continuity já myslím, že ty projevy PMS můžou být i nějakou dobu před první ms, je to prostě nějaká hormonální činnost. Ale nevím, kolik jí přesně je. Tři dny není moc dlouho, i kdyby měla lehčí virózu nebo něco špatného snědla. Od nervů bych čekala, že to bude jen někdy, třeba ráno před školou nebo večer před spaním, ne celodenně.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Evaeva no právě, od nervů to není určitě. Ona je takový chabrus na žaludek, i ten COVID se u ní projevil zvracením, i když my ostatní jsme měli rýmu.
continuity být to moje dítě, dám jí něco na žaludek a uvidíš v pondělí no. Když nezvrací nebo tak. Nejspíš to nic nebude.
continuity Ty jo, to jsem mivala taky v tom tennagerovskem věku, ale spíš na střední. Vůbec nic se nezjistilo, myslím, že jsem taky byla prostě slabší na žaludek, že se mi v něm všechno odrazilo. Pak to časem bylo blbý, protože jsem z toho už měla i nervy, což se zacyklilo tak, že pak jsem to měla i z nervů. Vůbec nevím ani dneska jak bych to řešila správně.
continuity A co testy na potravinové alergie a intolerance? Dělali jí někdy? Když říkáš, že na to trpí.
DruI jenže ona na to trpí, že má fakt virózu. Kromě toho má kinetózu a zvrací. Nebo ji nedělají dobře třeba mastné špekáčky. Nebo ten COVID.
Jinak je to náš člen domácnosti s nejpravidelnejsim vylučovaním, na alergii nenaznačuje vůbec nic, leda tak alergie na párky. :)
Karja no právě, zrovna ty vyšetření žaludku nejsou nic příjemného, kdyby jí něco bylo, jdu k doktorce, ale takto ani nevím, co bych jí řekla: je jí tři dny na zvraceni, ale nezvraci?
Zítra nás čeká ještě dlouhá cesta autem, tak to možná vyřeší cocculine, co ji stejně dám.
continuityMě to tak napadlo, že mě se tak projevuje, když nedodržím dietu (mám intoleranci laktozy) a když se podívám zpětně, tak jsem to mívala i předtím než mi tu intoleranci zjistili. Tak kdyby jí někdy dělali nějaké testy z krve, tak jestli tam ty intolerance pro jistotu nepřihodit.
continuity Ale jinak jí teda lituju. Na tyhle nespecifické nevolnosti v pubertě trpěl už docela dost můj muž, který si potom ze všech možných vyšetření odnesl akorát odpor k chození k doktorovi a pocit, že si o něm stejně všude myslí, že je hypochondr :o(
DruI díky, tak zkusím na to myslet.
continuity jestli to má vždycky při viróze, tak to bych řekla, že má akorát citlivější žaludek, jako když někomu se vždycky z rýmy udělá kašel a jinému ne. Asi bych neplašila, ale sledovat se to musí, že jo ![]()
Evaeva pokud to zůstane stejný, řeknu to doktorce na příští preventivce, co je za rok. ![]()
Třeba mezitím začne menstruovat a bude jasno.
Evaeva no o ty starší vůbec nevím, jako moc jsem s ní tyto věci neřešila. až to bylo divný, ale jí to dost obtěžovalo. Akorát kupuji vložky a zatím je nereklamovala.
Byly jsme domluvené na menstruačních kalhotkách a na to zatím ani nevzdechla.
Předpokládám, že mladší nám to vynahradí. ![]()
continuity No je to těžký, co s tím uděláte. U mě s tím menstruace neměla souvislost, ale já jsem byla hodně hubená, tak prostě fakt možná slabší organismus? Jako ted, ted když mám to volno, bych to řešila tak, že bych si prostě odpočinula, držela nějakou lehčí dietu a fakt odpočívala, jenže to vůbec není rada pro školní věk. Mně se to zlepšilo až na vysoké, kdy se mi ty stavy zhoršily a měla jsem zánět slinivky, dostala jsem silnou dietu, nějaké léky, asi během měsíce jsem přibrala 5 kilo a byl klid, prostě jsem asi potřebovala těch 5 kilo k nějaké harmonii. Nemyslim si, že by ten zánět slinivky byl takhle několik let dopředu ohlašován, ale kdo ví.... Ale fakt si to pamatuju, že jsem třeba šla do školy po dvou dnech takhle doma a nedošla na autobus, že se mi po cestě udělalo zase blbě a stresové jsem to neměla, do školy jsem chodila ráda, byla oblíbená, vůbec nic. Nezávidím vám to.
continuity ségra to taky moc neprožívá, akorát před tím brečí víc než obvykle, takže si toho mamka všimne. Ale říkala jsem mamce, ať má doma víc variant pomůcek, já jsem byla radši, když jsem si mohla vybrat bez nějakého řešení s mamkou.
Karja no nabrat by mohla, ale co uděláš s dítětem, které doma fakt jí a do toho denně spořádá tabulku čokolády?
Podle toho vím, že si nevymýšlí, protože přestala tu čokoládu jist. ![]()
Evaeva no ty kalhotky jsou raketa, to budeme muset jít někam vyzkoušet a ona to neřeší.
No dobrá zpráva je, že mi je pak vezme do péče můj gynekolog až přijde ten čas.
continuity Jo, já jsem taky jedla hodně, tam nebyl moc prostor na zlepšování. Ono kdoví je asi i nebylo blbý, když hubenej se takhle cpe, že to je třeba taky zátěž. No a už to prostě pak byl takovej divnej kolotoč, ten zánět slinivky mě z toho paradoxně dostal ven. Máma z toho taky byla taková špatná, většinou nám totiž říkali o nabrání a zdravém životním stylu ve smyslu jíst pravidelně xkrát za den, snídat, pít a to všechno se dělo. Ale třeba to má fakt po těch virozách, že prostě každé oslabení odnese žaludek, ale jak ho otužit nevim.
continuity ty kalhotky jsou raketa, já myslela třeba tampony. Aby se prostě rozhodla a měla rovnou možnost to zkusit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje