"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline brrr
12153 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:26

notna Já s tím praním kalhotek furt bojuju. Jako na nošení to je super, myslím, že teď jsem už vychytala počet a hlavně, kdy použít jaké. Ale to praní. Vždycky je přeperu v ruce mýdlem a pak peru v pračce, ale stejně, připadá mi to takové ble. Mám Snuggs a tam píšou, že se mají prát na 40. Šlo by to i na 60? 711990 Sweet Potato ?

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:28

Zuzuli Zuzuli tak to doporučuju Mírenu. Co jsem skončila s plozenim potomstva, skočila jsem i s menstruaci. Tu a tam slip vložka nebo nejmenší tampon na jeden den se daly zvládnout.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:34

Makara já uvažuju, co zvolit po dětech, ale vlastně se mi do ničeho nechce

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:36

Zuzuli na údržbu je nejjednodušší kalíšek, dvakrát třikrát denně vyjmout a vypláchnout je otázka minuty a zvládneš to i se zavřenýma očima Nejhorší je to zavádění, ale dá se to naučit.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:40

Evaeva Když já furt mám takový pocit aby se to nějak nepřevrhlo nebo nějak špatně netěsnilo a nedošlo k nehodě. To mě odrazuje od vyzkoušení.

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:40

Evaeva jakože tomu necháš volný průběh a pak se budeš divit. Já teda měla jasno, že ve 40 už mimino nechci, i když 4 děti by mi nevadily. Jen jsem prostě měla začít dřív.....

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:41

brrr tyjo ja nevim, uprimne me to nijak nenapadlo ze by to mohlo bejt fuj:D ale pouzivam od sanytolu tu tekutou dezinfekci na pradlo, co se leje misto avivaze, tak asi ta me falesne ubezpecuje ze je vsechno v poradku!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:41

Evaeva mna na nom odradzuje, ze na maloktorej toalete je umyvadlo v kabinke. A len tak utriet a vlozit naspat mi to pride fuj. Tak stale pouzivam tampony. V prvy den teda so snuggs, ja ich pouzivam ako istotu, prvy den je fakt silny. 

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:42

Makara ja myslim, ze Zuzuli asi nemuze zadny hormony? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:42

711990 tiez davam sanytol a som v tom, ze to staci :) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:47

Karja to se mi nikdy nestalo, maximálně špiním jako třeba s tamponem. Špatně zavedený poznám za chvilku, ne třeba za dvě hodiny.

Mrakoplas já tu výměnu venku řeším jen první dva dny, pak už vydrží v pohodě celý den, takže doma ve sprše. Umyvadlo v kabince je na invalidech, až budu víc chodit do práce, mám v plánu mít dva na střídačku. Mně teda ani to otření fuj nepřijde, třeba vlhčeným ubrouskem, vždyť je to moje "špína"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:50

Makara no právě že plodné dny mi se třemi dětmi přijdou jako velký risk, i když do teď vycházely (mimo první dítě teda). Čtyři děti už mi přijdou fakt moc komplikované a hlavně to akorát odsouvá ten problém, že jo Takže nevím no, ale představa cizího tělesa uvnitř těla se mi nějak příčí zatím. Klasickou ha taky už nechci,...

Offline brrr
12153 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 21:01

711990 Mrakoplas Ok, Sanytol můžu zkusit, ten mě nenapadnul. A na kolik je teda perete?

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 21:05

711990 teoreticky muzu, mozna by bylo nejlepsi hormonalne uplne zastavit cyklus, protoze tim se snizuje riziko rakoviny vajecniku. Ale uprimne se ted celkem bojim cokoliv experimentovat a zkouset, co mi sedne. Ale v mem pripade "po detech" bude zcela bez vajecniku, takze to za par let fakt nebudu vubec resit. Sama ale porad tapu, co a jak, kazdy doktor na uplne jiny nazor a vyber si... 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 21:13

brrr so sanytolom kludne na 40. Ale ja ich pouzivam fakt len ako istotu, vacsinou ostanu "ciste".

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 21:15

brrr peru na 40 a davam 3 nebo 4 machani, jak to zrovna naklikam. 

Zuzuli no tohle je fakt zalezitost kdy nechces, aby mel kazdej doktor jinej nazor, kdyz nemas prostor to jen tak zkouset....totez je s myma migrenama, nekdo tvrdi, ze antikoncepce je zlepsuje, nekdo ze zhorsuje, nakonec mi nova neurolozka doporucila ty bez estrogenu, ze ten by mohl byt v mym pripade spoustec a ukazalo se ze to tak bylo, ale teda ja sem si mohla dovolit to testovat, to v tvym pripade fakt nejde:( 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 21:16

Evaeva ja by som si vnútorne neaplikovala nic utrete vhlcenym obruskom, uz tak mavam obcas infekcie, hento by bol moj konec. 

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 21:18

Evaeva ha ha, plodné dny! Můj nejstarší teoreticky neměl "vzniknout", fakt jsem se hodně divila, a jaký povedený kousek to je.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 21:23

Makara jojo náš nejstarší se taky rozhodl podle sebe. Teda popravdě on jediný dodržel původní plán Ale stejně to trvalo přes půl roku a ti další dva byli plánování, tam už plodné dny fungovaly spolehlivě, takže dobré skóre. Ale pak už to bude chtít přecejen něco spolehlivějšího.

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 21:25

Zuzuli To chápu, že uvazujes-li o dalším, tak nebudeš volit variantu antikoncepce na 5-6 let. I když laicky si myslím, že tělo jako celek ovlivňuje tělísko méně negativně než perorální AK, a pár "vyhozených" tisícovek není až tak vyhozených. No ale doktorka nejsem.