Karja já se tam chystám už roky
Po cestě bysme se někde zastavili na dvě noci třeba.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Evaeva Je to moc hezké, škoda, že tam není léto třeba 5 měsíců:-D. takhle se to nestihne a jako hlavní dovolenou bych to v našem rodinném případě neměla
Karja jo no, vy jste koupací. Pro nás by to bylo ideální. Ne moc horko, takže přes den se dá někam do města nebo na výlet a odpoledne na dvě hodiny na pláž. Jinak do Gdaňsku se dají sehnat i rozumné letenky.
Mulen vlakem můžete v tom Gdaňsku přespat cestou a pak trajektem rovnou na Hel. A cestou zpět třeba zastavit v Toruni nebo Lodzi. Takto jel vlakem roud trip z Brna bývalý šéf.
Jenze u Baltu nemůžeš přes den na výlet a pak na pláž, protože už ve čtyři je u toho more fakt celkem zima, i když je hezký den.
continuity my to tak dělali, když jsme tam byli. Bylo asi dvacet stupňů a koupal se akorát syn. Ten už se teďka nekoupe a celkově jde spíš o ten písek ![]()
Evaeva Jo takhle, my se v těch 20 (i méně) normálně koupeme, to sluníčko je potřeba, když člověk leze ven. Protože ve 20 a větru je mi v plavkách a košili zima, i když jsem suchá.
Mulen z Moravy je to autem v pohode, maji krasne dalnice a odpocivadla v te druhe polovine cesty
continuity no hele, nám i pršelo, bylo na bundu
Ale nevadilo to, my se nejeli koupat.
Mulen Já už tam taky strašně chci!
MP Marge museli jsme dovolenou ukončit po pár dnech, z popisu "majitel v domě", což jsme už několikrát zažili a bylo to v pohodě, se tady vyklubalo bydlení oddělené jen korálkovým závěsem, navíc bez slíbené vlastní kuchyně. To bychom i přežili, ale paní za tím symbolickým závěsem neustále hlasitě komentovala chování našich dětí i nás rodičů a dávala najevo, jak moc ji ser**e.
![]()
No, tak tos mi hned po ranu vyrazila dech! To by me vubec nenapadlo, ze je neco takoveho mozne... Ja jsem pres Airbnb taky parkrat bydlela s majitelem v dome, ted se budu bat ![]()
MP Marge to měla Pinot Noir jednou ubytování na Moravě, kde byli od majitelů odděleni jen závěsem. A ta paní, co to pronajímala, nebyla moc přátelská
Jo jo, uz to ctu - otres teda!
Pinot Noir Když už tu aféru zmiňuješ, to negativní hodnocení jsi jim napsala? Aby případní zájemci věděli.
Kan ne, slíbili nápravu v podobě úpravy popisů a lepšího vysvětlení situace, aby člověk věděl, do čeho jde. A vrátili nám peníze.
Mulen tak si myslim, ze to byla restaurace Gvara, v centru, vedle kostela
A vubec celou cestu zavidim!
Mulen My si na Hel zajeli na den vlakem, jinak jsme byli dve noci v apartmanu s kuchyni v mestecku, na ktery uplne navazuje ten poloostrov. Byly to asi prvni dny v zari a byla kosa. Na Helu byl nejlepsi takovy stanek, kde pan smazil sardinky. Ty byly megabozi. Ale prosli jsme se jen mesteckem, ty plaze a tak. A co se tyka plazi, tak jsem videla i hezci smerem na zapad....Mrzelo me, ze jsme neprosli nejaka ta muzea vojenstvi, ale syn by to jeste nedal. Cestou zpatky se nam rozbila automaticka prevodovka, radila jen liche stupne, tak jsem to dali "na jeden zatah" jen s tankovanim na benzine asi za 7 hodin. Pres stetin je to rychlovka.
Jos já bych chtěla i do leby na tu dunu. Tak snad příští rok.
Evaeva Ano. To bych taky chtela. ty plaze byly fantasticke, na par jsme zastavili. Jak byla docela zima, tak na kilometry jen my a pisek. Uplna pohadka. Chtelo se mi brecet, ze jedeme domu
Takovy ten pocit, ze se sem musim vratit klidne vickrat. To moc nemivam, vlastne jsou ta mista dve. Mestecko Soller na Mallorce a Gruzie, mestecko ve Svanetii.
Jos já se nevracím nikam
taky vždycky trpím, že jsem neviděla všechno. Když všude je něco zajímavého.
Ale je hrozně zajímavé, když se teď dostanu na místo, kde jsem byla jako dítě. Často je mi to tam najednou hrozně povědomé, vím třeba kudy jít. Přitom jsem tam byla na jedné dovolené někdy v deseti letech. Už se mi to stalo několikrát.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí