"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline notna
9460 příspěvků moje polička 08. března 2024 20:12

Vyzkoušeli jsme s detma moře v Chorvatsku i Polsku a za mě rozhodne lepší ten Balt. Byli jsme Gdaňsk Sopoty Gdyne a bylo to super. Byli jsme 2x na přelomu července a srpna. Na plazi žádná vyheň, mohli jsme se tam válek a koupat celý den, aniž by hrozil úpal apod. Všude pisek, pozvolný sestup do moře. Hřiště nebyla rozpálená, normálně si tam mohli hrát, jak je to bavilo. Když jsme chtěli někam autem, nemusel ho člověk půl hodiny dopředu chladit, aby mohl děti nacpat do nerozpalenych sedaček. Kolem pobřeží byly cyklostezky, jsme si jeden den půjčili kola, jindy děti byly s koloběžkama. 
Jinak já jsem milovníci vedra a v tom Chorvatsku si klidne lehnu na pláž a budu tam spát a číst cely den. Ale s detma mě to štvalo. Vedro, věcně je honit do stínu, plný pláže nebo zase hůř dostupný, když tam nebyly davy apod. 

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 08. března 2024 20:37

Aranel jedete tam taky?

baltik musela bych to odřídit jen já, to radši ten vlak.

Jos to zní dost dobrodružné, ta zpáteční cesta

baltik dík za tip, snad se nám cesta vyvede :)

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 08. března 2024 21:47
Reakce na notna:

Jinak já jsem milovníci vedra a v tom Chorvatsku si klidne lehnu na pláž a budu tam spát a číst cely den. Ale s detma mě to štvalo. Vedro, věcně je honit do stínu, plný pláže nebo zase hůř dostupný, když tam nebyly davy apod. 

​No vidíš, a já tam vozila zřítelnici vděčně mnoho let... a to si na ty třeskutý vedra osobně moc nepotrpím. Ale aspoň ta voda je tam teplá, což u haranta, kterýho nedostaneš z vody celej boží den, je jistá výhoda... velice vítaná ve srovnání s pobytem u vody na tom severu, kdy potřebuješ péřovku, abys malého nezvedence potom trochu zahřála

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 09. března 2024 00:27

barbucha Však já věřím, ze někomu vyhovuje to Chorvatsko. Nebo ne někomu, ale většině. To je všeobecně známo. Já k tomu Baltu jela s nedůvěrou, jak píšeš, jsem se bála, ze budeme klepat kosu. Ale vůbec ne. 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 09. března 2024 09:21

Polsko jako kolektivní destinace. Už máme Helskou kosu taky na seznamu. Fascinuje mě ta železnice na tom úzkém proužku země. Náš plán je přijet do Wladyslawowo, půjčit si tam kolo a projet to celé na kole tam a zpátky.

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 09. března 2024 09:27

Mě zabte, ale já vůbec nemám nápady na dovolenou. Pokud budeme platit dětem rovnátka, hodila by se levnější destinace. Do toho muž už říkal, že Polsko znova ne, no opravdu nevím jak to vyřešíme

Ještě nějaký Balkán možná, ale vůbec nemám čas to řešit a tam to zrovna nějakou přípravu chtít bude. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. března 2024 09:39

Černá kočka Ve Wladyslawowu jsme bydleli v moc peknem apartmanu. A pak si sjeli prave vlakem na Hel. Tam to ubytovani bylo o dost drazsi

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 09. března 2024 10:56

continuity Mám v plánu už druhy rok Estonsko. Z Talinu pak na otočku do Helsinek trajektem. Ale zase je to přesunuté až na příští rok, protože chceme navštívit kamarády než se odstěhují z Itálie. Tak kdybys se vám to chtělo realizovat, rada pak využiju tipy a zkušenosti

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 09. března 2024 10:57

continuity co ta Albanie, tam jste byli? Priroda krasna, i more, i hory... 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 09. března 2024 11:10

Kokoskano to je ten Balkán mě trochu odrazuje ta cesta a bez auta to tam asi nemá cenu. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 09. března 2024 11:23

Mulen Chtěli bychom, v létě jezdí noční vlaky a to nás baví.

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 09. března 2024 11:47

continuity No chtěla jsem navrhnout road trip po Cerne Hore - napřed nejaky kopce (Durmitor, Bjelasica...), Skadarsky jezero a nakonec moře. A přes Plitvice zpátky domu.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 09. března 2024 12:04

continuity tak jedine auto pujcit tam, vlastniho je stejne na ty jejich silnice skoda.

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 09. března 2024 13:16

eM

Jj,tohle je určitě možnost. V Plitvicich jsme sice už byly a znovu už do těch davů nepotřebuji, ale něco bych už cestou vymyslela. 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 09. března 2024 13:30

continuity Jeďte na Balkán a my to tady potom okopírujeme jak to Polsko

Známí byli minulý rok v Bulharsku, letěli  z Bratislavy myslím do Varny, tam si půjčili  auto, asi deset dní cestovali a nakonec cesty skončili na pár dní u moře.

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 09. března 2024 13:37

Černá kočkajá teď k černému moři nechci. Nikdy to nebylo moje oblíbené more a teď tam more ještě může vyplavit kdeco. 

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 09. března 2024 17:17

Jak dostat bílé stopy po takové té lepící žvýkačkové věci (glue gomme?) z černého oblečení

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 09. března 2024 17:52

Sweet Potato zkus technicky benzín. 

Vyzkoušet nejdriv na neviditelném místě. 

Offline Tak Betty
6153 příspěvků moje polička 09. března 2024 18:17

Sweet Potato dát do mrazáku a poté stoupnout.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 09. března 2024 19:52

continuity 

Zkuste ty pobaltský republiky, byla jsem v tý Rize minulej rok v srpnu a počasí bylo super, u moře bylo příjemně - a z města, kde seženeš levný ubytování, je to k moři půl hoďky vlakem a ještě se tam haranti můžou vyřádit v přilehlým obrovským lesoparku s atrakcema... i letenky byly za hubičku.