"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline notna
9139 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 11:55

U těch menstruačních kalhotek se nemůžu zbavit pocitu nejistoty, zda jsou dobře vyprané. Když vím, kolikrát mi dá zabrat vyprat obyčejné prádlo při nehodě, mám pochybnosti o pořádném vyprání v takové silné vrstvě na málo stupňů. Nemůžu je nosit, tahle myšlenka je pro mě strašně nekomfortní.

To už jsou mi bližší látkové men.vložky, které se dají vyvařit a vyžehlit.

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 11:56

Me napada, co holkam na menstruacnich kalhotkach vadi. Mne bylo vzdycky desne trapne, kdyz mi protekla vlozka nebo tampon, nebo v noci na lozni pradlo. Nechtela jsem, aby to mamka vedela. S kalhotkama zkusenost nemam, ale tusim, ze se musi nejdriv vymachat, az pak dat prat? S tim muzou mit problem. Navic, ja se tak do 14 menstruace stitila, hodit vlozku nebo tampon do kose bylo nejlepsi. 

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 12:14

Lamicka ja nic nemacham, hazu do pracky, ale beru prasky, tak kdyz uz vyjimecne krvacim, neni to nic dramatickyho. Na klasicky prvni dny bych to asi videla jinak. 

Zuzuli no ty prvni dva dny to fakt neslo nikdy, pak s kaliskem to bylo o trochu lepsi, ale ted po porodu se mi nedari ani s tamponama ani s kaliskem, takze jsem rada za kalhotky. 

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 12:16

Do statistiky: starší Snuggs miluje, mladší jimi zbrdla.

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 12:17

Myrtila ja jsem jich uz teda nakoupila vic, mam ted sedmery, ale teda necekam az jsou spinavy vsechny, ale peru je normalne s ostatnim pradlem. Snuggs stihaj uschnout do rana, ty merinovy SayU rozhodne ne, ty pouzivam spis min. Jinak Snuggs jdou hodit i do susicky a neznicej se, psala jedna influencerka na instaci:D ze prej tam dava vsechny a zatim furt drzej. Ja se tomu snazim vyhejbat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 12:23

Lamicka já si myslím, že pro mladé holky je to pořád trochu metoda pro lesany:) Já s tou krví nikdy problém neměla, ale myslím si, že v pubertě bych kalhotky nepreferovala. Ale přijde mi super, že je tolik možností, každá si může vybrat.

Offline dzizisketa
8789 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 13:27

Nemáte tip na nude-růžovou matnou paletku stínů? Mám UD Naked Basics, ty jsou okrové, brala bych ale i něco růžovějšího.

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 13:43

No ja teda prvni den menstruace pouzivam kalhotky spolu s tamponem, a od druheho dne jen kalhotky a za me palec hore. Jenze ja ji mam silnou jen prvni den, a od druheho dne do 4 fakt slabou. A pokud ty snuggs, tak ne bavlnene, ale ty modalove, ty bavlnene se hrozne rychle vytahaly v pase.

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 13:44

711990 My je do sušičky dáváme. 

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 16:09

Evaeva Já mám zatím za sebou první menstruaci po porodu, a i přestože proběhl sekcí, mi kalíšek nevyhovuje. Kalhotky jsou za mě vynález století a pro lepší pocit je propařuju žehličkou.

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 16:13
Reakce na dzizisketa:

Nemáte tip na nude-růžovou matnou paletku stínů? Mám UD Naked Basics, ty jsou okrové, brala bych ale i něco růžovějšího.

​Já mám Huda Beauty tuhle, ale hodně používám ty třpytivé - kvalitou jsem s ní moc spokojená.

Edit: teď čtu, že matné

Edit2: Co tahle?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 16:52

GChK mně vadí, že to nevětrá. Ale samozřejmě mnohem lepší než vložka. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 17:10
Reakce na notna:

U těch menstruačních kalhotek se nemůžu zbavit pocitu nejistoty, zda jsou dobře vyprané. Když vím, kolikrát mi dá zabrat vyprat obyčejné prádlo při nehodě, mám pochybnosti o pořádném vyprání v takové silné vrstvě na málo stupňů. Nemůžu je nosit, tahle myšlenka je pro mě strašně nekomfortní.

To už jsou mi bližší látkové men.vložky, které se dají vyvařit a vyžehlit.

​Mě přijde šílený cokoliv prát.  Pro mě hroznej ekl.

Offline Lilly_Ku
4453 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 17:13

rasaNori ja mam menstruaci dost silnou, pouzivam kalisek a kalhotky a jsem fakt spokojena.

Offline Myrtila
5083 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 17:31

711990 No, ja mam nejake extra save, takze schnou dlouho, a susicku nemame. A prave i kvuli tomu mnozstvi krve je nechci prat s normalnim pradlem, i kdyz je pred tim jeste proplachuju vodou. Pouzivam je spis pro vlastni komfort, ale prave tu usporu tam u sebe moc nevidim. Na to byl nejlepsi kalisek. 

Offline Černá kočka
1725 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:07

Jak perete plisovane veci, normalne v pracce? Chapu, ze asi bude zalezet na slozeni, uvazuju o satech ve slozeni modal/polyester a kvuli udrzbe vaham, do cistirny bych to nerada nosila.

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:11

notna ja si zase naopak nedokazu predstavit pouzivat ty pratelne vlozky, to mi prijde naopak strasne hnusny. Tohle je enco, co bych pouzila jen v nejake uplne silene nouzi, kdyby nebyla alternativa.

711990 ja se porad nejak nedokazu rozhodnout, jestli kalhotky jsou tak super a nebo se pres to neprenesu. To machani a prani me odrazuje. Stejne nejlepsi bylo nemenstruovat vubec

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:17

Zuzuli jako jeste driv mi kalisek i kalhotky prisly uplne straslivy, ale ted mi to prijde uplne normalni:D a souhlasim, dalsi deti stejne neplanuju, zpusobuje mi to akorat migreny...zbytecna vec!:) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:21

Černá kočka polyesterovou plisovanou sukni jsem prala normálně v pračce