"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Pinot Noir
29385 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 00:17
Reakce na Hwi:

Evaeva mnum Já jsem se na tuhle dermatologii zkoušela objednat, ale nejdřív se mi vůbec nepovedlo se dovolat, a když jsem to vzdala a napsala e-mail, nabídli mi termín v červenci... Tak nevím, třeba jsem jen měla smůlu, ale pro jistotu varuju.

​Mně nabídli termín asi za měsíc. Ale mně i červenec připadá jako fajn termín, na alergologii jsem čekala půl roku. Na vyšetření autismu čeká sotva tříleté dítě rok, takže víc než třetinu jeho dosavadního života, na dětského psychologa, neurologii nebo logopedii několik měsíců. Takže tři měsíc už se mi jeví jako promptní reakce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 00:31

Pinot Noir no jo, ale to porovnáváš naprosto odlišné doktory. Ty dětští jsou hrůza, teď budu objednávat syna na oční na podzim

Já hlavně přes léto nemám moc hlídání a budu mít vyšetření k těhotenství a v říjnu už rodím. Prostě jsem zaspala, no.

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 04:42

Pinot Noir presne tak, kdyz jsem minuly zari objednala Tondu na ocni, ze si dost mne oci a vyfotila jsem mu podezrelej odraz na ocich na fotce s bleskem, dali nam velice rychlej termin uz na kveten letosniho roku

Online Pinot Noir
29385 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 07:50

Evaeva no jako to čekání je blbý vždycky, na autismus apod. se sice neumírá, ale zase to má dopady celoživotní na celkem dost lidí, že jo. 

Online Pinot Noir
29385 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 07:52

711990 to je síla!

A to je vlastně člověk rád, že našel místo, kde ho vůbec vezmou, jako třeba ta dětská endokrinologie, nebo neurologie, to vypadalo v Praze úplně beznadějně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 07:54

Pinot Noir no to rozhodně, tak jsem to vůbec nemyslela. 

Offline Hwi
716 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 08:05

Pinot Noir Tak to je síla, nezávidím. Chápu, že to objektivně není dlouhá doba, ale potřebovala bych svoje problémy řešit spíš dřív, než později, tak doufám, že se mi třeba povede dostat se někam jinam.

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 09:28

Kokoska Sweet Potato 

Já nereagovala na zmizení táty, to se nakonec stává i v rámci republiky, že jo - a je to prostě sviňárna, ať už dotyčnej žije v Prčici nebo New Yorku To jsem nehodnotila, jedině mě zaujalo to spílání nezodpovědnému členu rodiny, kterýžto svým útěkem ohrozil všechny příbuzný. Ano, ohrozil, ale to nebyla jeho vina!! Resp. ty příbuzný ohrožovali v tomto případě komouši!! Toť vše.

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 10:03

continuity ja tu resila v breznu neco podobneho, taky jsem si rikala, ze to bude predzvest MS, nakonec to byla silena viroza, horecky a brutalni kasel. Predtim ji bylo 2 dny na zvraceni a byla slaba.

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 10:11

barbucha Já si pořád myslím, že kdyby ten dotyčný byl skutečně perzekvovaný, tak by to rodinu až tak nepřekvapilo. Čímž nemyslím, že by jim to nutně hlásil předem. Ale že by jim to aspoň zpětně dávalo smysl.

A jistě, zamčené hranice bylo zlo! 

Offline notna
9139 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 10:26
Reakce na continuity:

Karja no právě, zrovna ty vyšetření žaludku nejsou nic příjemného, kdyby jí něco bylo, jdu k doktorce, ale takto ani nevím, co bych jí řekla: je jí tři dny na zvraceni, ale nezvraci? 

Zítra nás čeká ještě dlouhá cesta autem, tak to možná vyřeší cocculine, co ji stejně dám. 

continuity Taky bych si tipla, že potíže dcery souvisí s dospíváním. Mám dceru v podobném věku jako jsou tvoje a jak u ní, tak u kamarádek, s jejichž matkami se známe, řešíme obdobné potíže. Moje dcera má hodně nízký tlak, začala občas omdlévat a na břicho si občas stěžuje. Jiné zase třeba trápí častá bolest hlavy. A to břicho občas bolavé mají snad všechny. Já to v pubertě taky tak měla. Konzultovala bych to s pediatrem. Ten náš odpovídá v pohodě na e-maily. Udělala dceři pro jistou krevní obraz, udělal jí prohlídku, a taky to přisoudil k dospívání. U ostatních holek, co vím, to bylo obdobné. Ještě nám řekl, že při zhoršení obtíží se máme ozvat.

