"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. března 2024 15:26

Já používám gumové rukavice na skleněné válce, jelikož to vyleštit bez vošahů nejde a jo šéf koupil ty černý tatérský. :D

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 16. března 2024 15:42
Reakce na Ounz:

​.je to legrační, jak si všichni navzájem kopírujou ty nápady a přetáčej to znova a znova a znova..

​Legrační, ale hlavně otravný. A ty největší blbosti se šíří nejvíc a nejrychleji. 

Offline Myrtila
5357 příspěvků moje polička 16. března 2024 16:21

Tabea Vidíš, a moje mamka zase říkává, že nikdy nemá krásnější a vyživenější ruce než před Vánoci, když ručně zpracuje ta máslová těsta na cukroví
Mně teda nevadí sahat skoro na nic, ale celkově se snažím dělat věci v kuchyni tak, abych si nemusela ty ruce mýt moc často, protože na nich mám ekzém, takže obvykle mám levou ruku tu "špinavou", kterou sahám na to maso, a pravou tu "čistou", kterou v průběhu přípravy syrového masa sahám na všechno ostatní - pánev, koření, nože a tak. 

Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 16. března 2024 16:30

Myrtila mne teda za prve připadá, že to máslo vysušuje a za druhý je mi nepříjemný, že by se mi ty suchý ruce do toho těsta oloupaly.

Offline Myrtila
5357 příspěvků moje polička 16. března 2024 17:04

Tabea Chápu, to oloupání mě nenapadlo. Sama taky těsta rukama nepřipravuji, dost mi to ten ekzém zhoršuje, ale myslím, že jento spíš mechanického rázu, jak se to tře o kůži. Vadí mi tak třeba i škrob z brambor. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 16. března 2024 17:29

Prosim vas, pred par rokmi som videla reklamu na nejaký prostriedok pre alergikov, do nosa, že keď sa to votrie alebo striekne, tak to vyrobí akoby nejaký film a zminimalizuje sa množstvo alergenov, ktoré človek vdychne. Bohužiaľ som si nepoznacila nazov, reklamu som viac nevidela a v lekárni mi nevedeli poradiť. Nepozná to niekto? Ďakujem 

Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 16. března 2024 18:52

Myrtila jo, škrob z brambor je taky špatnej. A veseni prádla. A srovnávání ponožek. Bohužel jsem si je teď asi dodělala tím, že jsem omývala pozvracený polštáře bez rukavic. 
Teď v týdnu jsem měla v práci návštěvu, na rozloučenou nechtěl podat ruku, že se mu strašně od covidu potí ruce. Tak jsem se smála, že já taky ruku podávám nerada, kvůli suchý kůži. 

Offline Myrtila
5357 příspěvků moje polička 16. března 2024 19:37

Tabea Teda, nenapadlo by mě, že i někomu dalšímu vadí mokré prádlo! Pro mě je nejhorší obracet mokré rukávy a nohavice z rubu na líc, když je do toho mokrého tunelu potřeba strčit ruku. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 16. března 2024 21:14

MyrtilaJá to rubuju az jako suché, mokré vůbec. Dělám to furt, nemůžu je naučit a asi ani sebe, ať to hází do koše na prádlo už lícem!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2024 21:22

Karja já to taky dělám až za sucha. Teď se sušičkou už ani neřeším, jestli má tričko jeden rukáv na líc, všechno dělám až při skládání. Jinak jsem teda ráda, když ty věci skončí v koši, větší ambice nemám.

Offline Myrtila
5357 příspěvků moje polička 16. března 2024 21:32

Karja Taky to obvykle dělám až za sucha, pokud to není jeden rukáv tak a druhý opačně. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 17. března 2024 10:33
Reakce na Karja:

MyrtilaJá to rubuju az jako suché, mokré vůbec. Dělám to furt, nemůžu je naučit a asi ani sebe, ať to hází do koše na prádlo už lícem!

​No, já dbám na to, aby šlo prádlo do pračky lícem, ale vona to někdy převrátí sama! Celý!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. března 2024 13:15

barbucha Já peru všechno z rubové strany.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 17. března 2024 13:36

Já to dávám do pračky tak jak se to vyskytne v koši s prádlem. 

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 17. března 2024 14:39

Raduza přesně

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 18. března 2024 10:09
Reakce na letfenixa:

Prosim vas, pred par rokmi som videla reklamu na nejaký prostriedok pre alergikov, do nosa, že keď sa to votrie alebo striekne, tak to vyrobí akoby nejaký film a zminimalizuje sa množstvo alergenov, ktoré človek vdychne. 

​Takový sprej měla zn. Humer, ale myslím, že už se nevyrábí, resp. už jsem ho v nabídce nenašla; mají různé jiné varianty a produkty, zkus se podívat. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 18. března 2024 11:22

euridike dakujem, také už nemaju, ale 1 sprej som si vyb rala.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 19. března 2024 13:22

Prosím Vás, když máte blízkou osobu v nemocnici je lepší, když se chcete doptat na zdravotní stav tam jít ráno, aby tam bylo co nejvíce ošetřujících lékařů nebo odpoledne nějak v návštěvních hodinách? Taková ta klasika, kdy se nic moc neví,tak po telefonu neřeknou....Vím, že vždycky říkavalo v jiných případech, volejte ráno, já nevím, jestli je to kvůli službám nebo proč. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. března 2024 13:26

Karja Zavolat a sestra řekne, já teda info dostala po telefonu, odpoledne, kdy bylo po operaci a mudr byl ještě na ambulanci. Operace byla plánovaná, žadnej úraz. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 19. března 2024 13:33

Kan No právě, tohle je takový to, že se neví, takže ti nikdo moc nechce nic říct, když to není stoprocentní. Počítám, že osobně by to mohlo být s lepším výsledkem.