"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline notna
9071 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 15:20

EvaevaJak vysvitne víc slunce, maže i ruce. myslím to tak loni bylo.

Offline notna
9071 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 15:28
Reakce na Ounz:

notna prosimtě, ten vigantol snězenej naráz v tejdenni dávce může NĚKOMU dělat nadýmáni a někdy i střevni dyskomfort - jen tak na vysvětlení toho denního užívání (já si třeba zvykla, a preferuju to, panč denně jsem na to zapomínala ) 

​Děkuji za tuto informaci. Na alergo právě řešíme potravinovou alergii, která se projevuje bolestí břicha, tak je dobré tohle vědět, když D začala užívat. U nás ale bude lepší ta denní rutina.

Offline Ounz
20369 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 15:43

notna není zač, přeju jí ať to dobře snáší (užitý po jídle to bude v cajku!)

Offline letfenixa
10720 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 15:51

notna namiesto vigabtolu dajte DeVit,  ten byva znasany v pohode.

Offline notna
9071 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 16:04

letfenixaUž máme vyzvednutý z lékárny Vigantol. Ale pro příště, nebo pokud by jí dělal problémy, si budu pamatovat. Díky.

Offline Myrtila
5048 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 18:49

Evaeva Pred temi skoro 3 lety, kdyz jsem byla tehotna, byly takove kalhoty v CA, mne naopak moc nesedely, tak si to pamatuju. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2023 19:21

Myrtila já je od tamtud taky měla, ale už jsem je na webu nenašla. Ještě se chci vypravit do velkého ca, protože u nás už těhotenské nemají vůbec.

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 19:44
Reakce na Lamicka:

notna ja teda nejsem zadny odbornik a nevim, jak je to s vit. D, ale deti mazu pokazde, kdyz vim, ze budou na slunci, sama se mazu spf taky co nejvic, i oblicej. Kladla mi to na srdce kozarka i kosmeticka, hlavne u tech svetlych typu je to dulezite. Dceri davam u more i UV triko, ta jde do cervene hned. Sleduju na IG MUDr. Arenbergerovou a ta mazani taky doporucuje. 

​No a její muž nám na kongresu (osteologickem) vykládal, že to není dobře se pořád mazat. Z jeho přednášky nás překvapilo vlastně oznámení, že není úplně jasné, jestli rakovina kůže souvisí se sluncem a nebo mazáním vysokými faktory. Je to už dost let, ale celkem nás to překvapilo. 

Offline notna
9071 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 20:01

Renusatko Trošku jsme na tebe myslela, že možná k tomuto tématu budeš mít co říct. Jestli jsem pochopila správně, tak v práci nedostatek vit D taky řešíte u pacientů.

Offline Karja
43678 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 20:25

Renusatko TO je zajímavé. Škoda, že naše generace na to asi jen tak hned nepřijde. 

Offline continuity
41553 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 20:43

Ono je to totiž tak, že každý lékař řeší svoje. To, že kožní doporučí mazání a osteolog spíš ne, mě vůbec nepřekvapuje. Asi je dobré k tomu přistupovat s rozumem, jako je všemu. 

Já už jsem zažila takových stravovacích twistů, že už si z toho moc nedělám. 

Offline Myrtila
5048 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 22:26

Evaeva No, je pravda, ze uz tehdy meli tehotenske veci jenom v jednom CA v celem sirem okoli, to tehotenske obleceni je celkove dost bida. 

Offline Pavlena
6878 příspěvků moje polička 06. dubna 2023 14:58

Nedostatek D jsem měla taky a to vyznávám úplně blbý systém "v ČR se nemažu". Jsem jakýsi divný fototyp, že i když jsem přirozeně bledá, tak se strašně pomalu opaluju. A to mě právě zajímá u vás, co používáte denně vysoký ochranný faktor: vy pak nejste v obličeji úplně zelené? Já jo. Teď už to řeším těma glow kapkama a lepší. Dcera stejná bledule, pořád se jí lidi ptají, zda nemíní omdlít.. 