Já jsem teda nechala dceři udělat testy na potravinové alergie, protože mám pocit, že si víc stěžuje na břicho po mléce.

Offline Myrtila
5083 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 10:41

continuity Ty kalhotky jsou drahe, ale da se obcas vychytat nekde nejaka sleva, ja mam uz sestery (dorina) a kupovala jsem je vzdycky na zalandu za cca 600 kc za sadu dvou kusu.

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 10:43

Myrtila a taky myslim ted Lindex nove ty kalhotky ma, i specialne pro deti/teenagery a meli ted na ne slevu. Ale teda v porovnani s cenou vlozek a tamponu mi to prijde vylozene levny.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 10:46

711990 akorát u těch holek riskuješ, že to nebudou chtít nosit, což u kalhotek za 600 zamrzí víc než u tamponů za stovku. Tím myslím, že na blint bych to nekupovala.

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 10:55

Evaeva tak pokud to predtim sama chtela? Jako jasny, je to risk no....ale tyjo ja vlozky tak strasne nenavidela. Ted pocit, kdyz je ti tech 11 a ses presvedcena, ze vsichni musej videt, jak se ti ta vlozka na zadku krouti. Nebo jak to mas udelat, aby sis ji dosla ve skole vymenit, kdyz batoh mas celej den v jedny tride...ja kvuli tomu nosila KAPSACE!!!! Dnesni holky uz to asi nemaj tolik jako tabu, ale stejne. Oproti tomu jsou ty kalhotky uplne skvely. A z tamponu sem mela respekt a vlastne mi nevyhovujou doted. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 10:58

711990 já právě hodně brzy přešla na tampony a celkově to moc neprožívala, nejvíc mi vadilo to období než ms přišla, to jsem se bála nehody, to bych kalhotky ocenila. Mně teda bylo 13. Ale v holkách c. se trošku poznávám a je mi jasné, že si to musí vybrat sami, nejde jim to jen tak přinést domů, dokud vyloženě neřeknou kup mi to

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 11:10

711990 konecne slysim, ze nekomu nevyhovuji tampony. Ja si cele dospivani prisla strasne divna, ze mi vadi a nosim vlozky, kdyz vsichni ostatni maj tampon a jsou stejne cool, jako v reklamach na ne ale proste ja mela vzdycky hodne bolestivou menstruaci a to mi pak uplne vsechno strasne vadi a tlaci na to bolave bricho, ze radeji nosim i volne obleceni. A o jakemkoliv tamponu libovolne velikosti a znacky jsem proste vedela a bylo mi to neprijemne. To same kalisek. Takze v mem dospivani by menstruacni kalhotky byly bomba. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 11:17

Zuzuli tak to věřím. Mně tampony začaly vadit po druhém porodu, kalíšek je lepší, ale zase mi nevyhovuje na sport. Ale obě možnosti jsou mi pohodlnější než kalhotky. Ty teda taky nijak nezavrhuju, ale já jsem hodně citlivá na to, že to nevětrá.

Offline Myrtila
5083 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 11:20

711990 No, nad tou cenou vlozka vs. kalhotky premyslim pokazde, kdyz ty kalhotky peru, samostatne, po dvou kusech, aby mi stihly prubezne schnout, kazdou menstruaci kvuli nim otocim 4-6 pracek, a nejsem si tou cenou, ani ekologicnosti uplne jista. Mozna kdybych mela slabou a kratkou menstruaci, tak by to vychazelo jinak. 
Zuzuli Ja tampony nemuzu pouzivat od porodu, strasne mi vadi, fyzioterapeutka mi to nejak vysvetlovala v souvislosti s panevnim dnem. A to jsem je driv pouzivala bezne, i kalisek. 

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 11:48
Reakce na Evaeva:

711990 akorát u těch holek riskuješ, že to nebudou chtít nosit, což u kalhotek za 600 zamrzí víc než u tamponů za stovku. Tím myslím, že na blint bych to nekupovala.

​Nabízela jsem je zřítelnici, striktně je odmítla...