je super! Jen tam člověk občas potká za školou kámoše svých dětí. (A muzeum lega si taky píšu)

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 15. března 2023 17:09

Sweet Potato na muzeum lega se mi zdá uz velky. Závisí, co ho bude bavit. 

Poslala bych ho na Petřín, coby zmenšeninu Eiffelovky Technické muzeum, letecké Kbely nebo Neviditelná výstava. 

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 15. března 2023 18:09
Reakce na Sweet Potato:

GChK Dobrá trafika je super! Jen tam člověk občas potká za školou kámoše svých dětí. (A muzeum lega si taky píšu)

​Stejně jako Unijazz  to jsou místa, která mám silně spojená se svojí pubertou.. a chozením za školu

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 15. března 2023 20:00

Kan Tak zrovna svět medúz za ty prachy upřímně moc nestojí.

Offline jerry
11045 příspěvků moje polička 15. března 2023 20:32

Sweet Potato 

Svět medúz nebrat - byla tam kolegyně se synem (10 let) a byli zklamaní, přesně jak píše DruI (a pokud ho podmořská fauna zajímá, tak ve Franci viděl mnohem víc). 

My byli s návštěvou (věkové rozpětí 8 - 67 let) v Muzeu fantastických iluzí a vyblbli jsme se tam všichni.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. března 2023 21:09

DruI Vždyť píšu, že nemám osobní zkušenost! Ty ji máš, tak super.

Offline Tabea
7887 příspěvků moje polička 15. března 2023 21:48

bram opar na puse je herpes simplex, neštovice a pasový opar je herpes zoster. 
Pásový opar je reaktivace viru, který zůstal v těle po planých neštovicích. Reaktivuje se při oslabení organismu (nemoc, stres). Kdo má pasový opar, může nakazit neimunizovanou osobu planými neštovicemi, ale ne pásovým oparem. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. března 2023 22:28

jerry Do toho muzea dostal syn listky k narozeninám. Skoro jsem zapomněla, musíme tam taky zajet.

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 15. března 2023 22:34

jerry Dítě tam na medúzách bylo dokonce opakovaně, ale chlapec je kousek od moře, takže to ne. Ty Iluze taky možnost. I když ve Francii tyhle věci dostu měli sto let před námi. Oni budou mít program dost nabitý, na velká "vážná" muzea už spíš mít chuť nebude.

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 15. března 2023 22:59

Sweet Potato Já jsem dost nadšená, nakoupovala jsem podle zdejší rady tady.  S výběrem ti neporadím, prostě co se ti líbí, nebo se ti hodí. Mají to dobře roztříděné podle témat, je tam i vysvětleno jak malovat. U každého obrazu by měla být i náročnost. Malej Garfie dostal tu nejjednodušší, ale stejně to nezvládl za jedno odpoledne. Asi nedoporučuju na poprvé něco opravdu kompliovaného, protože je to pak hodně drobné a bude tě to spíš otravovat. Velikost toho mého obrazu je 40x50, je to plátno vypnuté na rám, náročnost 4 (z 5). 

Domů ti to přijde v kartonu, je tam obraz, tahák, návod, vytištěný cílový obraz a lupa. Taky 3 štětce různé tloušťky a všechny barvy, co budeš potřebovat. A v dostatečném množství, nemusíš se bát. Já ze začátku šetřila, ale vůbec jsem nemusela, všechny mi zbyly. 

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 15. března 2023 23:12

Sweet Potato tiktok říká, že 3 nejdůležitější věci z Prahy jsou otáčecí Kafkova hlava, paternoster na magistrátu a sloup z knížek v knihovně, tak se stavte

A až tam budete, tak z Klementina z Astronomické věže je úplně nej nej výhled, celé Staré Město doslova na dosah ruky. 

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 15. března 2023 23:26
Reakce na quebrada:

Chtěla bych poděkovat Pinot Noir  za odpovědi ohledně kabátu z Bonprixu a mám ještě jeden blbý dotaz. Kabát vypadá dle očekávání a funguje skvěle, ale přišel poměrně zmačkaný a zatím nejeví známky toho, že by se chtěl vyvěsit nebo vyrovnat sám. Žehličku má škrtnutou, tak nevím, jestli na to třeba není nějaký fígl. Dík.

​Omlouvám se, že jsem neodpověděla, pobyt u rodiny na Moravě bývá dost intenzivní. Co neudělám hned, na to už pak není čas. . Ale odpověď stejně nemám. Vzpomínám si, že ten černý přišel dost zmačkaný, ale myslím, že jsem s ním nic nedělala. Měla jsem v plánu ho zkusit vyžehlit přes mokré plátno, ale nakonec jsem to neudělala, visel ve skříni, na plán jsem zapomněla a jednoho dne ho začala nosit. Asi se to vyrovnalo používáním.

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 15. března 2023 23:38

žluťásek Díky!

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 15. března 2023 23:59

Pinot Noir Díky, toho jsem se bála  Tak budu doufat, že to ten můj taky brzo udělá.

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 16. března 2023 06:36

žluťásek paternoster

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 16. března 2023 07:00

Myslela som si ze sa nebojim pavukov, ale teraz som hotova. Normalne uz polhodinu neviem vyjst z obyvacky, sedi nad dverami hnusny veľký. A normalne panika. 

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 16. března 2023 07:01

Pardon, pardon

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 16. března 2023 07:21

Janulik03 no, asi bych mu nechala dum a odstehovala se