Offline stes
8821 příspěvků moje polička 06. dubna 2023 16:16

Pavlena ty glow kapky...čtu, že se na rozdil od samoopalovaciho smývají, takze jsou vlastně misto tmavsiho make-upu? 

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 06. dubna 2023 16:17

notna Jak se někdo zmínil, tak ono není úplně jasné, jaká hladina D vitamínu má být. Já se nemažu žádným krémem, nikdy, nikde, ani u moře. Důvod teda není strach z krémů, ale spíš dobré předpoklady po předcích. A kdysi to našeho doktora hodně zajímalo, tak jsme byli  pokusní králíci. Po návratu od moře, po 14 dnech, úplně tmavá, jsem vitamín D měla nejvyšší z firmy, ale stejně nedostatečný. Přijde mi, že od té doby se ta hladina několikrát měnila a ještě, že různé společnosti mají různé hladiny. Naši doktoři to nikdy neposuzují jen z hlediska toho D vitamínu (myslím kosti), ale odebírají se celé osteomarkry. 

Offline continuity
41553 příspěvků moje polička 06. dubna 2023 16:18

Pavlena já jsem taky přirozeně nazelenalá a to i v létě. 

Taky se moc neopalim a diky bohu se ani lehce nespálim. Moje nejtmavější opálení v životě je něco na úrovni kafe s hodně mlíkem. Jednou jsem se ocitla omylem na Velikonoce v Tatrách na lyžích, dva dny plechové nebe. Málem jsem si pořídila sněžnou slepotu, ale mela jsem po dvou dnech akorát zdravější barvu, zatimco příbuzná si z podobného výkonu odnesla puchýře. 

Po celodenním zevlovani na sluníčku na koupališti jsem schopná se spálit, u moře mě matka spálila několikrát, ale co jsem dospěla, už se mi to nikdy nestalo. To dřív omdlim, než se spálím. 

Jinak lidi, co vydrží hodně slunce, ty tmave typy, mají tu tvorbu vitD sníženou. Kdoví jak je to u nás. 

Online Isca
4871 příspěvků moje polička 06. dubna 2023 16:52

Pavlena Renusatko continuity Myslím, že budeme, co si pamatuju z reálu a fotek, podobný fototyp, tj. hnědý oči, středně až tmavohnědý vlasy, a pleť od zelené přes bledou, krémovou, světle zlatou až bronzovou. Spalujou se spíš ty bílorůžový typy. Teď už teda nebývám tak bledá, co jsem si zatáhla kohoutek s pravidelným odtokem hemoglobinu, a pořídila vyšší krevní tlak

Offline Pavlena
6878 příspěvků moje polička 06. dubna 2023 17:07

stes jako, že by mě to zabarvilo a večer se smylo? Ne, to určitě ne. Ty moje kapky jsou od Ordinary, jakási ta jiná řada produktů, možná už se nevyrábí. Ale dělají jen takový glow, aby ti výrazně změnily odstín, tak by se muselo 2x denně týden a víc. Trošku intenzivněji (ale pořád je to postupné a jemné samoopálení) fungují kapky od Clarins. 

continuity Jo, tak tohle zní úplně jako já. U moře se teda spálit dokážu, ale abych se nespálila za celý den stačí ráno nanést faktor 15.

Isca jojo, když se fakt opékám intenzivně, mám na těle hrozně hezký bronzový odstín. Ale na obličeji maximálně zelená hyena skvrnitá (ale je fakt, že teď už obličej mažu pečlivě).

Offline stes
8821 příspěvků moje polička 06. dubna 2023 17:29

Pavlena dik...ja právě u nějakých cetla,že  mazat večer po čištění, protoze to ten odstin hned odstraní. Takze asi znacka od znacky.

Offline Pavlena
6878 příspěvků moje polička 06. dubna 2023 18:17

stesno tak to teda taky dělám, jako součást večerní péče, míchám do séra. Ale že bych odstín ráno smyla, to ne..