"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 22:01

Candance mámě takhle zmizela učitelka angličtiny. Domluvily se, že "příští týden" máma napíše, kdy bude další lekce, tak máma poslala email, nic, SMS, taky nic, druhý email, nic...tak se začala bát. Byla to známá mé známé, dokázala jsem snadno zjistit, že normálně prosperuje už se nikdy neozvala.

Offline barbucha blogger
35162 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 22:19
Reakce na continuity:

Dcera kamarádi s holčičkou z jiného města, dcerou mužova kamaráda. Holky si domlouvaly, že by s tátou přijela do Prahy (rodiče jsou rozvedení). Jasné, máme volnou tu garsonku. Kamarád v týdnu psal, že prý jsou holky domluvené, jestli to platí. Jasné platí, přijeďte, pujcime vám být.

Nicméně dítě je nemocné, tak jsme jim dnes psali, že pozvání platí, ale dcera se jim nebude moci venovat. A přijde odpověď, že nevadí, že stejně změnili program a jedou jinam. 

Dcera kvůli tomu nejede na skautskou výpravu, že tu bude mít kámošku. Kdybychom jim nepsali my, tak to zjistíme kdy, ze neprijedou?

Přijde vám to normálni? 

​Rozhodně ne. Ten člověk by se u mě už nikdy (zadarmo!) neubytoval. Jednak zklamání dcery... a taky že jim nestojím za to, aby mi to včas oznámili?! 

Offline SunEclipse
3409 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 22:21

Mohučanka to se mi stalo víckrát -  těm lidem je nepříjemné říct, že už dál nechtějí tě učit, trénovat, předělat ti kuchyň atp. Tak dělají mrtvého brouka.

continuity a někdy je to o tom, že mají v hlavě jiný software, než my.  Mě něčím podobným rozčilují oba synkové.  Např.  "když budu mít čas, stavím se u tebe." Čas nemá, tak se nestaví. Ale už mi to nezavolá - přece jsme nebyli domluvený napevno, tak proč?

Nedělají to schválně, prostě jim není shůry dáno. Nenapadne je to.

Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 23:19

SunEclipse no je pravda, že přesně kvůli takovému přístupu našeho (bývalého) projektanta jsme dělali rekonstrukci o rok později trvalo nám dost dlouho, než jsme z něj vyrazili informaci, že nestíhá...Ale to byl cizí člověk, takhle holka byla vpodstatě kamarádka...musela vědět, že se o ní snadno dozvím. Máma se urazila, ona se naopak staví k věcem čelem a ten přístup mrtvého brouka nesnáší.

Online continuity
41780 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 12:31

Mohučanka hm, mě zmizela ucitelka angličtiny tak, že se v roce 2014 šla podívat na Ukrajinu za rodinou a už o ní nikdy nikdo neslyšel. Jinak měla kanadské občanství.

A byla to nejlepší učitelka, co jsem měla.

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 16:13

SunEclipse Nebo jim naopak shůry dáno je. Oni problém nemají...

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 19:01

continuity Mohučanka tak nam takhle zmizel ucitel anglictiny taky, byl to takovy pohodar, ale vzdy chodil vcas, komunikoval bez problemu a jednoho dne neprisel, telefon nezvedal, na sms nic, mela jsem o nej doopravdy strach, jestli se mu neco nestalo, uz je to minimalne 15 let a stejne si na nej obcas vzpomenu. Ale kdyz vas tu ctu, tak se mu asi nic nestalo, jen uz nas nechtel ucit

Online continuity
41780 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 19:51

Peetra1 tak o té lektorce nevím. Chtěla bych věřit, že se jen neozvala, byla sice pohodarka, ale půl roku fungovala úplně bez problémů. 

Offline Marielle
příspěvků moje polička 22. dubna 2023 21:30

Prosím o radu, kočárek Valco Snap 4, jaké máte zkušenosti? Pro jak staré děti /chodící / nechodící. 

Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 21:36

Marielle jen ty nejlepší. Lehký, skladný a vydrží jakékoli zacházení. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. dubna 2023 21:37

Marielle já ho mám a jsem s ním fakt spokojená. Kluky jsem v něm vozila asi od 15m, ale pro sedící dítě může klidně být, příležitostně i pro mimino, jde dát do úplného lehu. Mně vyhovuje, že je lehký, skladný a zároveň dobře ovladatelný, zvládne ledajaký terén a košík dost uveze.

Offline Marielle
příspěvků moje polička 22. dubna 2023 21:41

Mohučanka Evaeva moc děkuji za reakci

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. dubna 2023 21:41

Marielle tak to bude ideální 

Offline Marielle
příspěvků moje polička 22. dubna 2023 21:45

Evaeva děkuji

Offline Myrtila
5083 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 23:24

Marielle My jsme ho používali jako cestovní kočárek do auta, hned jak syn začal dobře sedět, takže cca od 10 měsíců, a až do doby, než toho hodně ušel, takže víc než do 2 let. Máme ho po 1 dítěti, používali ho hodně, my jsme ho taky nešetřili, když zrovna nejezdil, byl složený v nacpaném kufru auta, a pořád je úplně funkční, taky ho klidně doporučím. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 23:25

Marielle Vozím v něm dítě od  jednoho roku a na ty městský pochůzky je ideální. Je fakt lehkej a skladnej taky, nám se vejde do auta za sedačku spolujezdce. Vidím jen dvě nevýhody - nejde nijak nastavit madlo (já mám 173 a potřebovala bych ho výš) a i ta opěrka pro dítě na ruce, nebo jak to nazvat, je napevno.

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 23. dubna 2023 05:12
Reakce na Mohučanka:

Candance mámě takhle zmizela učitelka angličtiny. Domluvily se, že "příští týden" máma napíše, kdy bude další lekce, tak máma poslala email, nic, SMS, taky nic, druhý email, nic...tak se začala bát. Byla to známá mé známé, dokázala jsem snadno zjistit, že normálně prosperuje už se nikdy neozvala.

​prosím vás, co ucitele angličtiny, projektanti, trenéři....mne tímhle stylem zmizel vlastní táta, když mi bylo 9  proste už mě jednoho dne nevyzvednul, do telefonu mě babička odbyla nějakou vymluvou. Do ty doby fungoval normálně. Mama tenkrát zadala o zvýšení vyzivnyho, tak možná? No, už se nezeptam, parte přišlo před 15 lety 

Online Tabea
7660 příspěvků moje polička 23. dubna 2023 06:24

Potrefenáhusa to je mi líto

Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 23. dubna 2023 07:41

Marielle my ho používali příležitostně od 6 měsíců, kupovali jsme ho kvůli letadlu, a pak od 8 měsíců, když už se nevešla do hlubokého, nonstop do 2 a půl a pak příležitostně ještě pár let. Teď ho má druhá dcera už půl roku. Používáme ho ve městě i v terénu (les, kameny).

Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 23. dubna 2023 07:43

Zina ta opěrka na ruce (naše děti si tam teda vykládají nohy) pro dítě není napevno...aspoň u našeho modelu. Jsou tam takové nenápadné čudlíky po straně.

Jinak já mám 177 a madlo mi nízko nepřijde, možná mám delší ruce...?