"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2024 10:42

Karja já se tam chystám už roky Po cestě bysme se někde zastavili na dvě noci třeba.

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 08. března 2024 11:03

Karja Mě se aspoň z fotek líbí pobřeží a příroda. Ty města už moc ne, na google mapách si tam připadám jak doma Autem bych jet nechtěla, na cestu vlakem se dost těším. Poreferuju

Fakirka tak to je super!

brrr Pucku asi zamáváme jen z vlaku

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 08. března 2024 11:12

Evaeva Je to moc hezké, škoda, že tam není léto třeba 5 měsíců:-D. takhle se to nestihne a jako hlavní dovolenou bych to v našem rodinném případě neměla

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2024 11:27

Karja jo no, vy jste koupací. Pro nás by to bylo ideální. Ne moc horko, takže přes den se dá někam do města nebo na výlet a odpoledne na dvě hodiny na pláž. Jinak do Gdaňsku se dají sehnat i rozumné letenky.

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 08. března 2024 11:27

Mulen vlakem můžete v tom Gdaňsku přespat cestou a pak trajektem rovnou na Hel. A cestou zpět třeba zastavit v Toruni nebo Lodzi. Takto jel vlakem roud trip z Brna bývalý šéf. 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 08. března 2024 11:29

Evaeva

Jenze u Baltu nemůžeš přes den na výlet a pak na pláž, protože už ve čtyři je u toho more fakt celkem zima, i když je hezký den. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2024 11:59

continuity my to tak dělali, když jsme tam byli. Bylo asi dvacet stupňů a koupal se akorát syn. Ten už se teďka nekoupe a celkově jde spíš o ten písek

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 08. března 2024 12:14

Evaeva Jo takhle, my se v těch 20 (i méně) normálně koupeme, to sluníčko je potřeba, když člověk leze ven. Protože ve 20 a větru je mi v plavkách a košili zima, i když jsem suchá. 

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 08. března 2024 13:02

Mulen z Moravy je to autem v pohode, maji krasne dalnice a odpocivadla v te druhe polovine cesty

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2024 13:04

continuity no hele, nám i pršelo, bylo na bundu Ale nevadilo to, my se nejeli koupat.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 08. března 2024 13:53

Mulen Já už tam taky strašně chci!

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 08. března 2024 14:13
Reakce na Pinot Noir:

MP Marge museli jsme dovolenou ukončit po pár dnech, z popisu "majitel v domě", což jsme už několikrát zažili a bylo to v pohodě, se tady vyklubalo bydlení oddělené jen korálkovým závěsem, navíc bez slíbené vlastní kuchyně. To bychom i přežili, ale paní za tím symbolickým závěsem neustále hlasitě komentovala chování našich dětí i nás rodičů a dávala najevo, jak moc ji ser**e. 

Moc pěkná dovolená to byla!

No, tak tos mi hned po ranu vyrazila dech! To by me vubec nenapadlo, ze je neco takoveho mozne... Ja jsem pres Airbnb taky parkrat bydlela s majitelem v dome, ted se budu bat

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 08. března 2024 14:14
Reakce na Mulen:

MP Marge to měla Pinot Noir jednou ubytování na Moravě, kde byli od majitelů odděleni jen závěsem. A ta paní, co to pronajímala, nebyla moc přátelská

​Jo jo, uz to ctu - otres teda!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. března 2024 14:20

Pinot Noir Když už tu aféru zmiňuješ, to negativní hodnocení jsi jim napsala? Aby případní zájemci věděli.

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 08. března 2024 14:50

Kan ne, slíbili nápravu v podobě úpravy popisů a lepšího vysvětlení situace, aby člověk věděl, do čeho jde. A vrátili nám peníze. 

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 08. března 2024 15:29

Mulen tak si myslim, ze to byla restaurace Gvara, v centru, vedle kostela

A vubec celou cestu zavidim!

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. března 2024 17:09

Mulen My si na Hel zajeli na den vlakem, jinak jsme byli dve noci v apartmanu s kuchyni v mestecku, na ktery uplne navazuje ten poloostrov.  Byly to asi prvni dny v zari a byla kosa. Na Helu byl nejlepsi takovy stanek, kde pan smazil sardinky. Ty byly megabozi. Ale prosli jsme se jen mesteckem, ty plaze a tak. A co se tyka plazi, tak jsem videla i hezci smerem na zapad....Mrzelo me, ze jsme neprosli nejaka ta muzea vojenstvi, ale syn by to jeste nedal. Cestou zpatky se nam rozbila automaticka prevodovka, radila jen liche stupne, tak jsem to dali "na jeden zatah" jen s tankovanim na benzine asi za 7 hodin. Pres stetin je to rychlovka. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2024 17:18

Jos já bych chtěla i do leby na tu dunu. Tak snad příští rok.

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. března 2024 17:28

Evaeva Ano. To bych taky chtela. ty plaze byly fantasticke, na par jsme zastavili. Jak byla docela zima, tak na kilometry jen my a pisek. Uplna pohadka. Chtelo se mi brecet, ze jedeme domu Takovy ten pocit, ze se sem musim vratit klidne vickrat. To moc nemivam, vlastne jsou ta mista dve. Mestecko Soller na Mallorce a Gruzie, mestecko ve Svanetii. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2024 17:33

Jos já se nevracím nikam taky vždycky trpím, že jsem neviděla všechno. Když všude je něco zajímavého. 

Ale je hrozně zajímavé, když se teď dostanu na místo, kde jsem byla jako dítě. Často je mi to tam najednou hrozně povědomé, vím třeba kudy jít. Přitom jsem tam byla na jedné dovolené někdy v deseti letech. Už se mi to stalo několikrát.