"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 13:10
Reakce na rozarka:

Jos když někdo dokáže opustit dítě bez slůvka vysvětlení, neplatit na něj apod., tak mu je i putna, co mu způsobí emigrací.

​Mas pravdu. Ja jsem otce videla nahodou asi po 30 letech. Zeptala jsem se ho na par veci a rekla mu, co nam zpusobil. Nechapal nebo nechtel. Naopak se jeste citil ukrivdene, ze se s nim nechci objimat a vitat. Rekla jsem mu, ze je pro me cizi clovek a tak, jak ho nezajimal muj zivot, tak me nezajima ten jeho a odesla jsem. Uz jsem ho pak nikdy nevidela.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. dubna 2023 16:34

Kde jste byly všechny na tom kožním? V Motole mně objednali za dlouho a jinak narážím na samé nové pacienty nebereme.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 16:36
Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. dubna 2023 16:39

mnum diky

Offline Tabea
7662 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 18:51
Reakce na crazydaisy:

Dekuju vsem. Ja to uz davno neresim. Jen jak jsem cetla prispevek od Potrefenáhusa , tak jsem si po strasne dlouhy dobe vzpomnela na malou holku, jak sedi v predsini s novou aktovkou, ceka a polyka slzicky, aby nikdo nevidel, protoze je uz velka skolacka.

ta malá holcicka mi teď vehnala slzy do očí. Jsem rada, že se máš dobře a máš fajn rodinu. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 19:51

Tabea Děkuju. Největší radost mi teď dělá vnučka 3roky a vnuk 1rok a 4 měsíce

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 05:20

crazydaisy Přesně jak píše Tabea, u té malé holčičky jsem se taky málem rozplakal, muselo to být strašné. Ať ti vnoučci dělají jenom radost!

continuity U nás to bylo podobně, všichni byli chudí, režim nás nijak nepostihl, babičce (vdově se třemi dětmi) spíš naopak možná pomohl, těžko říct. U nás teda to "vědění" bylo, táta byl takový proamerický typ, poslouchal rock and roll a vůbec se k té západní kultuře dost vzhlížel, jeho nejlepší kamarád emigroval do Kanady, ale taková ta rodová kolektivní zkušenost nám taky chyběla. 

Offline letfenixa
10765 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 05:58

crazydaisy to je veľmi smutné.  A som rada, že máš okolo seba rodinu, s ktorou si šťastná. 

Offline Hwi
716 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 11:02

Evaeva mnum Já jsem se na tuhle dermatologii zkoušela objednat, ale nejdřív se mi vůbec nepovedlo se dovolat, a když jsem to vzdala a napsala e-mail, nabídli mi termín v červenci... Tak nevím, třeba jsem jen měla smůlu, ale pro jistotu varuju.

Online barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 13:08
Reakce na Jos:

crazydaisy  

Otec by se ti asi nedokazal podivat do oci, nejspis tusil co ta emigrace zpusobi vsem okolo. Tak zbabele prchnul od veskych zavazku a kontaktu a spalil mosty.

​Hele, počkej...

Přece špatnej nebyl ten, kdo emigroval (nemluvím o opouštění malejch dětí, neplacení alimentů apod.!) - ale ten, kdo se pak mstil na rodině! Špatnej byl ten, kdo nastavil pravidlo, že odstěhování se ze země je trestnej čin!!

"Co emigrace způsobí všem okolo", to všichni věděli, a přece rozumný rodiny přály dotyčnýmu, že se aspoň někdo dokázal osvobodit z toho zmaru tady - rodiče sami vybízeli potomky k útěku, potomci se mezi sebou domlouvali, kdo půjde a kdo to tady holt slízne... to prostě nebyla normální situace, a rozhodně za ni nemohli ti emigranti.

Online barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 13:20
Reakce na continuity:

crazydaisy ach jo, to byla hrozná doba

stes spousty lidí se to fakt nedotklo. Třeba moje máma poprvé potkala někoho, kdo byl reálně perzekuován až moji bývalou tchýni v roce 2000. Do té doby si fakt myslela, že jsou to spíš povídačky. Naší rodiny se to týkalo akorát tak, že přišli sem-tam k tátovi do vyzkumaku ana mamu tlačili na vstup do strany, čemuž se jí dlouho dařilo vyhýbat.

Takže verím tomu, že lidi, co nemají tuhle zkušenost ani zprostředkovaně, tak to muzou celé vnímat jinak. 

​A já tomu nevěřím. Jako za doby protektorátu, jako procesy v padesátejch letech - při naší hustotě obyvatelstva prostě nešlo nevědět, že tady nebylo všecko v pořádku a naopak že tu byli lidi, který to odnesli víc než ostatní. To, že se neděje nic mně osobně, neznamená že ani nikomu jinýmu!

I kdyby netekla krev, tak snad zdravý rozum napověděl, že například trestat někoho za pokus emigrace (anžto nemá právo si vybrat, kde chce žít?!) - a to jeden každej VĚDĚL jak se to tu kvalifikuje - nešlo a nelze vnímat jako nějakou idylu.

Online viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 14:24

barbucha jo, ja s tebou souhlasim. nase rodina byla tak chuda, ze jim fakt nebylo co sebrat - presto az na jednu cernou ovci, strejce co se k nim dal, vsichni svorne komunisty nenavideli. babicka rada vypravela, jak v r. 1946 pred volbama chodili od domu k domu a slibovali, ze kdo je bude volit, dostane lednicku. dostali prd pochopitelne.

Offline Kokoska
34171 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 14:46

barbucha je trochu neco jinyho, kdyz po dohode s rodinou nekdo "zustal venku" nebo beze slova zmizel diteti tata. Cimz nerozporuju zhovadilost postihovani emigrace.

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 15:23

barbucha Pokud by ten emigrovavší otec byl nějak zásadně persekvovaný, tak by to rodina jistě věděla. Pro zmizení beze slova vysvětlení nenacházím omluvy. 

Offline SunEclipse
3409 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 17:45

Sweet Potato neřeším stránku dopadu na dítě, tam s tebou souhlasím, ale když to vezmeš z praktické stránky - když budeš chtít emigrovat, těžko to budeš vyprávět někomu dopředu. Naopak se budeš snažit to utajit, takže jet jakoby se nic nedělo. A po emigraci ztratíš kontakt, můžeš jenom psát - a třeba i máš strach psát, abys těm lidem nezavařil ještě víc...

Offline continuity
41784 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 20:10

Jdu si po radu. Dítě si už tretí deň stěžuje, že ji je na blití. Ale neblije, ani nemá průjem. Dva dny je doma, takova nijaká, ale bez teploty a moc nejí. 

Řekla bych, že stres ze školy, ale v úterý večer sama řekla, že když už se na tu písemku z matiky naučila, tak si ji půjde napsat. Říkala jsem si, že pokud je to tím, tak po pisemce se jí uleví. Jenže nebylo. 

Nemáte někdo zkušenost? Nějaký covidovy dojezd?

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 20:19

continuity migrena? pms?

Offline DruI
5443 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 20:22

continuity Neblíží se jí menstruace?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. dubna 2023 20:26

continuity taky mi to přijde jako PMS, ale klidně to může být i slabá střevní viróza. Vám ostatním je dobře?

Offline continuity
41784 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 20:40

DruI no ještě ji nemá, pokud to půjde podle ségry, tak nejdřív za rok, spíš rok a půl. 

Evaeva nám nic není, mně je teď od žaludku špatně každou chvíli, ale připisuji to práškům a teď jsem zrovna chvíli v pohodě.