barbucha no jo, ale babičky neměly ty pračky a sušičky, dneska je to pohoda. Dělají se pěkné, různě vzorované a tak![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Babičky to asi vyvařovaly v hrnci, to muselo bejt teda něco, fujtajbl! No a dneska se to pere v pračce, která to nevyvaří (nevim jestli má vůbec nějaká program na 100 stupňů), navíc abys tu pračku aspoň trochu naplnila, tak abys měla těch vložek tak pětset
nebo to snad někdo pere s ostatním prádlem? No tvl teda.
barbucha Existuje.. A kdyby mi je někdo pral, tak bych je i nosila. Já tak strašné nesnáším umělou hmotou na kůži. I ty vložky, které se pyšní, že jsou z bavlny, jsou pro mě nepohodlné.
I dítěti jsem dávala látkové bavlněné pleny, když to šlo.
...mám to naprosto stejně! Vložky, tampony = v pohodě. Ostatní mi přijde nechutný...
Jak jsem v práci, tak pro mě jsou ty kalhotky skoro zázrak, ještě tak vložky jsem zvládala. Absolutně si neumím představit výměnu tamponu nebo kalíšku, kdyz jsem na výzkumu. Ty toiky jsou absolutní hnus, s vodou a mytím rukou je to taky často dost pofidérní. No, brrr
barbucha on to zas není chemický odpad na šedesát bohatě stačí. Já bych to teda klidně házela k prádlu, stejně jako třeba dětské podělané kalhoty.
Kalíšek vyvařím a je to.
Tady je krasne vidět, jak jsme odvykli realitě. Vzít tampon za krajicek šňůrky, zavřít oči a vyhodit. Hlavně ať je to rychle pryč, fujky, ty tuny odpadu na skládce nám už můžou bejt fuk. A kdo používá pratelný, je prase.
Vzdyt je to krev boha jeho, ne nějaká žíravina. Nic v čem by si člověk zrovna liboval, ale tak trocha odpovědnosti k planetě je holt už dneska standard. Já osobně obdivuju kazdyho, kdo je ochotnej teochu ustoupit ze svyho komfortu.
MP Meri Já nemám problém s krví, mi vadí ten pocit něčeho ve mně a teda aplikace (z důvodu věčně špinavých pracek a značně nehygienického prostředí).
brrr To naprosto chápu. (Ze pracky nejsou pračky jsem teda lustila dlouho
)
brrr tak ty jseš přesně ten případ, kterej udělá eko úkrok někde jinde (fuj toi toi, lituju te moc! ) . Jinak hadrový vložky nepoužívám (a ty vzorovaný se mi ani nelíbí ), ale jestli někdo jo, štítit se ho nebudu..s těma kalhotkama je to trochu věda - velikost a materiál, ale mám jedny na noc a hodnotím to pozitivně.
Jinak je zásadní vymáchat to nejdřív ve studený vodě a pak to může jít normálně do prádla, dyt - když už tu teda jedem tohle intimní téma, když má někdo silnou menstruaci (hurá warfarin), nosí vložky a přesto mu to proteče, taky ty spoďáry netočí v bubnu pračky osamoceně, ale vymáchá ( v tej studenej) a šup s tím k ostatnímu. Považuju to za dobrej vynález i pro lidi, který ty jednorázový na těle nesnesou, jim se muselo dost ulevit.
barbucha
...mám to naprosto stejně! Vložky, tampony = v pohodě. Ostatní mi přijde nechutný...
Presně. Jako prat vložky, vyvarovat kalisky, fakt ne.
...jako jo, každý ať si vybere, co mu vyhovuje, když to jde, jsou různé možnosti.
(Není to o tom, že bych se čehokoliv týkajícího se těla štítila, to vůbec. Jde o ten pocit hygieny. Pro mě je neúnosná představa, že pokaždé, když jdu na toaletu, tak si pak na sebe zase natáhnu ty, čím dál víc plný, spoďáry.?, a pěkně si to v teple těla nosím pořád na sobě, do večera.?((To není "obyčejná"/klasická krev, jako je z čerstvé rány, ale krev s obsahem i odloučené děložní výstelky, čili to vnímám jako mnohem horší na tvorbu nežádoucích mikrobů, když je to v něčem uzavřeno a v teple)). A pak takovéhle kalhotky mám v koši na prádlo než se mi jich pár nashromáždí, abych je vyprala.?
I kdybych to vyvářela na plotně při sto stupních, tak bych to na sebe už natáhnoust stejně nechtěla. I v nemocnici dávají na rány sterilní gázy, čtverce, obvazy a ty se pak vyhodí a neperou se. A to je přitom krev "čistá"/z rány.
A když se v nemocnici pere znečištěné prádlo ve speciálních prádelnách, tak na to mají, podle mě i speciální "utrejchy"/extra silné prostředky, nebo to ještě i sterilují. Nevím.
Prostě mně osobně nejvíc vyhovuje, že když jdu pokaždé na toaletu, tak - vidím... A když je potřeba, tak vyměním a jsem zase, na možnosti, maximálně v čistotě.
V dnešní době tenoučkých vložek nevidím problém ji kamkoliv zastrčit. Když se do kapes upnutejch kalhot narvou i chytrý telefony, tak proč ne tohle.)
Miru Přesně, díky.
Miru já myslím, že ty kalhotky nejsou určený k celodennímu nošení jedny, proto se k tomu prodávaj i ty nepropustný kapsy, kdyby někdo chtěl bejt akční a někdo to holt nosí jen když je doma? Funguje to stejně jako vložka.
jinak teda tss může způsobit i tampon. Asi jde více o způsob používání než o to, co používám..
Miru a jinak, k doplnění, krev z rány a 'čistá' bych nespojovala, rány jsou různé a jedna z forem je i rána infekční. Přístup k asepsi a sterilizaci v nemocnici bych do roviny s používáním vložek vůbec nedávala, jsou to naprosto odlišný věci.
a nejde o to, že vložky jsou tenký, ale pro někoho je ta eko varianta přitažlá právě tím 'less waste' aspektem. Ale samozřejmě je na každým, co bude používat, chápu, že tobě přijde víc hygienický ' vyndat a vyhodit', ale nemusí to tak nutně být.
Miru to tu myslim všichni považujou za samozřejný
Miru Není to o tom, že bych se toho štítila a následují čtyři odstavce o tom, jak se toho štítíš. No nic.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje