"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 09. března 2024 22:22

Vetsinu casu jsem na mobilu na datech, wifi skoro nezapinam. Jak je mozne, ze vsude v byte mi jde internet rychle, ale v loznici je to pomale, vse se mi nacita silene dlouho. Loznice je do vnitrobloku, je mozne, ze je v nejakem stinu? 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 09. března 2024 23:26

Lamicka zcela určitě to je tím, budovy signál stíní, závisí na konstrukci, ale víceméně vždy. 

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 10. března 2024 10:42

continuity ale ze najednou doslo k takove zmene? Jedine co me napada, ze vyrostla na Kulataku nova budova, ale tu my nevidime. Neni to nic duleziteho, zapnu si wifi :)

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 10. března 2024 12:30

Lamicka

počkej, tak to nepíšeš, že je to nová věc. Já mám taky v ložnici horší signál, ale trvale. 

Máte všichni jednoho operátora, jestli to d la každému? Co tam píše k síle mobilního signálu? Měla bys tam mít LTE, 4G nebo tak něco. Ja mám mizerný signál zrovna teď. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 10. března 2024 12:45

continuity Já mám špatný signál  v kuchyni, zatímco v ložnici (stejná orientace jako kuchyň) je to úplně v pohodě. A v obýváku přímo naproti centrále wifi je to občas úplný kolaps. Je to teda občas, v různou denní/noční hodinu. Servisák se tu vyskytl při navýšení dat a tvrdil, že je to tabletem .

Ale proč to někde jde a jinde ne, to mi jaksi nedokázal sdělit. A bohužel, zrovna když tu byl, tak to šlapalo ok. No ale kvůli wifi tady nebudu živit další hladovej krk, no ni? 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 10. března 2024 13:01

Samanthajá jsem teď po tom výletu do Itálie zcela vyklidněná. V Římě nebyl pořádný signál pomalu ani na ulici, v hospodách rovnou nosili lísteček s wifi.

Takže tady je to ještě zlaté. Ale když jsme měla Vodafone, nadávala jsem strašně. Půlka mého týmu měla soukromé telefony, protože do jejich vesnice se přes služební mobil prakticky nedalo dovolat.

Spíš, pokud se to začlo Lamicka dít až teď, tak třeba to bude něco řešitelného. 

.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 10. března 2024 13:33

My chceme ísť v lete na 2 týždne do Chorvátska, zajednane ubytovanie máme, tak už sa len modliť, nech ideme.

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 10. března 2024 19:19

continuity jj, netrva to dlouho. Mame vsichni Vodafone a nikdy tu nebyl problem, az posledni dobou. V loznici mam 4G a chrousta vse pomalu. Muz je na wifi, tak to ani nevi. Vyresim to taky zapnutim wifi a bude. 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 10. března 2024 19:29

Lamicka to je docela divné, že na 4G je to pomalé. 

Já jsem teda s Vodafonem spokojená opravdu nebyla, ale když jinde nemáš problém, WiFi je řešení.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 10. března 2024 19:31

Lamicka proc si taky placat data, kdyz je doma wifi?

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 10. března 2024 19:37

Kokoska mam neomezena data. V praci je wifi slaba, porad to zlobilo, tak jsem to vypnula a vetsinou to zapomenu zapnout.

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 10. března 2024 20:25

Lamicka

já mám taky neomezená data, tak to příliš neřeším, ale domu máme natažené optické vlákno 1GB, tak na to žádný mobilní operátor nemá. 

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 10. března 2024 20:59
Reakce na Aranel:

Mulen Chtěli bychom, v létě jezdí noční vlaky a to nás baví.

​nás taky. Doufám, že se nám podaří ulovit lůžkové kupé.

Offline Muslik
568 příspěvků moje polička 11. března 2024 13:07

SOS, potřebuji do zítřka sehnat jakekoli dlouhé vecerni šaty , kam jít v Praze? Jako nouzovku jsem měla ten hrozny Van Graf na Václavaku, ale po dlouhé době sem tam vběhla a celé to patro, kde vždy nějaké šaty byly, už není a já nevím kam jinam.....

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 11. března 2024 13:23

Muslik kousek odtamtud je Palladium, tam by neco nemeli? A prinejhorsim z Palladia metrem do Metropole Zlicin, tam jsem videla minimalne dva obchody, kde maj vecerni saty

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 11. března 2024 13:32

Muslikteď mají ty šaty myslím v suterénu.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 11. března 2024 13:48

Asi jsem úplně mimo, ale můžete mi někdo vysvětlit, proč je teď opět zavřená celá nájezdová rampa ze Strakonické na Barrandovský most? To se dělá vozovka na hlavním mostě na ni navazující? Vždyť tu rampu komplet zbourali a postavili novou v první etapě té rekonstrukce a jestli už nejsem úplně marná, tak mám za to, že když jsem ty etapy studovala, tak letos měl být okolo Strakonické "klid" a bourat se mělo na druhé straně, takže průšvih měly být Modřany. Teď na to koukám jak jelen...

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 11. března 2024 15:41

Malengevčera bylo na Twitteru od Hriba, že spojili to, co se mělo dělat letos s příštím rokem. Takže peklo bude větší a kratší.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 11. března 2024 20:45

continuity jo, to spojení dvou etap jsem zaregistrovala, i nějaký velký billboard jsem potkala - ve stylu finušejeme o rok dřív, huráá. Nechci znít jak škarohlíd, rozhodně nerozporuju, že je třeba to udělat, ale prostě nechápu, proč je zavřená ta samá část, co už přes půl roku zavřená byla (a která se mě samozřejmě nejvíc týká), a kterou udělali komplet novou, když už to mělo být na téhle straně hotové a inferno se mělo přesunout letos do Modřan. No, takže výsledek je inferno z obou stran a informací se člověk nedopátrá. Aspoň mě se to teda nepovedlo. Paráda

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 11. března 2024 21:21

Malenge tak ta nájezdová rampa pod něčím podjíždí asi, a to něco nad ní se opravuje... jakože aby ti to nespadlo na hlavu... ne? tak to chápu já...

edit: aha, tak ne, je to prevence...

Během letošní fáze rekonstrukce Barrandovského mostu, která startuje 11. března, zůstane zavřená rampa ze Strakonické ulice. Pokud by sloužila, podle náměstka primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) by na jednu z nejvytíženějších komunikací v metropoli přivedla další auta, která by ještě víc zkomplikovala už tak obtížnou situaci.