"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 08. června 2023 12:06

Lamicka jasně, upřímně, já bych taky nevysazovala, kdyby se neukázalo, že se mi tím významně zlepší kvalita života - trpěla jsem na zažívací potíže, měla jsem vyrážky a nakonec kvůli autoimunitnímu onemocnění štítné žlázy imunitu v háji...bezlepková dieta to vyřešila všechno.

Edit: tedy ne tu štítnou žlázu, na tu beru léky, ale následky zánětu ŠŽ jo.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 08. června 2023 12:28

Mohučanka věřím, jen u ní mi to přijde moc brzy, když nemá alergii/intoleranci. Přece jen se pak ta schopnost zpracovat lepek snižuje (pokud se nepletu). Ale díky za odpověď, budu to sledovat a kdyžtak se domluvím s dětskou. Je fakt, že teď se jí ten exzém zhoršil, když měla zase ty kyselé sliny. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. června 2023 13:52

Když přijedeme do Vraňan v neděli třeba ve čtyři, budou mít ještě jahody a něco dobrého v tom bistru?

A přidružený dotaz asi hlavně na Vari V je v zoo v Zelčíně i nějaký stín nebo tam v neděli umřeme:)?

Online Pinot Noir
29626 příspěvků moje polička 08. června 2023 13:58

Evaeva není tam žádný stín.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. června 2023 14:00

Pinot Noir díky. Má být celkem teplo, tak to asi není dobrý nápad 

Online Pinot Noir
29626 příspěvků moje polička 08. června 2023 14:06

Evaeva my si to tam užili, ale protože jsme naši nevýhodu - nespavé děti - proměnili na výhodu: všude jsme na otvíračku a první. Když jsme odjížděli kolem poledne, čekalo na vstup tak 100 lidí, fronta se táhla až na parkoviště, kde už tou dobou byl dopravní Saigon. Takže já bych tam o víkendu na jinou hodinu než devátou nejela. 

Offline Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 08. června 2023 14:19

Evaeva když prijedete do vranan v neděli ve 4, bude tam totální natresk, fronty ke dvěma pokladnam a v bistru větší fronta než v ikee

Offline Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 08. června 2023 14:20

Evaeva v zelcine taky není stín 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. června 2023 14:22

Pinot Noir Potrefenáhusa jedeme radši na hrad

Já si říkala, že odpoledne už ve Vraňanech nikdo nebude, že všichni pojedou dopoledne. Ale ten Zelčín nám za to nestojí, takže nic. Dřív než v 10.30 tam nebudeme a i to je úspěch

Offline JankaM
3056 příspěvků moje polička 08. června 2023 14:24

Objednala jsem něco za cca 400 Kč, vůbec jsem netušila že to bude z Číny, takže teď pošta poslala odkaz k vyplnění formuláře na procelní . Nějak jsem to vyplnila, co můžu čekat? A hlavně kdy? Potřebuju tu věc cca za 14 dní. Navíc to má být věc do práce, takže by se hodila správná faktura. Zaplaceno bylo hned při objednání kartou online.  

Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 08. června 2023 14:29

Potrefenáhusa Evaeva byla jsem ve Vrananech dnes kolem poledne a lidi tam byli i takhle ve vsedni den. Ale jahody maji dobre a koukala jsem, jak to tam vylepsili s tim bistrem a obchodem, ani jsem pak uz nemusela do Lidlu.

A otestovala jsem ten bazen v Kralupech, uz nevim, kdo mi daval tip. Je to tam opravdu poklidnejsi nez na Sutce a lidi jen hrstka, v tomhle smeru to tam bylo prijemnejsi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. června 2023 14:34

Gatita Vraňanské jahody mají i na rohlíku, akorát to neřeší rodinný program

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 08. června 2023 14:35

Gatita tak to jsme se musely minout anebo i potkat:) 

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 08. června 2023 14:44

JankaM tuším, že můžeš čekat paušální poplatek za proclení taky cca 400,- Na to by ti měli dát doklad. Je to zásilka do 22 EUR, takže by nemělo vyměřeno ani clo ani DPH, ale za tohle sladké sdělení a příslušný papír k tomu si pošta určuje ten paušální poplatek za proclení.

Offline Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 08. června 2023 14:44

Evaeva fakt to tam je o víkendu silenej masakr, včetně toho saigonu na parkovišti, jak psala pinot

Offline JankaM
3056 příspěvků moje polička 08. června 2023 14:48

Pavlena děkuju, jak toto vysvětlím a hlavně vyúčtuji

Když bych teoreticky nezaplatila, věc mi nevydají, tak lze požadovat peníze zpět skrz platbu kartou? 

Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 08. června 2023 14:49

711990 to je skoda! Ja se tam mihla jen v te prodejne. Mela jsem dnes flakaci den

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 08. června 2023 14:51

JankaM oo, tak to nevím. věc ti bez proclení určitě nevydají. Peníze zpět moc nevím, není to úplně fér vůči odesílateli, on poslal, dostal zaplaceno, z jeho strany je vše ok, ale tys nečetla dodací podmínky. Jako, já se na ně dost soustředím, právě abych u neznámých shopů tomuhle předešla..

Offline JankaM
3056 příspěvků moje polička 08. června 2023 14:55

Pavlena Já vím, no uvidím co bude. Děkuju.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 08. června 2023 15:01

JankaM Nooo, takhle jsem si loni na konci září objednala vánoční ozdoby a taky si nevšimla, že to půjde z Číny, formulář z pošty k proclení jsem dostala asi tak týden po objednávce... a pak už se nestalo nic, až se najednou dva dny před Vánocema zjevil balíček s ozdobama v mé poštovní schránce. :D Byly to věci za pár eur a nic mi k tomu dalšího nevyměřili, žádnej poplatek za proclení nebo tak, jen ta doba byla šílená a v appce ČP nebylo vůbec vidět, kde to vlastně čeká a proč to trvá tak příšerně dlouho.